HIRDETÉS BEZÁRÁS
Videók

Minden idők legszebb francia autóját egy videojáték népszerűsítése végett készítették

  A francia autók szépségéről sokat vitatkozhatnánk. Egyesek szentül hisznek benne, mások még sosem látták. Így vagy úgy, a 2008-as Párizsi Autószalon kiállításon bemutatott Citroën GT mindent megváltoztatott, amit a francia autókról gondoltunk korábban.

  HIRDETÉS

  A motorházteteje alatt egy hatalmas V8-as motor található, ami 646 lóerőre képes, de létezik az autónak egy speciális változata, amiben a motor 784 lóerő leadására képes. Az autó 0-ról 100-ra 3,6 másodperc alatt gyorsul fel, a végsebessége pedig valahol 330 km/h körül van. Külön érdekes, hogy az autó a Gran Turismo videojátékokat fejlesztő Polyphony Digital cég és a francia Citroën gyár partnerkapcsolatából született, a Gran Turismo 5. részének népszerűsítése végett.

  Az autót egyébként egy japán tervező, Takumi Yamamoto álmodta meg, aki kétségkívül bámulatos munkát végzett. Az autóból összesen 6 darabot gyártottak, ám senki nem tudja, hogy ki vásárolhatta meg ezeket a szuper-autókat, pusztán az áruk ismert, ami valamivel több mint 2 millió dollár, vagyis olyan 600 millió forint körül mozgott. A most következő videóban kívülről-belülről megnézheted ezt a lenyűgöző autót, aminek nem mellékesen a hangja is páratlan.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.