HIRDETÉS
Videók

Ez történik, ha tejet öntünk a kólába

Mindenki látott már olyan videókat, amikor valaki Mentos-t dob a kólába és az egymással reakcióba lépő elemek hatására egy jó nagy kóla-sugár lesz a végeredmény. Ez már elcsépelt, többen talán közülünk is kipróbálták már, míg a tej+kóla kombináció viszonylag újdonság.

    Ne legyenek túl nagy elvárásaink, senki ne várjon nagy bummot a kula kóla és tej egyvelegétől, az viszont biztos, hogy az eredmény így is egészen szemkápráztató lesz. A kólában lévő foszforsav ugyanis reakcióba lép a tejjel, melynek következtében a foszforsav molekulái a tejmolekulákhoz kapcsolódnak, növelve azok sűrűségét és leválasztva őket a folyadék többi részéről.

    Ez persze csak a dolog elméleti része, mindez a videón látva inkább úgy tűnik, mintha a tej valahogy szétválasztaná a kólában lévő dzsuvát’ és a palack aljára leülepedve, felül csak a (viszonylag) tiszta vizet hagyná maga után. Így vagy úgy, de végül egészen izgalmas videó kerekedett belőle, amit érdemes megnézni és elgondolkodni közben, hogy ha valaha ittunk már kólára tejet és/vagy fordítva, akkor nagy valószínűséggel a mi gyomrunkban is valami hasonló folyamat játszódhatott le.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni