Vett egy öreg kispolskit és elektromos autóvá alakította az őrült Török

A használt autók felújítása és aztán drágábban történő értékesítése mind a mai napig rendkívül jövedelmező ágazat, köszönhetően annak, hogy legtöbbünk nem engedheti meg magának az új autó vásárlást.


Olyat azonban ritkán látni, hogy valaki egy 90-es kispolákot alakítson át, pláne elektromos meghajtású szörnyeteggé. A török Murat Orhon azonban mégis ezt a cseppet sem könnyű, igencsak hálátlan feladatot tűzte ki magának célul, ami azóta valóságos sikersztorivá vált a Facebookon, példátlan átalakítását már több tízezren osztották meg a Facebookon.

Elmondása szerint azért vágott bele a projektbe, mert egy olyan autót szeretett volna létrehozni, ami olcsó és nem szennyezi a környezetet. Így alakult tehát, hogy végül 275 ezert forint értékben megvásárolta magának azt az 1990-es Fiat 126 BIS-t, melyet a legmegfelelőbbnek tartott erre a feladatra.
Az autóban található középkonzol nem csak GPS-ként funkcionál, de általa a sofőr folyamatos visszajelzést is kap az elektromos motor és az akkumulátorok állapotáról. Murat egy egész Facebook oldalt is létrehozott a projektnek, ahol mindent részletesen dokumentált, így ha kellő vállalkozókedvet érzünk magunkban, akár mi magunk is belevághatunk az oldalon található képek, instrukciók és építő jellegű hozzászólások segítségével egy saját elektromos-autó projektbe. Az alábbi videóban beleshettek kicsit a színfalak mögé, és megnézhetitek a jármű első sikeres tesztelését.Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend