HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

Ne csinálj ilyet! 9 hatékony módszer a belső tér tönkretételére

Ezek a legszebb belső teret is elrontják.

    Egy otthon hangulata nem csak a szép felújításon múlik, hanem a gondosan összeválogatott részleteken is. Ezért fontos, hogy körültekintően válaszd ki a dekorációs elemeket, hiszen egyetlen „oda nem illő” tárgy is tönkreteheti a tökéletesen megtervezett enteriőrt.

    HIRDETÉS

    Gondolj csak bele: egy leárazáson vásárolt szőnyeg, vagy a régimódi függönyök, amik már nem divatosak, hatalmasat képesek rontani az összhatáson. De hogyan kerülhetjük el ezeket a hibákat?

    Ma olyan lakberendezési tárgyakról lesz szó, amiktől jobb, ha megszabadulsz, hogy az otthonod szebb és hangulatosabb legyen.

    1. Állatminták

    Nemrég egy felmérésben az angolokat a legrosszabb lakberendezési trendekről kérdezték. A válaszadók többsége az állatmintákat említette.

    Lakberendezési trendek 019

    Sokan úgy gondolják, hogy a zebramintás vagy leopárdmintás anyagok már nem divatosak, és jobb, ha elkerüljük őket a lakberendezésben. Az állatminták néha giccses hatást keltenek, ami nem feltétlenül illik a hétköznapi lakásokba. Ha mégis ilyen mintás elemeket választasz, gondosan mérlegeld a „pro” és „kontra” érveket, és ne feledd, hogy ezekhez az élénk mintákhoz nem mindig egyszerű hozzá illő elemeket választani.

    2. Műtégla falak

    A műtéglákkal díszített falak már elavultak. A mesterséges anyagok használata élettelenné teszi a teret.

    Lakberendezési trendek 018

    Ha természetes anyagokra cseréled a műanyagot, a szobád azonnal átalakul. Soha ne vágd le a téglafalat a fal közepén – mindig vezesd végig a sarokig vagy a fal végéig, hogy logikus befejezést adj neki.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    Lakberendezési trendek 017

    3. Összetett függönyök

    Ha nem szeretnéd, hogy a lakásod ízléstelen legyen, semmiképp ne használj bonyolult függönyöket. Ez a stílus egykor népszerű volt, de a trendek már régóta megváltoztak.

    Lakberendezési trendek 016

    Manapság a divat a letisztultság és a könnyedség. Ezenkívül a bonyolult függönyök ápolása is meglehetősen nehézkes.

    Jelenleg a lakonikus berendezési stílus a népszerű. Minél könnyedebbek és egyszerűbbek a függönyök, annál jobb. Ahhoz, hogy a függönyök szépen mutassanak, elég szélesnek kell lenniük – legalább kétszer-háromszor szélesebbnek, mint a tényleges ablak.

    Lakberendezési trendek 015

    4. Tematikus szobák

    A fáraó palotáját idéző hálószobák, a tengeri stílusú gyerekszobák, a Marie Antoinette stílusú nappalik mind remek példái a meglehetősen ízléstelen dizájnnak. Ezek a dekorációk ráadásul nagyon drágák is lehetnek, annak ellenére, hogy még ízléstelenek is.

    Végeredményben nem egy szobát fogsz kapni, hanem díszletet egy filmhez.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    5. Többféle padlóburkolat:

    Nem kell egy szobán belül a padlót különböző burkolatokkal borítani. Ez a technika csak akkor használható, ha nagyon nagy a helyiség.

    Lakberendezési trendek 014
    Lakberendezési trendek 013

    A standard méretű lakásokban a padló ilyen széttagolása csak rontja a berendezést, és rengeteg kellemetlenséget okoz – a csatlakozási problémáktól a takarításig. Az egységes padlóburkolat egységes és stílusos belső teret teremt.

    6. Kis szőnyeg

    Számos lakberendező egyetért abban, hogy nem érdemes kisméretű szőnyeget használni – ez felborítja a szoba arányait, és ízléstelennek tűnik.

    Lakberendezési trendek 012

    A szőnyegnek feltétlenül túl kell nyúlniuk a bútorokon. Nem szabad üresen állniuk. Ehhez a bútor lábainak a szőnyegen kell állniuk.

    Fontos megjegyezni azonban, hogy néha a kis szőnyegek is helyénvalóak lehetnek, például a hálószobában.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    7. Ívek

    Az ívek meglehetősen népszerűek a lakberendezésben. Azonban kis lakásokban is előfordulhatnak. A legtöbb esetben az ívek nem túl vonzóak – ez a díszítőelem csak egy nagy lakásban mutat jól. Az ívek összenyomhatják a teret és lágyíthatják a szoba sarkait.

    Lakberendezési trendek 011

    8. Redőnyök

    A redőnyök manapság már elavultaknak számítanak. Korábban a napfénytől és a kíváncsi tekintetektől is védelmet nyújtottak. Ma azonban már szinte feleslegesek. Ezenkívül a por is rájuk rakódik, és nagyon nehéz őket tisztítani.

    9. Kontrasztos fal

    Manapság egyetlen kontrasztos fal is képes tönkretenni az egész lakberendezést – ezért nagyon óvatosnak kell lenni.

    Lakberendezési trendek 010

    Néhány évvel ezelőtt ez a trend még meglehetősen népszerű volt, de ma már megváltoztak az igények. Gyakran előfordul, hogy a fal önálló festése, vagy a ráragasztott éles kontrasztú tapéta kudarccal végződik. Ez gyakran torzítja a szoba arányait. Tartsd észben!

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.