21 őrült japán találmány, ami a maga módján azért zseniális is egyben

Ha valamihez, akkor a korszakalkotó, merész, és őrült találmányokhoz aztán nagyon értenek a Japánok. Gondoljatok csak a már-már morbid televíziós vetélkedőikre, vagy a cseppet sem hétköznapi étkezési szokásaikra…egyszerűen mindig és mindenhol igyekeznek egy jó nagy lépéssel a világ előtt járni, ám ez nem megy azért mindig zökkenőmentesen. Az alábbi 21 találmány is pontosan ilyen, és habár mindegyikben van némi potenciál, mégis a világ talán még nem teljesen áll készen rájuk…


1.  Vajreszelő

A vajas-doboz használatának megvan a maga hátulütője. Ha például pirítós kenyeret szeretnénk kenni, a morzsás késsel könnyedén telemorzsázhatjuk a vajat, ami nem csak gusztustalan, de könnyebben meg is penészedik ezáltal. Ezzel a roppat mód ötletes találmánnyal ezeknek a kellemetlenségeknek egyszer és mindenkorra vége, ha pedig nem kerülne 12 ezer forintba (!!!) az Ebayen, (tényleg annyi) akkor valószínűleg már rendeltem is volna párat magamnak és a rokonoknak.

2.  Nyakkendő és esernyő, egyben

Véleményem szerint azért ez roppant ötletes! Elfoglalt, folyton utazó üzletembereknek például igazi megváltás is lehet...

3.  Szemcsepp-segítő szemüveg

A szemcseppentés bizony mostoha egy dolog tud lenni, kicsit olyan, mintha egy kést kéne magunkba szúrnunk és közben tűrnünk mindezt. Kellemetlen, mellé megy...idegesítő az egész. A szemcseppentő szemüveg ezt hivatott - ha nem is megoldani, de legalább - enyhíteni.

4.  Néma karaoke

Bárhol is vagy éppen, - akár a metrón, vagy az irodában - csak egyszerűen előkapod, és máris letolhatsz egy komplett Bon Jovi számot úgy, hogy közben a kutya sem sejti, miben is mesterkedsz pontosan.

5.  Hangszórós párna, oldalfekvéshez

Titeket is szokott idegesíteni, hogy amikor oldalatokra fekszetek és a fejeteket egy párnára téve próbáltok TV-t nézni, akkor nem halljátok rendesen a műsort az egyik fületekre? Ez a belsejében hangszóróval felszerelt fejpárna, ezt hivatott orvosolni.

6.  Gyorsleves-manusz

Unod, hogy a forróvízzel leöntött gyorslevesedet 10 másodpercenként nézegeted, hogy mikor lesz már kész? Ez a kis műanyag manusz pontosan 3 percre van bekalibrálva, ha pedig eléri a kellő hőmérsékletet, - csak úgy, mint  a tészta - egyszerűen leugrik az edényről.

7.  Kocka-görögdinnye

A Japánoknak valamiért tényleg semmiből sem jó a megszokott, a normális...


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!