HIRDETÉS

Nem az arany áll az első helyen: íme a 16 legdrágább anyag a világon

Az emberiség sok évszázadon keresztül élt abban a tévhitben, hogy az arany legdrágább anyag a Földön. Pontosabban fogalmazva: egykoron tényleg az arany volt a legdrágább, de csak mert a most következő listán látható anyagok felfedezése még váratott magára.


HIRDETÉS

Napjainkra azonban rendesen felborult a világ legdrágább anyagjait sorakoztató lista hierarchiája, az arany pedig éppen hogy csak beverekedte magát a 17 legdrágább anyag közé.

 1. 16 Sáfrány - 3 ezer forint/gramm


  Ez a különleges fűszer amellett, hogy hihetetlen ízvilágot kölcsönöz az ételeknek, még az egészségre is rendkívül pozitív hatással van. Előállítása hosszú időt és bonyolult folyamatokat igényel, ezért a legdrágább fűszer a világon.

 2. 15 Arany - 15 ezer forint/gramm


  Egy nő legjobb barátja, nem mellesleg pedig emberemlékezet óta az egyik legnemesebb fém, ami mára jócskán lecsúszott a világ legdrágább anyagjait felsorakoztató listáról, nálunk is csak az utolsó előtti helyet sikerült megkaparintania.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 14 Ródium - 16 ezer forint/gramm


  Egy igazi fémritkaság. Hogy érzékeltessük, mennyire: egy tonna földben csupán 0,001 g ródium található, épp ezért már egy gramm kinyerése is rendkívül körülményes.

 4. 13 Platina - 17 ezer forint/gramm


  Szintén ritka, nagy ellenálló képességű fém - akár csak az arany. Az orvostudomány világában nagy hasznát veszik, ezért nagyon értékes.

 5. 12 Metamfetamin - 28 ezer forint/gramm


  Egy nagyon addiktív anyag, melyet a drogpiacon terjesztenek előszeretettel. Soha ne találkozz vele, mi csak ennyit ajánlunk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 11 Orrszarvúszarv - 31 ezer forint/gramm


  A feketepiacon nagyon keresett szarv az, aminek köszönhetően az orrszarvúk ma már a kihalás szélére sodródtak. Gyógyszert és késeket készítenek belőle eladásra.

 7. 10 Heroin - 36 ezer forint/gramm


  Egy ópiát, ami megváltoztatja az agy kémiai összetételét, és rendkívüli boldogságot okoz. Legalábbis egy időre, aztán következik a véget nem érő pokol. Természetesen illegális, és csak ajánlani tudjuk, hogy messziről kerüljétek el.

 8. 9 Kokain - 66 ezer forint/gramm


  Egy tudatmódosító szer, aminek a tiszta változatáért már egy kisebb vagyont is elkérhetnek. Ez a tiszta változat szinte megfizethetetlen, ezért nem is nagyon található a piacon. Igen veszélyes függőséget okozó narkotikum - természetesen ez is illegális.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

10 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.