HIRDETÉS

Szívszorító fotó: miután meglátta, hogy mi várja a boltban, könnyezni kezdett a nagymama

A vásárlók szerte a világon pánikszerűen rohamozták meg a szupermarketeket, hogy minden élelmiszert és higiéniai terméket megvásároljanak, ami csak kapható. Hogy ez mennyire hatalmas probléma, azt az ausztrál újságíró, Seb Costello által közzétett fénykép mutatja meg leginkább.

A Twitteren közzétett fotón egy idős hölgy látható, aki könnyekkel küzdve, szomorúan áll az üres polcok előtt, mivel minden ételt megvettek előle a vásárlók.


,,Ma délben. Melbourne-ben. Konzervpolc. Azt mondják, hogy könnyezett. Ez jól mutatja, hogy kik szenvednek leginkább a fölösleges pánikvásárlás következményeitől. Ezt meg kell fékezni." - írta az újságíró a közösségi oldalon.

Az emberek így kommentálták a bejegyzést a Twitteren:


,,Meghasad a szívem. Ezek az idős emberek neveltek fel minket, mi miért nem törődünk velük? Emberek! Legyünk következetesek és gondoljunk a legsebezhetőbbekre!” – írta az egyik felhasználó.
,,Sírnom kell ettől a fotótól” – tette hozzá egy másik.
„Ez a fénykép tökéletesen ábrázolja az emberi őrültséget” – írta egy másik hozzászóló.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mint írtuk, a világ számos pontján okoz komoly problémát a pánikvásárlás, ezért Dániában például nagyon érdekes szabályt hoztak a boltokban: minél több terméket akarnak vásárolni az emberek, annál magasabb árat kell érte fizetniük.

1 üveg kézfertőtlenítő például 40 dán koronába kerül, de ha kettőt akar valaki venni, a másodikért már 1000 dán koronát kell fizetnie. A termékek vásárlása tehát továbbra sem tiltott, pusztán annyi változott, hogy az embereknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha másokra nem gondolva, hülyeséget akarnak csinálni.

Mi a véleményed a dán szupermarketek megoldásáról?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
20
5 hozzászólás, 20 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

  • Azért azt se felejtsük el hogy rengeteg családban gondolnak az idős rokonokra és azért vásárolnak sokat hogy nekik ne kelljen az emberek közé menniük és így megelőzhetik a veszélyt. 
    • Az én szüleim pl. A nagyszüleimnek is vásároltak, az idős házaspárnak a szomszédból és egy másik idős házaspárnak, a gyülekezetünkből 
    • Hát nem igazán. És ha valaki másnak is bevásárol? Az én szüleim például bevásároltak a nyagyszüleimnek, az ismerősünknek a gyülekezetből és néha az idős házaspárnak a szomszédból. Akkor pl. sokkal többet kell fizetni, kintha mindenki magának bevásárol. A dánok abból indulnak ki, hogy mindenki olyan önző, hogy csak magának vesz féltonna kaját.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!