HIRDETÉS

18 ember megosztotta azokat a szavakat, amiket a tanáraiktól hallottak és soha nem tudtak elfelejteni

A gyerekek számára az iskolai tanárok egyfajta második szülőként vannak jelen az életükben. Amikor épp nem otthon vannak a gyerekek, akkor általában az iskolapadban ülve figyelnek és próbálják elsajátítani, megtanulni a tanáraik által átadott bölcsességeket. Néha a tanárok szavai olyan mélyenszántóra sikerednek, hogy a gyerekeket egész életükben elkísérik, és még hosszú évtizedek múltán is szóról-szóra képesek azokat idézni.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál kíváncsiak voltunk rá, hogy melyek azok a tanári szavak és bölcsességek, amiket örökre a fejükbe véstek az emberek, ezért szétnéztünk a közösségi oldalakon, és összegyűjtöttük róluk a felhasználók által megosztott történeteket.

 1. 1

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Amikor középiskolás voltam, a tesitanárunk megkérdezte, hogy szerintünk ki a legokosabb tanár az iskolában. A legtöbben a fizika és kémiatanárt mondtuk, de ekkor a tesitanár közbevágott: „Nem, én. Ugyanazt a fizetést kapom, mint ők, pedig én csak sportot játszok egész nap.”

 2. 2

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  A mai napig emlékszem rá, amikor a fizikatanárom egyszer parfümöt fújt a terem egyik sarkába, majd elkezdett körbe-körbe szaladgálni a teremben, miközben azt kiabálta: „Érzitek az illatát, gyerekek? Ez a diffúzió!"

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Spoiler: több, mint 4,7 ezer kedvelést kapott végül.

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  A fizikatanárom azt mondta, hogy ha összeszedek neki 500 kedvelést a Twitteren, akkor nem kell megírnom a holnapi dolgozatot. Szóval itt egy kép róla, amint környezettudatos módon műanyag zacskókat hasznosít újra.

 4. 4

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  A tanárom megpróbálta kinyitni az ablakot, de nem sikerült, szóval kifakadt: „Legközelebb, ha az én termembe jöttök gyerekek, hozzatok magatokkal saját oxigént!!”

 5. 5

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  A tanárunk gyakran aludt el a képen látható pózban, de mindig ,amikor megkérdeztük, azt mondta, hogy nem aludt, csak spirituális utazást tett.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  A kémiatanárunk szólt, hogy eszünkbe ne jusson puskázni, mert biztonsági kamera van felszerelve, és mindent látni fog. Ez mind szép és jó lett volna, ha a padokból nem lehetett volna tökéletesen látni, hogy a biztonsági kamera kábele túl rövid ahhoz, hogy be lehessen dugni a konnektorba.

 7. 7

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Az év vége felé jártunk, amikor az utolsó rajzórán a tanár közölte, hogy szerinte borzalmas a munkám, és ha a helyemben lenne, akkor bizony felgyújtaná. Az egész napot a vécében sírva töltöttem, pedig tudod hányast adott a rajzra? 5-öst. Azt mondta, hogy csak azért, mert neki személy szerint nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy rossz lenne a munkám. Ez különbözteti meg a rajzórát a többi tantárgytól. Itt nincs jó vagy rossz munka.

 8. 8

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Egyszer megosztottam egy bejegyzést a Facebookon, hogy annyira félek a kémiadolgozattól, hogy már rémálmaim vannak miatta. A kémiatanár az ismerősöm volt, úgyhogy aláírta, hogy neki is rémálmai vannak arról, hogy dolgozatot írok nála.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Tanár: milyen családfajtákat ismersz?
  Én: kis család, nagycs…
  Tanár: nem. mondom, milyen családfajtákat ismersz?
  Én: poligámia, monogá…
  Tanár: CSAK MONDD, HOGY MILYEN FAJTÁK VANNAK!
  Én: LABRADOR, SPÁNIEL, NÉMET JUHÁSZ, DOBERMAN!
  Tanár:
  Tanár: Nem. Kis család és nagycsalád.

 10. 10

  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  A fizikatanárom egyszer azt mondta, hogy a színek nem léteznek. Minden csak attól függ, hogy az adott tárgy milyen, rá jellemző módon nyeli el, illetve veri vissza a fényt. Színesnek érzékeljük őket, pedig valójában szürkék. Szóval az egész körülöttünk lévő világ egy hazugság.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
2 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

 • Amikor iskolaválasztás előtt àlltam (eü.szakközépbe)jelentkeztem,az orosztanárom azt mondta.....Te fiam .(lány vagyok) mint nővér!  menj inkább kapálni! 30 évvel később,én ápoltam az infarktusa után!
 • Általános iskolában - talán hetedik osztályban -, azt mondta egyszer a matektanárnőnk (aki egyben az osztályfőnökünk is volt), hogy nekem nem ad hármasnál jobb jegyet, akkor sem, ha mindent precízen tudok akár könyv szerint, mivel én csak egy közepes tanuló vagyok. Ezek után nem is hajtottam, mert tudtam, ha jobb jegyet érdemelnék, sem fogom megkapni.  Néhány évvel később dolgozók gimnáziumában tanultam, hogy a szakmám mellé (nővér) érettségit is szerezzek. Az ottani - mellesleg nagyon kedves, igazi, vérbeli tanárnő - mikor kihívott maga mellé felelni matematikából, négyes jegyet adott. Percekig nem tértem magamhoz. Megkérdeztem: - Négyes? Biztos ez? Nem tévedés? Mire ő azt válaszolta: - Nem tévedés, ez a felelet négyes jegyet ér. Máig nem értem, hogy olyan tanár, aki mint az általánosban tanított (plusz osztályfőnök!), minek foglalkozott gyerekekkel? Mély nyomot hagyott bennem a felelőtlen kijelentése, és előidézte azt, hogy alul értékeljem folyton magam. 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!