HIRDETÉS
Tippek és trükkök

Az internetezők megosztottak 9 trükköt, ami segít visszaállítani a ruhák eredeti fehérségét

  A ruháink fehérségének megőrzése nem könnyű feladat. Mindenféle folt, a néhány mosás után megjelenő sárgás vagy szürkés szín még a legkedvencebb ruháinkat is tönkreteheti, miközben minket egy életre eltántorít a fehér ruhák vásárlása iránti vágytól.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál meguntuk a fehér ruhákkal kapcsolatos problémákat, ezért összegyűjtöttünk néhány trükköt az internetről, melyek segítségével megőrizhetjük kedvenc ruhadarabjaink vakító fehérségét.

  1. 1 Mosogatószer, hidrogén-peroxid és szódabikarbóna

   Ruha tisztitas

   ,,Keverj össze hidrogn-peroxidot, folyékony gép mosogatószert és szódabikarbónát 4:2:1 arányban, majd vidd fel a keveréket egy ecsettel a fehéríteni kívánt területre" - tanácsolja a blog szerzője. Ha vissza akarod állítani a ruha eredeti fehérségét, akkor öntsd fel ezt az oldatot 2 liter vízzel, és hagyd benne ázni néhány órán át a ruhát, majd végezz rajta egy alapos mosást.

  2. 2 Ammónia

   Parnatisztitas

   Ennek a blognak a szerzője bemutatta, hogyan segíthet az ammónia eltüntetni még a legmakacsabb foltokat, például vérfoltokat is a fehér ruhákról. Fontos, hogy húzzunk gumikesztyűt, és jól szellőző helyen végezzük a tisztítást Az anyag fehérítéséhez alaposan keverj össze 4 csepp ammóniát, 1 evőkanál hidrogén-peroxidot és 2 liter vizet. Hagy benne állni néhány órán át a ruhát, majd mosd ki a kedvenc mosogatószereddel.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Öngyújtógáz

   Ongyujto gaz

   Ha olajfolt jelent meg a ruhán, próbáld meg öngyújtó gázzal eltávolítani. Öntsd a folyadék egy részét a foltra, majd várd meg, míg elpárolog. Ismételd addig az eljárást, míg a folt teljesen el nem tűnik. Ezután mosd ki a ruhát, mint mindig.

  4. 4 Aszpirin

   Aszpitin

   Tegyél 3-4 aszpirint a mosógéped dobjába a ruhák mellé, ha szeretnéd, hogy eltűnjön a sárgás szín és visszaálljon az eredeti fehérség. Az izzadtság okozta sárgás foltok eltávolítására is jó: ehhez kevés vízzel aktiválni kell az aszpirint, majd ezt a keveréket néhány órán át a folton hagyni. Végül a szokásos módon ki kell mosni a ruhát.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Kenyér

   6737ac5f82be91fa3b2256774e

   Ha szeretnéd eltávolítani a rúzs- vagy alapozó okozta foltokat a ruhádról, fogj egy darab kenyeret, és gyúrd golyóvá. Ezután nyomd rá a foltokra anélkül, hogy elkennéd őket. Végül alaposan mosd át a ruhát.

  6. 6 Ablaktisztító

   Ablaktisztito

   A filctollak és szövegkiemelők tintafoltjainak vagy szennyeződéseinek eltávolításához használj üvegtisztítót. Kezdésként tegyél egy szalvétát a folt alá, hogy nehogy átázzon az ellenkező oldalra. Ezután permetezd az ablaktisztítót a foltra, majd hagyd állni 5 percig. Ezután mosd ki a ruhát a szokásos módon.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 7 Bórsav

   Borsav tisztitas

   A bórsav hatékonyan távolítja el a fehér ruhákon megjelenő sárga verejtékfoltokat. Keverj össze egy evőkanál bórsavat vízzel, majd vidd fel a ruhára. Hagyd rajta 15-20 percig, végül alaposan mosd le.

  8. 8 Kréta

   f01e0753ecacdfd77bf1ce53e8

   A zsírfoltok eltávolításához használhatod ezt a trükköt: mosás előtt dörzsöld át a fehér ruhád foltjait egy krétával. A kréta jó nedvszívó, így a mosás során a folt gyorsabban és hatékonyabban tűnik el a ruháról.

  9. 9 Gépi mosogatószer

   Mosogatoszer

   A fehér ruhadarabok eredeti megjelenésének visszanyeréséhez ennek a blognak a szerzője szerint érdemes fele-fele arányban kevert mosószert és gépi mosogatószert összekeverni, majd ezt az egyveleget beleönteni a mosógépbe, és egy szokásos programot indítani a ruhákkal.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.