HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

9 ötlet, hogyan hasznosítsuk újra a megmaradt kávét a ház körül

    Tanulmányok szerint a kávézás szerelmeseinél alacsonyabb a rák, a szívbetegség és az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázata, valamint kisebb eséllyel szenvednek depressziótól, mint azok, akiknek a kávézás nem képezi a napi rutinjuk részét. Az egészségügyi előnyök, az általa biztosított energia és a finom íz mellett azonban más hasznos tulajdonságai is vannak a kávénak, például nagyon hasznos tud lenni a ház körül.

    HIRDETÉS

    A Liked.hu-nál szeretünk újrahasznosítani, ezért ma megmutatjuk, hogyan tudjuk felhasználni a kávézás után keletkezett maradékot ahelyett, hogy a kukába dobnánk azokat.

    1. 1 A rovarok és kártevők távol tartása

      d618035d84985fadaaa04fd549

      A kávé olyan diterpéneket tartalmaz, ami mérgező lehet a rovarok számára. Ezért könnyedén felhasználhatjuk a megmaradt kávézaccot, hogy távol tartsuk a szúnyogokat, legyeket, bogarakat és egyéb kártevőket az otthonunktól. Egyszerűen szórjuk a problémás helyre a kávézaccot, ez pedig segít majd távol tartani a rovarokat. Hasonlóan remek választás lehet például a növények megóvása érdekében, ugyanis akadályt képez még a csigák és meztelen csigák számára is.

    2. 2 Vágott virágok frissen tartása.

      Vagott viragok eletek

      Ha szeretnénk tovább frissen tartani a vágott virágainkat, egyszerűen öntsünk egy kevés híg kávét a vízhez. Ez extra löketet ad a virágnak, valószínűleg a kávéban található nitrogén, magnézium és kálium miatt. Ügyeljünk rá, hogy ne öntsük túl nagy koncentrátumban a kávét, akkor ugyanis több kárt okozhatunk, mint hasznot.

      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    3. 3 Szőnyegek szagtalanítása a háziállatok után.


      Ha nincs erős porszívónk, akkor a kávét először tegyük filterekbe, és így helyezzük a szőnyeg problémás pontjaira. Ha van porszívónk, akkor a port akár közvetlenül a szőnyegre is szórhatjuk. Hagyjuk egy éjszakát állni, majd másnap porszívózzuk fel a kávédarát vagy szedjük össze a filtereket.

    4. 4 Készítsünk házi gyurmát.


      Hozzávalók:

      • 1 csésze kávédara
      • 2 csésze liszt
      • 1 csésze só
      • 2 evőkanál olaj
      • 1 csésze forró víz

      Elkészítés:

      Keverjük össze a lisztet, a kávét és a sót, majd adjuk hozzá az olajat és keverjük addig, míg egyenletes nem lesz. Apránként adagoljuk hozzá a vizet, míg a tészta állaga megfelelő nem lesz. Bővebben itt olvashattok erről.

    5. 5 Használjuk húsok fűszerezéséhez

      9056cc571989c98129d61e6397

      A kávéban lévő sav segít, hogy lágyabb és finomabb textúrájú legyen a hús, ráadásul még az ízét is kiemeli. Csak dörzsöljük át egy kis kávéval a húst 2 órával a főzés előtt. Ettől a húson sütés közben egy sötét, ropogós kéreg képződik majd.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest
  • Dörzsöljük át FŐZÉS előtt ... SÜTÉS közben ... Legyünk már következetesek!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.