-
1 A rovarok és kártevők távol tartása
A kávé olyan diterpéneket tartalmaz, ami mérgező lehet a rovarok számára. Ezért könnyedén felhasználhatjuk a megmaradt kávézaccot, hogy távol tartsuk a szúnyogokat, legyeket, bogarakat és egyéb kártevőket az otthonunktól. Egyszerűen szórjuk a problémás helyre a kávézaccot, ez pedig segít majd távol tartani a rovarokat. Hasonlóan remek választás lehet például a növények megóvása érdekében, ugyanis akadályt képez még a csigák és meztelen csigák számára is.
-
2 Vágott virágok frissen tartása.
Ha szeretnénk tovább frissen tartani a vágott virágainkat, egyszerűen öntsünk egy kevés híg kávét a vízhez. Ez extra löketet ad a virágnak, valószínűleg a kávéban található nitrogén, magnézium és kálium miatt. Ügyeljünk rá, hogy ne öntsük túl nagy koncentrátumban a kávét, akkor ugyanis több kárt okozhatunk, mint hasznot.
HIRDETÉSHIRDETÉSHIRDETÉS -
3 Szőnyegek szagtalanítása a háziállatok után.
Ha nincs erős porszívónk, akkor a kávét először tegyük filterekbe, és így helyezzük a szőnyeg problémás pontjaira. Ha van porszívónk, akkor a port akár közvetlenül a szőnyegre is szórhatjuk. Hagyjuk egy éjszakát állni, majd másnap porszívózzuk fel a kávédarát vagy szedjük össze a filtereket.
-
4 Készítsünk házi gyurmát.
Hozzávalók:
- 1 csésze kávédara
- 2 csésze liszt
- 1 csésze só
- 2 evőkanál olaj
- 1 csésze forró víz
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a kávét és a sót, majd adjuk hozzá az olajat és keverjük addig, míg egyenletes nem lesz. Apránként adagoljuk hozzá a vizet, míg a tészta állaga megfelelő nem lesz. Bővebben itt olvashattok erről.
-
5 Használjuk húsok fűszerezéséhez
A kávéban lévő sav segít, hogy lágyabb és finomabb textúrájú legyen a hús, ráadásul még az ízét is kiemeli. Csak dörzsöljük át egy kis kávéval a húst 2 órával a főzés előtt. Ettől a húson sütés közben egy sötét, ropogós kéreg képződik majd.
Tanulmányok szerint a kávézás szerelmeseinél alacsonyabb a rák, a szívbetegség és az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázata, valamint kisebb eséllyel szenvednek depressziótól, mint azok, akiknek a kávézás nem képezi a napi rutinjuk részét. Az egészségügyi előnyök, az általa biztosított energia és a finom íz mellett azonban más hasznos tulajdonságai is vannak a kávénak, például nagyon hasznos tud lenni a ház körül.
A Liked.hu-nál szeretünk újrahasznosítani, ezért ma megmutatjuk, hogyan tudjuk felhasználni a kávézás után keletkezett maradékot ahelyett, hogy a kukába dobnánk azokat.
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK