HIRDETÉS BEZÁRÁS
Sztárok és celebek

Liam Neeson és felesége története emlékeztet rá, hogy addig kell szeretnünk a másik felünket, amíg velünk van

  Amikor elveszítünk egy szeretett személyt, akkor olyan mély letargiába kerülünk, hogy azt gondoljuk, az élet sosem lesz már olyan, mint azelőtt. A kimondhatatlan fájdalom azonban apránként halványulni kezd, és idővel megtaláljuk a módját annak, hogy megbirkózzunk a fájdalommal, és ha nehezen is, de újra mosolyogjunk. A színész Liam Neeson is átélte a legrosszabbat, szeretett feleségének elvesztését pedig a világgal is megosztotta.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most szeretnénk megosztani ennek a nagyszerű színésznek a történetét, mert hisszük, hogy a mérhetetlen ereje és kitartása jó példa lehet azoknak, akiknek hasonlóan fiatalon kell átélniük egy szeretett személy elvesztését.

  Ez a szerelmi történet a színpadon kezdődött

  Liam neeson

  A színész az Anna Christie című darabban játszott, amikor az élet összesodorta őt az akkor már tapasztalt színésznővel, Natasha Richardson-nal. Liam Neeson ekkor még csak debütáló színész volt, de olyan erős volt közöttük a kémia, hogy azonnal egymásba szerettek és egy év után már össze is házasodtak. Még ugyanebben az évben leforgatták első közös filmjüket, mely a „Nell, a remetelány” (1994) címet kapta.

  Liam neeson felesége
  © The Parent Trap / Walt Disney Pictures and co-producers© Schindler’s List / Universal Pictures and co-producers

  Liam karrierje ekkortájt kezdett felfelé ívelni, 1993-ban ugyanis megkapta a Schindler listájának ikonikus szerepét, melyért később a legjobb színésznek járó Oscar-díjra jelölték. Eközben Natasha továbbra is számos filmben szerepelt, közte az „Apád-anyád idejöjjön!” című filmben, mely az egyik leghíresebb alakítása.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Liam neeson szerelme
  ©  bgdans91 / Instagram ©  bgdans91 / Instagram

  A párnak két gyermeke született: Michael és Daniel. Ekkoriban senki még csak el sem tudta volna képzelni, hogy milyen nehéz idők jönnek, és az egyik napról a másikra mennyire megváltozik az életük.

  Hirtelen minden megváltozott

  Liam Neeson kedvese

  2009 volt. Liam Neeson épp a kanadai Torontóban forgatott, amikor a felesége elment néhány napra, hogy kiélvezze a környező hegyeket. Egy síoktatáson azonban elesett és beütötte a fejét. Eleinte nem tűnt súlyosnak a baleset.

  A baleset után saját maga hívta fel férjét, hogy elmondja, milyen ügyetlen volt és mi történt vele. Elővigyázatosságból azonban kórházba szállították. Mire férje a helyszínre ért, Natasha kómába esett és soha többé nem ébredt fel.

  Liam neeson története

  Nem sokkal később, egy interjú során Neeson így emlékezett vissza azokra a nehéz időkre: ,,Odamentem az ágyához és elmondtam neki, hogy szeretem. Azt mondtam neki: Szerelmem, ez nem fog sikerülni. Beütötted a fejed. Nem tudom, hogy hallasz-e. Visszamegyünk New York-ba, hogy a szeretteid és barátaid elbúcsúzhassanak tőled. Így is lett.”

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Minden megváltozott, de sikerült kibírnunk

  Feleség Liam neeson

  Amikor Natasha elhunyt, Liam épp a karrierjének egyik legfontosabb szerepére készült. Sőt, ekkoriban Steven Spielberg felajánlotta neki, hogy játssza el Lincoln szerepét. Neesonnak azonban ez túl korai volt és vissza kellett utasítania a szerepeket, mert még nem érezte magát készen a munkára.

  Később bevallotta, hogy a karrierjére történő összpontosítás segített neki túllendülni a veszteségen. ,,Azt hiszem azzal sikerült túlélnem, hogy a munkába menekültem.” – nyilatkozta egy interjúban.

  Mindenki máshogy kezeli a gyászt. Liam számára ez abban teljesedett ki, hogy folyamatosan aktív maradt és kasszasikerek egész sorát tudta elkészíteni.

  Liam neeson film

  A színész néhány évvel a tragédia előtt az „Igazából szerelem” című filmben játszott, ahol egy özvegy férfit alakított, aki egy kisgyerekre vigyáz. Senki sem gondolta volna akkor, hogy ez a karakter később valósággá válik. Akárcsak filmbéli karaktere, a színész is a gyermekeinek köszönhetően tudott szembenézni a nehézségekkel és később újra mosolyogni. Gyermekeinek hála a színész visszatért és később olyan filmekkel nyűgözte le a rajongóit, mint a „A titánok harca”, „A szupercsapat” és a „Narnia krónikái”, melyben az oroszlán Aslant szólaltatta meg.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Liam neeson színész
  © Clash of the Titans / Warner Bros. and co-producers© The A-Team / Twentieth Century Fox and coproducers

  A színész minden szerepében tisztelgett néhai felesége előtt, és kétségtelenül ez segített neki begyógyítani a sebeket. Például a 2020-as „Made in Italy” című vígjáték-drámában Liam egy férfit alakít, aki elveszíti a feleségét. Egy interjú során beszámolt róla, hogy a forgatókönyv olvasása közben azt mondta magában: ,,Istenem, annyira felismerem benne magam! Haboztam kicsit, de úgy döntöttem, hogy jó lenne eljátszani, főleg a fiammal együtt.”

  Ez így is történt, ugyanis akárcsak apja, a fiatal Michael is színészi babérokra tört. Sőt, édesanyja iránti tiszteletéből úgy döntött, hogy a művészvilágban a Micheál Richardson nevet használja majd.

  Liam neeson történet

  „Azt mondják, a legnehezebb dolog az életben egy szeretett ember elvesztése” – mondta a színész. „A feleségem nagyon boldoggá tett. Ő volt a mindenem számomra. A vele eltöltött 16 év megtanított rá, hogy feltétel nélkül szeressek. Ki kellett alakítanunk az életünket és hálásnak kell lennünk mindenért, amin együtt túllendültünk. A feleségemnek köszönhetően megtanultam élvezni az életet és minden napot úgy szeretni, mintha az lenne az utolsó.”

  Noha Liam Neeson-nak soha nem jutott eszébe bárkivel is randizni, mégis tudta, hogyan kell szembenézni a fájdalommal, és olyan filmekben adta elő nekünk a példamutató történeteit, melyeket soha nem fogunk megunni.

  Liam számára a bánat leküzdésének módja az volt, hogy arra összpontosított, amit igazán szeret csinálni: a színészkedésre. Ez egy szép példa, amit mindenkinek érdemes lehet megfogadni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • "Gyermekeinek hála a színész visszatért és később olyan filmekkel nyűgözte le a rajongóit, mint a “A titánok harca”, “A szupercsapat” és a “Narnia krónikái”, melyben az oroszlán Aslant szólaltatta meg."A Narnia krónikái 3 része 2005 és 2010 között készült, illetve a Szupercsapat és a Titánok Harca is 2010-es, szóval az a "később" az annyit tesz hogy már valószínűleg kötötte a szerződés is.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.