HIRDETÉS BEZÁRÁS

„Elég fiatal ahhoz, hogy úgy neveljem, ahogy akarom.” Elvis és Priscilla Presley igaz története

🔥 3 hozzászólás

  Amikor Elvis és Priscilla először találkoztak, a lány még csak 14 éves volt, míg az énekes 24. A lány szülei aggódtak is ezért, de Priscilla szerelmes volt és lázadó, éppen ezért senki nem tudta őt megakadályozni abban, hogy királynővé váljon a Rock & Roll király oldalán. Elvis számára a korkülönbség egyáltalán nem jelentett problémát, sőt, ez egy lehetőség volt számára, hogy Priscillát olyan ideális feleséggé formálja, amilyenre vágyik. Minden arra utalt, hogy tökéletes házasságuk lesz, de volt valami, amit nem tudott túlélni a kapcsolatuk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál bepillantottunk kicsit Elvis és Priscilla kapcsolata mögé, hogy megnézzük, hogyan is alakult pontosan a Király rendkívül szokatlan szerelmi élete.

  A kezdet

  Elvis és Priscilla 1959-ben, Németországban ismerkedtek meg. Elvist az amerikai hadsereg küldte oda szolgálni, míg Priscilla családja azért érkezett az országba, mert az apját oda küldte a légierő. Egyszer valaki meghívta Priscillát, hogy látogassa meg Elvist, ő pedig boldogan beleegyezett. A zenész nagyon lekötötte a figyelmét, sőt, néhány dalt kifejezetten neki játszott Elvis, pedig a lány elmondta, hogy még csak kilencedikes.

  ,,Láttam, ahogy Elvis próbálja magára vonni a figyelmemet. Észrevettem, hogy minél kevésbé reagálok, annál inkább nekem kezdett énekelni. Nem akartam elhinni, hogy Elvis Presley megpróbál lenyűgözni” – emlékszik vissza Priscilla.

  Priscilla nem hitte, hogy Elvis visszahívja majd, biztos volt benne, hogy az első randevújuk lesz az utolsó. De visszahívta. Néhány nap elteltével Priscilla szülei ragaszkodtak ahhoz, hogy személyesen is találkozzanak lányuk szerelmével. A lány apját annyira lenyűgözte Elvis egyenruhája, hogy végül hosszasan beszélgettek, és megengedték neki, hogy továbbra is találkozzon a lányukkal.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Priscilla egy nagyon szép, fiatal lány volt, aki az iskolában is mindig maximális figyelmet kapott a fiúktól. Visszaemlékezésében elmondta, hogy egyszer a fiúk ellopták az iskolai közleményfalra kitett fotóját, csak azért, mert szűk pulóver volt rajta. Priscilla fiatal kora egyben azt is jelentette, hogy ő és Elvis nem találkozhattak a nyilvánosság előtt, de ettől függetlenül folyamatosan találkoztak.

  Elvisnek tetszett, hogy Priscilla tapasztalatlan és fiatal, még a korkülönbség sem jelentett számára problémát. Egyfajta lehetőségnek tekintette, hogy ezáltal tökéletes feleséget formáljon belőle magának. Egyszer azt mondta Priscilláról az egyik barátjának: ,,Elég fiatal ahhoz, hogy úgy neveljem, ahogy akarom.”

  Priscilla emlékszik arra, amikor Elvis megosztotta vele a tökéletes nőről alkotott elképzeléseit, és azt a vágyát, hogy szeretné ilyenné változtatni őt. ,,Azokon az éjszakákon, amikor békésen beszélgettünk, gyakran leírta, hogy milyen számára a tökéletes nő, és hogy mennyire közel állok hozzá. Kedvelte a halk hangú, kék szemű lányokat. A hűség rendkívül fontos volt számára, különösen női részről.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Házasság és családi élet

  1960-ban Elvis elhagyta Németországot, míg Priscilla és családja itt maradt. Időnként azért így is találkoztak, amikor megkérte a lányt, hogy jöjjön az Egyesült Államokba, de így is évekig tartott, mire végül összeházasodtak. Priscilla örökkévalóságnak nevezte azokat az időket, amikor folyamatosan várta Elvis ritka hívásait, és állandóan számolta a napokat a következő találkozásukig. Ráadásul sok pletyka is visszajutott a fülébe Elvis más nőkkel folytatott szerelmi viszonyairól.

  Elvis végül 1966-ban megkérte a kezét, majd 1967. május 1-jén összeházasodtak Las Vegasban. Elvis nyomást érzett a házasságra, mert félt attól, hogy esetleg botrány lesz belőle, ha nem mondják ki elég hamar az igent. Továbbra is azon volt, hogy a saját ideáljának megfelelően változtassa feleségét. Priscilla később csak „Elvis élő játékbabájának” nevezte magát, mivel a Király porcelán koronát tetetett a fogaira, javította a testtartását és feketére festette a haját.

  1968. február 1-jén Priscilla megszülte lányukat, Lisa Marie-t. Miután Priscilla anya lett, úgy érezte, hogy Elvis elvesztette az érdeklődését iránta. Csakúgy, mint házasságuk előtt, Elvis ismét szerelmi viszonyokba bonyolódott más nőkkel, míg ő nem győzte irkálni férjének a szerelmes leveleket. Ahogy telt az idő, Priscilla rájött, hogy ő nem hajlandó ezt elviselni, és nem fog otthon ülni és várni a férjére, amíg az kitudja hol és kivel mulat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  ,,Az én életem az ő élete volt. Boldognak kellett lennie. Az én problémáim csak másodlagosak voltak. Fel akartam nőni. Szerettem volna saját dolgokat csinálni” – mondta az egyik interjúban Priscilla, aki belefáradt a nyomásba, hogy megfeleljen férje elvárásainak. Később egy interjúban elmesélte, hogy soha nem jelent meg smink nélkül a férje előtt, és soha nem is öltözött a szeme láttára, Elvist ugyanis csak „a végeredmény érdekelte”.

  Válás és a Király bukása

  1972-ben Priscilla elmondta Elvisnek, hogy el akarja hagyni őt, hamarosan pedig el is váltak és megosztották a lányuk fölötti felügyeletet. Míg a szinglivé vált Priscilla kivirágzott és megpróbálta átvenni az irányítást az élete felett, Elvis a vényköteles gyógyszerek rabjává vált, illetve anyagi nehézségekkel küzdött. A Priscillával véget ért házassága után több szerelmi kapcsolata is volt, illetve Ginger Alden kezét is megkérte.

  Össze azonban soha nem házasodtak. 1977. augusztus 16-án Elvist találták. 42 éves volt. Priscilla összetört, amikor megtudta, hogy Elvis meghalt, és egyszerűen nem akarta elhinni. Abban reménykedett, hogy Elvis csak azért rendezte ezt meg, hogy egy időre eltűnjön a nyilvánosság elől és később majd visszatér. ,,Döbbenetes volt. Csakúgy, mint annyi embernek a világon. De nekem milliószor jobban.”

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A válás és a feszült házasság ellenére Priscilla és Elvis közel maradtak egymáshoz. Emlékszik, hogy Elvis a válás után is gyakran felhívta őt csak azért, hogy megossza vele az aggodalmait. A válás után Priscilla színésznőként és üzletasszonyként kezdett karriert. Soha többé nem ment férjhez, de volt egy hosszú kapcsolata, amiből fiú gyermeke született.

  A gracelandi házát turistaházzá alakította, hogy az emberek megnézhessék, hol éltek pontosan, amikor ő és Elvis egy családot alkottak. Graceland a Fehér ház után a második leglátogatottabb otthon volt az Egyesült Államokban. Priscilla ma is hűségesen őrzi a férjével közös boldog emlékeket, és még ma is az „élete szerelmének” nevezi őt.

  Mi a véleményed Elvis és Priscilla szerelmi történetéről? Meséld el nekünk hozzászólásban!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Mikor tudtad meg, hogy a Csupasz pisztoly című filmekben Elvis Presley felesége, Priscilla Presley játszotta Frank Drebin feleségét?

Priscilla Csupasz pisztoly

MOST!

Régóta tudtam

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Imádom Elvis Presley-t. Imádom a dalait, meg komolyan! Megy tök jó, hogy ilyen fekete haja van! A Little less Convesation a kedvenc dalom! És ez a cikk! Fantasztikus!
 • Nagyon lenyűgözött ez a történet. Elvis minden idők legjobb énekese volt és azt kell hogy mondjam azoknak, akik Elvist nem szeretik, hogy nagyon tévednek elvükben. Ez a cikk fantasztikus, köszönöm a feltöltést! 
 • Ez a cikk… Fantasztikus! Köszönöm szépen a feltöltést! Imádom Elvis-t meg a dalait és a filmjeit. Köszönöm, kedves ElzabetR, hogy felraktad!!! 😘😘😘😘😘😘😘

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.