Lebukott a Nasa? A kínaiak nem találják az amerikai holdra szállás nyomait

Bárki, aki valaha is járt már az interneten az tudja, hogy az 1969. július 20-án történt holdra szállás bizony alaposan megosztja az embereket. Egyesek szentül hisznek benne, hogy jártunk a holdon, míg mások inkább szkeptikusak ezzel kapcsolatban és számos olyan zavarba ejtő bizonyítékot is felsorakoztattak nézeteik mellett, (pl.: miért lebeg a zászló, árnyékok, Neil Armstrong cipőjének lenyomata, stb.) amik bizony még a NASA embereit is keményen megizzasztotta.


A holdra szállást megkérdőjelezők táborát pedig csak tovább erősítette Stanley Kubrick világhírű amerikai filmrendező özvegyének bejelentése, aki egy riportban azt nyilatkozta, hogy férje egy hollywoodi stúdióban rendezte meg a holdra szállás ikonikussá vált felvételeit. A NASA embereinek még ezt is sikerült (úgy ahogy) kimagyaráznia, azonban a kínai csillagászok miatt most ismét szorul a hurok a nyakuk körül.

Sanghaj külvárosában ugyanis felépítették a világ egyik legnagyobb egytányéros rádiótávcsövét, hogy a kínai csillagászok kedvükre tanulmányozhassák vele a hold felszínét. A kutatók két célt állítottak fel maguknak: az egyik, hogy az óriás távcső segítségével tanulmányozzák a holdon található krátereket, a másik, hogy szemügyre vegyék az amerikai űrhajósok leszállóhelyét.

A távcső hatalmasságát jól mutatja, hogy segítségével akár egy aprócska lábnyom is tökéletesen kivehető lenne a hold felszínén. Ennél nagyobb meglepetés volt azonban, hogy nemcsak lábnyomokat, de sem a csillagsávos lobogót, sem az amerikaiak holdra szállását bármilyen formában bizonyító egyéb nyomokat sem találták a kutatók - állítólag.

A hír hallatán persze azonnal megjelentek a holdra szállás párti emberek, akik egyszerűen fake news-nak nevezték a történteket, illetőleg a kínai szakemberek képességének megkérdőjelezhetőségével magyarázták azokat a különböző internetes fórumokon. A NASA részéről kommentálni sem voltak hajlandóak a történteket, így az összeesküvés-elméletek hívői tovább fortyoghatnak.


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!