HIRDETÉS

21 probléma gyerekkorunkból, ami ma már megmosolyogtat minket, a mai gyerekeket pedig összezavarja

A Twitteren "even_kei" felhasználónévvel regisztrált lány szó szerint összetörte a modern gyermekeket. A felhasználó ugyanis közzétett egy fotót egy régi számítógépes egérről és egy főtt tojásról, megjegyzésként pedig arról panaszkodott, hogy milyen kemény volt, amikor még minden héten tojást kellett főzni azért, hogy működjön a számítógépes egér. Bár az egész csak egy vicc volt, a kép alatt a mégis komoly vita kezdődött arról a fiatalok között, hogy tényleg így éltünk-e régen vagy sem.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál persze tudjuk, hogy nem kellett főtt tojássárgája a számítógépes egér működtetéséhez, ám ettől függetlenül voltak olyan problémák annak idején, amik tényleg rendkívül próbára tették az idegrendszerünket. Ma már csak jót mosolygunk ezeken.

 1. 1 ,,A modern gyerekek már nem érthetik, hogy milyen nehéz volt minden héten tojást főzni csak azért, hogy a megkeményedett sárgáját a számítógépes egérbe tegyük.”


 2. 2 ,,A mai fiúk és lányok már sosem fogják megtudni, hogy milyen örömöt okoz letépni egy mátrix papír szélét anélkül, hogy beletépnénk a papírba."


 3. 3 ,,Ki emlékszik erre? 40 év telt el a legendás Sony Walkman megjelenése óta. A gyerekeim nem bírják felfogni, hogy nem lehet a "következő számra" ugrani vele."


 4. 4 ,,A mai gyerekek számítógépet meg okostelefont akartnak a születésnapjukra. Nekem gyerekként ez volt a mindenem."


 5. 5 Az ilyen Freddy Krueger ujjak voltak a legmenőbb dolgok, amiket csak papírból készíthettünk.


 6. 6 Nektek is hiányzik a régi telefonok sokszínűsége?


 7. 7 A telefonos játékok ma már nem olyanok, mint amikor a tárcsázógombokkal kellett irányítani a karaktereket.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
19 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Nem tudom. A 2001-es év szülötte vagyok, de nekem is ismerősek ezek a dolgok. Mátrixpapírt pedig minden tisztességes írószerboltban lehet kapni, így aki akarja, ismét megtapasztalhatja a tépkedés örömét 😀
   • Emlékszem, anno még általánosban mátrixpapíron írtunk Töri dogát. Tanár mondta, hogy ne tépkedjük le a lapok oldalát. Páran megcsinálták, mert nem bírtak ellenállni a kísértésnek 😀
 • Valószínű Amcsi poszt van le fordítva azért ilyen buta az egész.Mert ott lehet ilyenek meglepetést okoznak. 1. amúgy egy f*szság nem tudom ki találta ki xd 
  • Egyetértek veled. Lehet az USÁ-ban ezek megleptést okoznak, de itt nem, vagy nem nagyon. Az 1. tényleg nagy baromság. Eszembe sem jutna, hogy főtt tojás belsejét rakjak bele egy görgős egérbe a görgője helyett.
 • Aha akkor én totál más világban éltem vagy mi van? 18 éves vagyok és ezeket mind ismerem... Nem tudom hogy hány éveseket említ a '"mai gyerek" szó de az biztos hogy néhány dolgot visszasírok ezekből a dolgokból...   És a 12-eshez csak annyit tennék hogy azért nem csak a "mai" gyereket idegesíti a probléma hogy lecsökken a net sebesség hanem tessék egy picit a facebookon olvasni hogy a felnőtteket is idegesít... Mert ha már előfizetel a net szolgáltatásért akkor legyen is jó ***khm vodafone (upc) 
 • Hááát, nem is tudom. Ez a poszt engem részben fel is idegesít, mert persze van benne egy "igen ez a mostani generáció, a mai fiatalok stb". Részben igaz, mert tényleg van sok elkényeztetett hülyegyerek. De hát én 2006 os vagyok és sok része a "poszt"-nak nem igaz rám. Ezt úgy értem hogy például emlékszem walkmant vittem a suliba zenét hallgatni, otthon CD-ről meg kazettárol sokszor hallgattam zenét, és utáltam amikor "azzal" a filctollal kellett mindig visszazelergetni a kazettában a szallagot. És kicsit azért lettem ideges, mert ebbe a "sok tudatlan hülyegyerekbe" (hogy sok nyuggert idézzek) én is bele vagyok számolva.
 • Én nekem nem kell új ájfos X karácsonyra, van nekem telefonom, tökéletesen működik . Inkább kérek 15 könyvet meg könyvszekrényt, azzal többre megyek 😂😂
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!