21 izgalmas tény, amiről valószínűleg még senki sem mesélt neked korábban

Tudtad, hogy a Titanic túlélői között kutyák is voltak? Gondoltad volna, hogy van olyan labdarúgó stadion a Földön, ahol a bolygó két különböző féltekén helyezkednek el a térfelek? Tudod, hogy mit nevezünk Nemo-pontnak? Nem?! Akkor jól figyelj, az alábbi listán ugyanis ilyen és ehhez hasonló izgalmas érdekességeket gyűjtöttünk most nektek össze, melyekről valószínűleg még senki sem mesélt nektek korábban…🧐


 1. 1 Nem a Csomolungma (Mount Everest) a legmagasabb hegy a Földön.


  Legalábbis, ha a Földközéppontjától mért távolságot vesszük alapul. Ez alapján ugyanis az Ecuadorban található Chimborazo vulkánhegység a Föld legmagasabb pontja, a Csomolungma pedig ebben a számítási rendszerben még a Top 20 legmagasabb hegy közé sem kerülne be.

 2. 2 Amikor a Titanic elsüllyedt, 706 ember és 3 kutya maradt életben.


  Mindenki tudja, hogy a Titanic 2224 utasából 706 utas élte túl a katasztrófát, de arról már ritkábban esik szó, hogy a fedélzeten volt még 12 kutya is, akik közül 3 kutyának sikerült túlélnie a katasztrófát. Mindháromtúlélő kutyus kis termetű volt, így a gazdáik a mentőcsónakokban csempészték ki őket a süllyedő hajóról.

 3. 3 A német kormány eladta a berlini falat.


  A berlini fal leomlása után a német kormány jóváhagyta az engedélyt, hogy „kereskedelmi célra használják fel a fal darabjait”. Ennek köszönhetően pedig az egész világban szétszóródtak a darabjai, egyes részei például egy Las Vegas-i kaszinó férfiWC-jében kaptak helyet.

 4. 4 Brazíliában van egy stadion, ahol a focicsapatok nem csak egyszerűen különböző térfeleken, de a Föld különböző féltekén játszhatnak egymással.

  wikipedia

  A brazil Zerão stadion nem véletlenül kapta a „nulla” nevet, annak felezővonala ugyanis pontosan az egyenlítő mentén található. Így a rajta játszócsapatok tulajdonképpen a föld eltérő féltekéről indulva kell, hogy szembe nézzenek egymással.

 5. 5 Az orángutánok vonzódást mutatnak ki a vörös hajú nők iránt.


  Az ausztrál Perthi Állatkert egyik orángutánjánálodáig fajult az imádat, hogy kitépte Nicole Kidman fotóját egy magazinból, és utána a színésznő képével aludt éjszakánként.

 6. 6 Műkereskedő csalók 1,7 millió dollárért adtak el egy hamis festményt, amit egy magát ,,arab sejknek" kiadó csaló férfi vett meg, aki hamis pénzzel fizetett a festményért.


 7. 7 Létezik egy ún. Nemo-pont, ami a szárazföldről legnehezebben megközelíthető pont helyét jelöli a földgömbön.


  A déli Csendes-óceánon található, 2688 km-re a legközelebbi szárazföldtől. Földrajzi koordinátái: d. sz. 48° 52′ 36″, ny. h. 123° 23′ 36″, a Ducie-szigetekhez, aPitcairn-szigetek egyikéhez és az antarktiszi Marie Byrd-földhöz legközelebb. A pont körül csak víz található 22 405 411 km²-en, amely nagyobb kiterjedésű, mint az egész volt Szovjetunió. Az óceán itt 4000 méter mély, az egyenlítőtől 5420 kilométerre található.

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!