HIRDETÉS

20 fotó, ami segít visszaemlékezni a 90-es évek ikonikus pillanataira

A 90-es években rengeteg olyan kacat vett bennünket körül, melyekről mára teljesen megfeledkeztünk, noha nem is olyan rég még az életünk szerves részét képezték. A kütyüink képernyője más volt, ahogy a kedvenc játékaink is egészen eltértek a mostaniaktól. Persze a világ sokat változott azóta, és nyilvánvalóan a jó irányba, azonban kétség sem fér hozzá, hogy semmi sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor a chipsünket felbontva egy Pokémon tazo látványa fogad bennünket, vagy amikor egy régi mekis kávéskanállal keverhettük fel a kávénkat.


HIRDETÉS

A cikk készítése közben a Liked.hu-nál jómagunk is több liter nosztalgikus könnyet elcsöppentettünk, pláne, mikor ráébredtünk arra a tényre, hogy mennyivel rosszabbak a Kinder tojásokban rejlő meglepetések, mint a 90-es években.

 1. 1 Te melyiket gyűjtötted: a vízilovas vagy a pingvines Kinder tojás játékokat?

  0eaf9b58c281b06022fb62b780

 2. 2 Öregek lettünk, saját családunk lett, de még mindig nem értjük, hogyan működik ez a játék.

  416f0f5e7a9bb839561dc69be6

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Valószínűleg mindenkinek volt egy ehhez hasonló Disney-rajzfilm gyűjteménye VHS kazettákon.

  0b06da55838ca8e43b74af35c0

 4. 4 Ez jelentette ifjúkorunkban a "Pokémon elkapásának" pillanatát.

  d9b59d5877b2b096700fedff0c

 5. 5 ,,Kiakadtam és rendeltem magamnak egy ilyen 120 nyalókás Chupa Chups állványt. Egyáltalán nincs rá szükségem, és tenni se tudom nagyon hova, de 25 évvel ezelőtt bármit meg tettem volna egy ilyenért."

  f044835cff94b4db2ea5e3da4d

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A modern gyerekek már nem értik ezt a dilemmát.

  3ae2615a33a40b3a1ddadd1bb2

 7. 7 ,,Elmentem a nagyimhoz, és megtaláltam a matricákat, amiket gyerekkoromban mindig suli után hoztam haza és ragasztottam fel a szekrényajtóra."

  9497145ad0a7ce81e665def3e0

 8. 8 Az elem töltöttségi szintjének ellenőrzéséhez teljes erővel meg kellett nyomnunk.


 9. 9 A 90-es években sokunknak volt ilyen tévékészüléke.

  8f716850aa97ddc253ef379389

 10. 10 Undorral telve ittuk meg az üdítőket, amikor a kupakjukban a "nem nyert" vagy a "próbáld újra" feliratokra bukkantunk.

  9dc7b95f68bebf525c8e9fffba

HIRDETÉS
HIRDETÉS

12 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Ezek közül csak a 8asra nem emlékszem, szerintem ilyen elemünk nem volt. Egyébként jó cikk, tetszett, kellemes érzés fogott el a képek láttán :) 
 • Ez .az elem töltöttség,tetszik,de én sem emlékszem ilyenre,vagy nem tudtuk hogy így kell haszná!ni. Imádtam ezt a kicsi Samsung telefont. Sajnos elhagytam. 
 • "Persze a világ sokat változott azóta, és nyilvánvalóan a jó irányba," HOGY MI VAN???? Milyen jó irányba? A világ és benne ez a sok nyomorult fiatal a kukába való!!!
  • Hát ez eléggé boomer hozzászólás, persze igaz, amikor a téli szalámi luxus cikk volt, és hetente egyszer volt csak friss hús az üzletekben az f*sza volt. A fiatalok akik fél napokat sz*pnak a suliban 20 kilóval a hátukon azok rohadjanak meg mert leültek a buszon.
   • Boglárka Mészáros egyetértek veled, mint "csúnya rossz mai fiatal" Csak mondom hogy a földrajz cuccunk egymagában 1 kg . És akkor még vedd hozzá a másik 6-7 órára kellő tancuccokat .
    • Az előzőnek üzenem hogy amikor anno ő járt iskolába sose kellett 7:30kor bent ülnie és délután 3kor vagy 4kor elhagynia az iskolát. Sose volt nulladik óra és max kettőig voltak bent az emberek. Ráadásul kevesebb volt a tananyag, nem tették tele f*szságokkal, ebből és a kevesebb órából adódóan sokkal kevesebb cuccot kellett cipelni.Mindemellett igen, saját szememmel látom magam körül a romlást. Az alsós kisgyerekek olyan jelzőkkel illetik egymást, amit én anno még nem is ismertem. Meg az osztálytásraim nagy része olyan arrogáns és tudatlan hogy az már fájdalmas. DE! Attól még hogy vannak ilyen emberek nem kell elítélni minden mai fiatalt. Vannak normálisak, akik szeretnének fejlődni és tenni valamit hogy jobb hellyé váljon a világ. De nehéz, ha olyan emberek hátráltatnak, akik okosnak hiszik magukat, de közben az 1*1-re azt hiszik hogy az 2.
   • Jaj drága Boglárka Mészáros. Gyerekkoromban ha kinyitottam a kamrát kidőltek belőle a Pick szalámi rudak. Most szinte semmire sem telik...de szar is volt régen....
   • "Az előzőnek üzenem hogy amikor anno ő járt iskolába sose kellett 7:30kor bent ülnie és délután 3kor vagy 4kor elhagynia az iskolát. Sose volt nulladik óra és max kettőig voltak bent az emberek. Ráadásul kevesebb volt a tananyag, nem tették tele f*szságokkal, ebből és a kevesebb órából adódóan sokkal kevesebb cuccot kellett cipelni." Te barom. Mi is cipeltük a k**va nehéz táskákat, plusz sokunk mellé mondjuk a hegedűtokot és más egyebeket. Mi még nem voltunk olyan táposak, mint a mai fiatalok, akiket még sz*rni is a szülők kísérgetnek, egyedül mentünk az iskolába, és onnan haza, még este is, senki sem kísérgetett, mert nem voltunk életképtelenek! És igen, volt nulladik óra, és ezerféle különóra, volt olyan nap, amikor este 7-kor értem haza. (ált.isk. alsó tagozat, és 15 percre laktam a sulitól, nem az utazás tartott sokáig) Kevesebb volt a tananyag? Ezt pont egy hülye gyerek mondja, akinek abból áll az érettségije, hogy iszeld be, meg írj valami kamu választ a kamu kérdésekre? :D
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!