Szerzői jogok

I. Általános szabályok

A Liked.hu weboldalon található minden szerzői jogi védelmet élvező mű (logó, fénykép, írás, rovatok címe, adatbázisok, valamint a liked.hu domain név) a weboldal tulajdonosának szellemi tulajdonát képezi, illetve azok felhasználására vonatkozóan a tulajdonos a szerzőktől érvényes engedéllyel rendelkezik.

A tulajdonosnak ezáltal kizárólagos joga van a művek bármely jelenleg ismert módon történő felhasználására, átdolgozására és a felhasználás engedélyezésére.

A Liked.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művek kizárólag a weboldal tulajdonosának előzetes, írásbeli engedélyével és megfelelő mértékű jogdíj megfizetése ellenében használhatók fel.

A Liked.hu tulajdonosának előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal bármely részét kivágni, lemásolni és a nyilvánossághoz bármely módon közvetíteni illetve a weboldal felépítését, szerkezetét utánozni.

II. Szabad felhasználás

A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan és ahhoz a Liked.hu weboldal tulajdonosának engedélye nem szükséges. A Liked.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művek az alábbi esetekben használhatók fel szabadon:

  • A Liked.hu cikkek és egyéb írások idézését legfeljebb az eredeti mű 20%-át meg nem haladó mértékig, a forrás és a szerző valamint az eredeti cím feltüntetésével engedélyezi.
  • Természetes személy magáncélra a Liked.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művekről másolatot készíthet (nyomtatás, mentés), ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja.
  • A weboldalon található cikkekre mutató hiperhivatkozás más weboldalon szabadon elhelyezhető.

III. A szerzői jog megsértésének következményei

Jogainak megsértése esetén a Liked.hu weboldal tulajdonosa a jogsértővel szemben polgári jogi igényeket támaszthat, illetve a jogsértő ellen büntetőfeljelentést tehet.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A Liked.hu tulajdonosa a polgári jogi felelősség szabályai szerint követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Amennyiben a Liked.hu fent részletezett szerzői jogait az Interneten sértik meg, úgy az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján jogosult a tárhely-szolgáltatót felhívni a jogellenes tartalom azonnali eltávolítására és a jogsértő weboldal tulajdonos vagy tulajdonosai ellen büntetőfeljelentést tenni.

IV. Egyéb rendelkezések

A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdések tekintetében a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezései az irányadók.

A felhasználók a www.liked.hu weboldalra történő belépéssel a fenti feltételeket elfogadják még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználói a weboldalnak.

Vissza a főoldalra

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.