24 zseniális tipp és trükk álmaid otthonához, profi belsőépítészektől

Otthonunk különböző pontjainak kreatív és elegáns hasznosításához sokszor nem elegendő a saját kútfőnkből szerzett inspiráció. Ilyenkor rendszerint belsőépítészre vagy lakberendezőre bízzuk a ,,piszkos" munkát, ám mivel ezen szakemberek alkalmazása sokszor többe kerül, mint maga az otthonunkon végzett átalakítás, ezért nem mindenki engedheti meg magának. De talán nem is kell, az alábbiakban ugyanis 24 olyan zseniális inspirációt fogunk bemutatni nektek, melyeket profi szakemberek terveztek meg, és amelyekből Ti is könnyedén meríthettek némi ihletet álmaitok otthonának megtervezésekor...


1.  Lépcső alatti hézagból saját kis ,,hálószoba" kutyusainknak.

A lépcső alatt található - rendszerint - kihasználatlan terület kérdése minden emeletes házban nagy dilemma szokott lenni. Mivel ez a terület sokszor kisebb annál, minthogy valamiféle apró szobát vagy gardróbot alakítsunk ki belőle, ezért ha másra nem is, de némi átalakítás után például tökéletes lehet háziállataink számára.

2.  Süllyesztett nappali.

Egy nappali-szoba felturbózásánál keresve sem találhatnánk jobb módszert, mint ez a süllyesztett megoldás, mely már önmagában, minden további bútorzat és dekoráció nélkül is nagyon exkluzívvá, mutatóssá varázsolja otthonunkat.

3.  Központi porszívó.

A falba szerelt központi porszívó az egyik legzseniálisabb otthoni találmány, már persze ha megengedhetjük magunknak. Habár persze a rendszeres porszívózást nem váltja ki, mégis a lakás jó pontján elhelyezett központi porszívójával rengeteg időt, fáradtságot és felesleges idegeskedést spórolhatunk meg magunknak.

4.  Mosogató a mosókonyhában.

Belefáradtál már, hogy a kényes ruhadarabokat mindig külön programban, esetleg a lakás más pontján, például a fürdőszobában kell kimosnod, kézzel? Egy, a mosókonyhában elhelyezett mosogatóval nagyban megkönnyíthetjük az életünket, hiszen így amíg a többi mosás lemegy a mosógépben, mi nyugodtan foglalkozhatunk a kényes ruhadarabokkal.

5.  Pihenés a felhők között.

Ha van egy szabad sarkunk az otthonunkban, mindenképpen érdemes lehet megfontolni az alábbi megoldást. Nem kell hozzá sok minden, valójában csak pár felhő mintájú tapéta, néhány párna és valamiféle emelvény, (akár raklapok is) amikre elhelyezhetjük a párnákat. Itt bármikor ledőlhetünk 5 percre, ha úgy tartja a kedvünk, és valóban olyan érzésünk lehet, mintha csak a felhők között lustálkodnánk.

6.  Maximalizáljuk a lépcső alatti területeket.

A beépített kutya-szoba csak egy lehetséges ötlet volt a lépcső alatti terület hasznosítására, ha nincs háziállatunk és inkább a helytakarékosság a mérvadó, akkor a legjobb amit tehetünk, ha a képen látható, kihúzható szekrényekben kezdünk el gondolkodni, melyek összességében rengeteg új tárolási felületet biztosítanak majd a számunkra és jócskán rendet csaphatunk az otthonunkban a segítségükkel.

7.  Beépített emeletes ágyak.

Ha sok a gyerek a házban, viszont nincs mindenkinek lehetősége külön-külön szobában aludni, akkor egyértelműen az emeletes ágy lehet a legjobb megoldás. Ezt továbbgondolva pedig akár beépített emeletes ágyakban is gondolkodhatunk, melyek biztonságosabbak, mint összeszerelhető társaik, ráadásul otthonunk összképébe is jobban illeszkednek, révén, hogy teljesen a saját igényeink szerint alakíthatjuk ki őket.

8.  Harmonika ablak a konyhában.

A könnyen nyitható és zárható ún. harmonika ablakok tökéletes megoldást jelenthetnek azok számára, akik szeretik a nagy kerti partikat nyáron, illetve nem vetik meg a természettel való közvetlen találkozást.

Hozzászólások 0

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend