Rólunk

A Liked.hu egy 2015. március 15-én indult, témáját tekintve szórakoztató beállítottságú weboldal. A kezdetben főiskolai projektnek indult webhely azonban mára Magyarország egyik legmeghatározóbb szórakozás-forrása lett, melyet közel 100 ezer felhasználó böngész nap mint nap.

2019 minden tekintetben nagy fordulópontot jelent a weboldal számára, hiszen régóta dédelgetett terveinket és ötleteinket kezdtük el megvalósítani, melyek hatására a Liked.hu örökre hátrahagyja korábban megszokott formáját. A kérdés csak az, mi lesz belőle?!

Liked fekete

Az alapokat tekintve nem változtunk nagyot, így aki eddig szeretett minket, az biztosan ezután is fog, aki pedig eddig utált, az a jövőben is garantáltan messziről kerül majd bennünket. A témájukat tekintve szórakoztató, vicces és inspiráló cikkeink ezután sem tűnnek el, pusztán saját részleget kapnak a weboldalon (teljes cikk rovat), előtérbe helyezve a felhasználók által megosztott, immár rövid, média-orientált, ütős tartalmait – melyek legjobbjai egyébként a teljes cikkeinkbe is bekerülnek majd időről-időre.

Nem titok tehát, hogy a weboldal új, 2019-es változatát a közösségi oldalak tartalommegosztáson alapuló világa inspirálta, két idegesítő tényezőt kiküszöbölve: az ismerősök kéretlen tartalmait és a közösségi oldalak végeláthatatlan, felhasználógyilkos algoritmusait.

  1. A weboldalunkon nem futhatsz össze a nagymama testvére által naivan megosztott megtévesztő tartalmakkal, sem a 20-30 évvel ezelőtti osztálytársak nyaralási fotóival vagy az egymást gyalázó kamu-profil mögé bújó politikai aktivistákkal – minden mással viszont igen, ráadásul sokkal igényesebb módon és jól visszakövethetően, témák szerinti kategóriákba rendezve.
  2. Hasonlóan pozitív a bejegyzések rendszerezése is – ha a Liked.hu-n posztolsz valami olyat, ami tetszik az embereknek és felszavazzák, akkor a bejegyzésed garantáltan főoldalra kerül és mindenkit elér majd, nem csak bizonyos számú/százalékú embert, ahogy azt a közösségi oldalakon megszokhattad.

Az exkluzív – szórakoztató – tartalmakról persze ezután is gondoskodunk majd, ám előtérbe kerülnek a felhasználók által interneten talált és/vagy saját maguk által készített képei és videói, melyek számára színes és folyamatosan frissülő témákat készítettünk, hogy azokon belül gyűjthessük és közösen szórakozhassunk az így publikált tartalmakon.

  • Beletörted a kocsiba a kulcsot a reggeli kapkodás közben? Töltsd fel a róla készült képet az Eléggé dühítő című témánkba, ahol sok más hasonlóan balszerencsés emberrel találkozhatsz.
  • Találtál egy régi pénzérmét séta közben? Dobd be a róla készült képet az Eléggé érdekes témába, hogy mások is megcsodálhassák.
  • Netán olyan elképesztő tervezési megoldásra bukkantál, ami mellett nem tudsz elmenni szó nélkül? Hadd ne mondjam, hogy már töltheted is fel a róla készült képet vagy videót a Dizájnmennyország témába, ahol szintén rengeteg hasonló tartalom vár rád.

Tartalommegosztás

Egyszóval bármilyen érdekes, vicces vagy csak szimplán látványos dologra bukkansz, biztos, hogy találsz neki megfelelő témakört, ahol az emberek rendkívül hálásak lesznek majd az általad megosztott szórakoztató tartalomért. Ha nem találsz megfelelő témát, akkor se ess pánikba, egyszerűen töltsd fel a kép/gif/videó témákba, mi pedig elrendezzük majd, vagy ha szükséges, új témakört hozunk létre a bejegyzésed és a hozzá hasonló tartalmak számára. Az új témákra vonatkozó javaslatokat egyébként szívesen fogadjuk – az ezzel kapcsolatos ötleteiteket a kapcsolat menüponton keresztül tudjátok eljuttatni hozzánk.

Persze a folyamatosan aktív és nagyszerű tartalmakat posztoló felhasználók sem maradnak hála nélkül, elindítottunk ugyanis egy karmapontokon alapuló rangrendszert, ami az oldalon mutatott aktivitás és a rajta közzétett tartalmak alapján osztályozza a felhasználókat. Az egyelőre béta üzemmódban elindított rendszer segítségével folyamatosan nyomon követhetőek lesznek a legaktívabb felhasználók, akik között időről-időre különleges ajándékokat osztunk majd szét hálánk jeléül.

Szavazások

A weboldal mozgatórugóját mostantól a bejegyzésekre leadott szavazatok jelentik, ezek alapján rendeződik ugyanis a főoldal, és ez garantálja a kezdőlapot megnyitó emberek számára, hogy mindig a legérdekesebb tartalmakkal találják magukat szemben.

Könyvjelző rendszer

A weboldalon helyet kapott még továbbá egy kezdetleges, ám célnak megfelelő könyvjelző-rendszer, melynek segítségével elmenthetitek későbbre az általatok érdekesnek gondolt képeket, videókat vagy cikkeket. Ezek a lenyíló profil menüben található “könyvjelzők” menüben aztán visszakereshetők.

Egyelőre ennyit az oldalról és 2019-es felfrissülésről – ha még eddig nem tettétek, akkor regisztráljatok, kommenteljetek, szavazzatok, és persze küldjétek be hozzánk az általatok talált/készített érdekes, vicces vagy épp aranyos tartalmakat, hogy egyre nagyobb és családiasabb közösséget alkothassunk! 😉

További újdonságok hamarosan.

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.