Kádár kocka felújítási ötletek

Ezek a megfizethető dolgok még egy Kádár-kockából is kényelmes, modern otthont varázsolnak


A legtöbben állandóan az otthonunk felújításáról álmodozunk, de csak kevesen vagyunk azok, akik készek belevágni a belső tér komolyabb átalakításába. Legtöbbünknek persze anyagi akadályai vannak a dolognak, de kiderült hogy nem is feltétlenül kell olyan hatalmas pénzeket beleölni, ha egy kicsit modernebb és klasszabb otthont szeretnénk.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál összegyűjtöttünk néhány olyan ötletet, amelyet a modern dizájn és lakberendezési világ trendjei inspiráltak, ráadásul egyszerű és megfizethető eszközök segítségével is könnyedén elkészíthetők.

 1. 1 Szivacstartó

  Szivacstarto a mosogatoba

  A mosogatószivacs mosogatón kívüli tárolása nem túl higiénikus, mivel a párás környezet ideális a baktériumok számára. Leggyakrabban ráadásul elég hanyagnak és rendezetlennek tűnik tőle a mosogató környéke. Megoldás lehet erre egy állvány vagy szivacstartó, főleg olyan, amit a mosogató belsejéhez lehet rögzíteni, ez ugyanis a legpraktikusabb és legesztétikusabb megoldás.

 2. 2 Fali borotvatartó

  Fali borotvatarto

  A személyes higiéniai cikkeket mindig rendben kell tartani, de gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy egyszerűen nincs elég hely a számukra. A fali borotvatartó egyszerű és gyors megoldást nyújt a leggyakrabban a kád szélén vagy a mosdó szélén éktelenkedő borotvák problémájára, mely azontúl, hogy sokkal esztétikusabb, ráadásul még a pengéket is megvédi az esetleges sérülésektől.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Többfunkciós csap

  Tobbfunkcios csap

  Ha unod már, hogy mindig a vízforralóba kell töltögetni, majd abban melegíteni a vizet, akkor nem árt ha tudod: létezik más megoldás. Manapság a lakberendezési áruházakban már a különféle többfunkciós, például vízszűrős vagy kihúzható fejű csaptelepeken túl már olyanokat is találhatunk, amik átfolyás közben forralják fel a vizet. Az ilyen forró vizes csaptelepek rendkívül praktikusak, hiszen azonnal forró víz jön belőlük, így megspórolhatjuk például a vízforraló helyét a konyhában.

 4. 4 Lebegő polcok

  Modern konyvespolcok

  A láthatatlan vagy lebegő könyvespolcok kiváló alternatívái a régi üvegezett szekrényeknek és polcoknak. Kevés helyet foglalnak, ezért nagyobbnak tűnik tőlük a tér, ráadásul praktikusak, hiszen akár saját kezűleg is elkészíthetők.

 5. 5 Dobjuk el a gyári csomagolást

  Uveg szappanadagolo

  A samponok, folyékony szappanok és egyéb fürdőszobai kiegészítők különböző színű és méretű gyári csomagolása miatt még a legmodernebb fürdőszoba is rendezetlennek tűnik. Érdemes tehát beruházni egy egyforma készletbe, melyben kényelmesen és ami még fontosabb, esztétikusan tárolhatjuk a különféle fürdőszobai cikkeket. Ezután egészen más érzés lesz belépni a fürdőszobába.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Öntapadó fólia

  Ontapado folia

  Ha fel akarod frissíteni az unalmas belső teret, vagy némi eleganciát belecsempészni, akkor nem is létezik egyszerűbb megoldás, mint az öntapadó fólia. Ennek segítségével a sminkesasztal felületétől kezdve a fürdőszobai mosdó pultján át egészen a konyha faláig bármit átalakíthatunk. Az átalakításnak csak a képzeletünk szabhat határt, de érdemes lehet például márvány színekben gondolkodni, ezek ugyanis azonnal elegáns légkört teremtenek a házban.

 7. 7 Asztali kandalló

  Asztali kandallo

  Mindenki tudja, hogy a tűz látványa azonnali kényelem- és komfortérzetet teremt. A valódi kandallók persze drágák, de léteznek olyan asztali kandallók, melyek alig pár ezer forintba kerülnek, a beléjük töltött bioethanol üzemanyaggal pedig órákon át képesek égni. Kompakt, környezetbarát és ideális megoldás mind kültérre, mind beltérre.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 8 Elszeparált macskaalom

  Elrejtett macskaalom

  A macskatartás egyik legnagyobb kellemetlensége a macskaalom szaga, látványa, és annak minden velejárója. Egy kis kreativitással azonban könnyedén úrrá lehetünk a macskaalom problémáján, ehhez pedig nem is kell más, mint egy direkt erre a célra készült macskaalom szekrény, vagy ha rátermettebbek vagyunk, akkor akár magunknak is elkészíthetjük. Nincs több kínos helyzet a piszkos macskaalom miatt, amikor váratlanul rokonok vagy barátok érkeznek hozzánk vendégségbe.

 9. 9 Vezetékszervező doboz

  Vezetekszervezo

  A hosszabbítókábelek túl sok kábellel járnak, melyeket bárhova is teszünk, valahol mindig útban lesznek, ráadásul erősen rontják a belső tér harmóniáját. Szerencsére a lakberendezési üzletekben ma már különféle szervező dobozokat vásárolhatunk erre a célra, amik segítenek nekünk a különféle vezetékek, kábelek és adapterek biztonságos és kompakt tárolásában. Az esztétikai előnyön túl az ilyen dobozok védik a kábeleket a nedvességtől és a portól, a fedelük pedig akár állványként vagy kispolcként is használhatók.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 10. 10 Több elemből álló, nem hagyományos formájú tükrök

  Szokatlan formaju tukrok

  A tükrök kiválasztása egy nagyon felelősségteljes feladat, hiszen jól választva hatalmas mértékben növelik a belső teret, míg rosszul választva az egészet összekuszálják. A hagyományos és klasszikus kialakítású tükrök helyett érdemes inkább az elmúlt években egyre népszerűbbé váló több elemes tükrök felé tekintgetni, melyek általában hatszögletű vagy köralakú darabokból állnak. A belőlük összerakott tükrök rendkívül modernnek és esztétikusnak tűnnek.

 11. 11 Falra akasztott virágcserepek

  Falra akasztott viragok

  A növények egy csomó előnnyel járnak az otthonunkban: felfrissítik a belső teret, jó hangulatot teremtenek és látványra is gyönyörűek - már persze, ha megfelően vannak elhelyezve. Természetesen kézenfekvőnek tűnhet a növények ablakpárkányon, asztalon vagy padlón történő tárolása, de ma már egyre népszerűbbé vált a falra akasztva történő tárolásuk, melynek segítségével függőleges kerteket hozhatunk létre az otthonunkban. Ennek köszönhetően nem válik zsúfolttá a belső tér, a különböző dizájnú virágtartóknak köszönhetően pedig rendkívül modernnek és elegánsnak tűnik majd az otthonunk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!