HIRDETÉS

21 dolog, amitől olcsónak és ízléstelennek tűnik az otthonunk

Senki sem tudja, hogy ki volt a világ első lakberendezője. Talán az az ősember, aki először döntött úgy, hogy mamutokról készült barlangrajzokkal teszi hangulatosabbá a barlangját. Valószínűleg valami hasonló dolog indíthatta el azt a lavinát, melynek eredményeként az emberek évtizedekről-évtizedekre azon dolgoztak, hogy még hangulatosabb és kényelmesebb legyen az otthonuk. Ma már számtalan különböző dekorációs elem közül választhatunk, de nem árt tudni, hogy bizonyos dolgok nemhogy nem javítják, de egyenesen rombolják az otthonunk összhatását.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál szeretünk odafigyelni a részletekre, ezért most 21 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, melyek bár elsőre ártatlannak tűnnek, mégis olcsónak és rossz ízlésűnek tűnik tőlük az otthonunk.

 1. 1 Különböző színű ágyneműk használata.

  c7a7db56c6a7f3f9959f9f0e1f

  Kutatások szerint az ágyneműnk színe és szövete egyaránt hatással van a testünk és érzelmünk egészségi állapotára. Ennek tükrében pedig hogyan is lehetne nyugodt és minőségi a pihenés, ha kifakult vagy különböző színű ágyneműkben alszunk?

 2. 2 Mágnesek a hűtőszekrényen.

  d0d4275da9be153e5931c71903

  Bár a legtöbben valószínűleg sosem válnánk meg a hűtőszekrényünket díszítő kreatív hűtőmágnesektől, a valóságban ezek egyáltalán nem díszítenek és rendelten hatást keltenek. Valószínűleg nekünk sem tetszenek a más emberek hűtőszekrényein található mágnesek, és a sajátjainkat is csak azért fogadjuk el, mert egyfajta "díjaknak" tekintjük őket, amiket az utazásaink során szerzünk.

  Alternatív megoldásként próbáljunk meg létrehozni egy mágneses táblát például a kamrában vagy mosókonyhában, ahol kevésbé vannak szem előtt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Szatén ágynemű.

  054b1b5bd6a707b9808ac0e8af

  Az ágyneműnk többet árul el rólunk, mint gondolnánk. Az alacsony minőségű szintetikus ágyneműk körülbelül 20 évvel ezelőtt voltak divatosak, de mára sokat fejlődött azóta a piac. Ma már legtöbbször azért veszünk ilyet, mert ezek a legolcsóbbak, de sajnos ez meg is látszik rajtuk.

 4. 4 Elavult dizájner székek.

  0617c4516799e6b6bdd7a45120

  A 2000-es évek elején nagyon népszerűek voltak az úgynevezett puffok és különböző babzsákfotelek, de ezek ma már inkább csak a kávézókban mutatnak jól, az otthonunkban illik megszabadulni és elkerülni az ilyet.

 5. 5 Rozsdás edények és konyhai berendezések.

  aa0db858dbb75499f6fea82ecc

  Egy ütött-kopott, rozsdás étkészlet látványa azonnal lerombolja a konyhánk látványvilágát, különösen, ha az edények és a fedők még különböző színűek és méretűek is egyben. Még a legdrágább konyhák is olcsónak tűnnek az ilyen apró részletek miatt.

 6. 6 Kanapéhuzatok.

  4727f45de1bae9761bea3d86ef

  Nagyon régi, és elavult módszer ez a kanapénk anyagának megóvása érdekében. Felejtsük el ezt a szörnyű szokást.

 7. 7 Szőnyeg az ajtó előtt.

  5dd74f5290a995610c42125408

  Olcsó megoldásnak tűnik egy régi rongy vagy törülköző szőnyegnek használása az ajtónk előtt, és valóban képesek némileg megtisztítani a cipőnket a kosztól, de ettől még nem jelenti azt, hogy ez a legjobb megoldás. Borzalmasan látványt tud kelteni, ami miatt már a házba lépés előtt olcsónak és ízléstelennek fog tűnni az otthonunk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

34 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Van babzsák fotelem, mert kényelmes.Vannak hűtőmágneseim, mert kedves emkékeket idéznek fel.Megkopott edényeim, amikben szeretek főzni.Kedvenc kicsorbult bögrém.Nincs dekoráció a konyhafalon, csak tiszta festék.A villanykapcsoló könnyen kezelhető.Nincs virágtartóm, mert nincs helye, az ablakpárkányon vannak a virágaim.Fregolin száritom a ruhákat a fürdőben.Szeretnék a sarkokra, ajtó mellé kő burkokatot, mert nekem tetszik.Stb. Nagyon nem vagyok trendi!Igy szeretem!
 • Ez a poszt egy kalap kakit sem ér. Szégyellje magát aki megírta. Egy szürke homogén sznob lakás szerinted jobb? Dehogy jobb.... Unalmas és jellegtelen. Ezeknek a dolgoknak a háromnegyede megtalálható a szüleim, nagyszüleim vagy a mi házunkban és soha nem éreztem azt, hogy kevesebb, vagy igénytelenebb lenne tőle. Ezektől nevezik otthonnak. Jó nyilván nem fogok retkes, zsíros edényeket és égett, lyukas fogókendőket halmozni, de a hűtőmágnesekben ott vannak az emlékeink, egy 2. Emeleti poros városi levegőjű lakásban nem az erkélyen fogom szárítani a ruháimat (már ha van egyáltalán erkélyem) a díszkőberakás ízlés dolga, és egyébként is megnézném, hogy a lakásodban, hogy néz ki az ajtókilincsed és a fal, aminek nekitámaszkodsz mikor leveszed a cipődet, mert biztos vagyok benne, hogy retkes a kezedtől. Valamint az ajtó elé is fogok szőnyeget rakni mert eső után sáros cipővel könnyebb arra lépni ott levenni hogy felszívja a nedvességet es aztán azt kimosni, mint összetocsogni a padlót És még sorolhatnám.... A saját környezetedben körülnéztél már? 
 • Ez a lista a cikk írójának az ízlését tükrözi. De nehogy már bárkinek is megmagyarázza egy vadidegen ember, hogy hogy rendezze be az otthonát, meg hogy mi az ízléstelen!Mert ami majd neki nem tetszik, az másnak se tetszhet.Pont olyan sekélyes a cikk, mint az a főnök, aki ilyen cikkek megírását várja el.
 • Az olcsó kapcsolónál kicsit rossz az illusztráció. A nem ajánlott kapcsoló kb. 2000-3000 Ft között mozog darabja. De szerintem a kedves cikkíró nem gondolt bele abba, hogy egy átlagos lakásban 80 - 100 szerelvény is felszerelésre kerül.  Szóval a pár ezer forint darabonként az egy egész lakás esetében már százezres nagyságrendű lesz. Sokan ezt nem engedik meg maguknak szerintem.
 • Én örülök a hűtőmágneseimnek, és mivel a hűtőm a konyhába van, a vendégek meg nem a konyapulton ülnek, így senkit sem zavar.... Amúgy meg tök letojom, ki mit gondol, az én lakásom, az én otthonom, úgy rendezem be, ahogy nekem tetszik. 
 • A listát elnézve: a lakásnak magamnak kell, hogy megfeleljen, használhatóság és kényelem szempontjából vagy Azoknak a vendégeknek, akik egy évben feljönnek egy párszor meglátogatni? Egy konyha legyen tiszta és rendezett és modern: szerintem ne is főzzünk benne, mert a kesztyűt egyből meglehet égetni, mint ahogy az edény alját is. Használva vannak az eszközök, éppen ezért használódnak. Ezek szerint minden főzés után, mindent le kellene cserélni, hogy másoknak megfeleljek? Ez röhejes lenne. 
 • Én egyetértek a cikkel. A sokak által emlegetett hűtőmágnes halmozás például kifejezetten proli dolog az egyéb olcsó "díszekkel" együtt.
 • Attól függ, hogy valaki katalógusházban akar-e élni vagy egy otthonban? Nekem az otthonhoz hozzátartoznak a hűtőmágneseim is, szeretek rájuk nézni és felidézni a szép emlékeket.
 • 17.képen a felső egy Legrand Valena ami amellett hogy egy elegáns és szép kapcsolócsalád mégcsak olcsónak sem nevezném. Viszont az alsót kifejezetten gicsesnek tartom. Alapvetően az egész cikk egy steril személytelen lakást állítbe ideálisnak ami se nem otthonos se nem életszerű. 
 • Nem írom le inkább a bennem forrongó szavakkal a véleményem a cikkről, mert akkor örökre bannolnának az oldalról. Megpróbélom kicsit finomabban: Ez egész orbitális nagy baromság! Nálam is kb. vanna mágnesek a hűtőn, meg díszek mindenhol, de eddig még egyetleb vendég sem szólt, hogy milyen ronda stb. sőt, inkább pozitív megjegyzéseket tettek! Úgy hogy a cikk írója is elmehet egy kicsikét melegebb éghajlatra!
  • "de eddig még egyetleb vendég sem szólt, hogy milyen ronda" Persze, mert udvariasak és nem akarnak megbántani. Ha figyelembe vennéd a cikkben taglaltakat és ennek megfelelően átalakítanád a lakásod, hidd el, sokkal többen dicsérnék és őszintén :D 
 • Ezt egy ostoba liba írhatta. Minden második alatt azt olvasom, hogy: "ez olcsó hatást kelt". Vannak a drága és az olcsó cuccok. Van olcsó, ami ízléses de az ugyebár a hölgy szerint kerülendő tömegcikk. Akkor mit is akarsz anyukám?? Megnézném a te lakásodat :)
  • Írtam már vannak lakások.amikről lerí.hogy baromi sok pénzbe került,egyszerüen okádék.Tv. A hűtőmágnes nem tetszik.De ha a gyerekéjétől unokájától kapja az ember természetes,hogy felrakja
 • Az otthonom attól az otthonom, hogy olyan amilyennek én szeretem. Aki nem érzi jól magát benne az nem kell, hogy ott legyen. 🙂 Hiába, nem vagyunk egyformák...🙂 Köszönöm a figyelmet ölelés🙂
 • Azért tűnök csórónak és szegénynek, mert sok helyen jártam már és ennek emlékeként a hűtőre teszek egy mágnest? Kapjátok be! 
 • Lakásunkban előfordul pár dolog: zászlók a falon, nem egységes színű falak, még egy immáron ledes bányászlámpa is. Virágok nincsenek, plüssállatok viszont még a padlón is előfordulnak néha. Egy ócska ütöttkopott fotelem is van, és eddig nem találkoztam kényelmesebb bútordarabbal. A konyhában kopott, égett palacsintasütő, és néhány hasonló serpenyő is a múlt századból, hozzáteszem jobban szuperálnak, mint némelyik teflon. A ruhaszárító a hálóban van, de oda minek menne be kettőnkön(macskával együtt hármunkon) kívül más? Nekünk ez így tetszik!Hozzáteszem, nem egy ember mondta már, hogy ezen az ingatlanon látszik, hogy OTTHON, nem csak egy lakás... 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!