HIRDETÉS

13 dolog, ami megakadályozza, hogy az otthonunk igazán hangulatos legyen

  Az igazán stílusos és kényelmes otthon létrehozása nem könnyű feladat. Mindenki a maga módján közelíti meg ezt a kérdést, ám mindannyian igyekszünk olyan dolgokkal körül venni magunkat, amik nemcsak hasznosak, de látványnak is kellemesek: emlékezetes pillanatokról készült fotókat akasztunk ki a házban, növényeket rakunk a ház különböző pontjaira, vagy épp gyönyörű figurákkal díszítjük a könyvespolcunkat. Időnként azonban olyan érzésünk lehet, mintha valami mégsem lenne tökéletes.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál megpróbáltuk kideríteni, hogy mik azok a dolgok a házban, amik megakadályoznak minket abban, hogy igazán stílusosnak és kellemesnek érezzük az otthonunk.

  1. 13 Műanyag edények

   65c1595d00bcf5dc8887ffc35c

   A műanyag termékeknek kétségkívül sok előnyük van: meglehetősen ütésállóak, könnyen tisztíthatók és nagyon olcsók. Ez azonban sajnos a külsejükön is látszik. Arról nem is beszélve, hogy a műanyag színe egy idő után megfakul, ráadásul magába szívja a benne tárolt anyagok illatát, ami a rendszeres használatot követően kellemetlen szagokhoz vezethet, ezért cserélni kell őket. Sokkal esztétikusabb és jövedelmezőbb kerámia vagy üveg edényeket választani helyettük.

  2. 12 Képeslapok a polcokon

   0405e8510a9ab8f8707aadba23

   Sokan szeretik kártyákkal és üdvözlőlapokkal díszíteni az otthonukat. Az ilyen képek kellemes eseményekre emlékeztetnek minket, de semmiképp sem kompatibilisek az otthonunk belső terével. Legyünk őszinték: bármennyire is szépek ezek a kártyák, a nyitott és üvegezett polcok jobban néznek ki nélkülük.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 11 Színes képkeretek

   990c9b5d8db5a0a023fdf4a2ee

   A színes, nagyméretű képkeretek ritkán illenek bele harmonikusan a környezetükbe, ráadásul gyakran elterelik a figyelmet magáról a fényképről. Célszerűbb helyette egyszínű, nem túl csicsás képkereteket választani, amik jól illenek az otthonunk színeihez.

  4. 10 Szélcsengő

   5db36e5f94ae517a315766cba7

   Ez egy nagyon gyakori díszítőelem a házakban, melynek eredete Kínából származik. A zenélő medáloknak azonban nincs gyakorlati hasznuk, sok esetben pedig rendetlenség hatását keltik a házban, arról nem is beszélve, hogy kiváló porfogók.

  5. 9 Külső kábelezés

   f8fbbf5cf2ba62adf2e970115a

   A falon kívül vezetett vezetékek rendkívüli mértékben képesek rombolni egy fal megjelenését. Az azokat rögzítő bilincsek csak még csúnyábbal, ezért ha lehetséges a vezetékek falba rejtése, akkor ezt illik minden esetben kihasználni, és nem spórolni ezen.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 8 Üveges könyvespolcok

   5f55605af19efad897b94b4507

   Az ilyen könyvespolcok nagyon népszerűek voltak a szüleink idejében. Az üveg ugyan remekül megakadályozza a por leülepedését a könyvekre, ám a foltok és kézlenyomatok gyorsan megjelennek rajtuk, arról nem is beszélve, hogy a többszintes nyitott polcok jóval kényelmesebbek és stílusosabbak.

  7. 7 Műanyag zöldségek és gyümölcsök

   0a41965deaaa75b1868ffc39e4

   A művirágokhoz hasonlóan a műanyag zöldségek és gyümölcsök is nagyon olcsónak tűnnek, még akkor is, ha nagyon odafigyeltek a készítésükkor a részletekre. Ha nem tudjuk biztosítani, hogy egy tál friss gyümölcs legyen például az étkezőasztal közepén, akkor fölösleges megpróbálni műanyag változatokkal helyettesíteni.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

14 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Na jó! A műanyag zöldség valóban csúnya,de a többi miért ne? Nem kell minden lakásnak Mőmax meg Ikea szögegyenes,fehér ,csupa letisztultnak lenni. Nekem még egy jóboszorkányos sarkom is van. Meeeeert tetszik!
 • Persze persze. Most nyit az XXL Lutz Győrben, mindjárt rohanok is bevásárolni... Egyik sincs abból amit felsoroltak, de a saját lakását mindenki maga csinosítsa olyanra amilyenre szeretné. Tojni nagyban a divatra... 
 • Nyugodtam összefoglalhatta volna, hogy a giccses és ízléstelen. De mondjuk ezt nem nagyon lehet tanulni, max. a szüleinktől...:D 
 • Ha már a lakás kinézetéről szól a cikk,engem jobban zavarna hogy,burkolatlan az osb az előszobában mint hogy nincsenek elpakolva a cipők
 • DRÁGA SZIVECSKÉIM! AMITŐL HANGULATOS LESSZ A LAKÁS:1. KREDENC2. SALGÓ TŰZHELY3. SALGÓ POLCOK4. HÍMZETT FALVÉDŐ 5. HíMZETT PÁRNÁK6. SZAMOVÁR7.  MŰANYAG MŰVIRÁGOK8. VÉRZŐ SZÍVŰ JÉZUSOS ÉS SZŰZMÁRIÁS KÉPEK9. BEFŐTTEK A POLCON10. FÉNYKÉPEK A KÉPKERETEKBE TŰZVE11. ITALOS ÜVEGEK A SZEKRÉNY TETEJÉN12. MŰSZŐRMÉVEL LETAKART KANAPÉ13. SZŐNYEGGEL LETAKART SZŐNYEG14. PALACKOK, GÁZPALACK RUHÁBAN15. KINDER ÉS PEZ FIGURÁK A POLCON16. TÖRÖTT PORCELÁNOK17. MISKA KANCSÓ18. SZÍNES SZALAGFÜGGÖNY A KONYHAAJTÓN19. MATRICÁK A BÚTOROKRA MEG AZ AJTÓKRA RAGASZTGATVA20. FALIKÉP FÁKKAL, HEGYEKKEL, VÍZESÉSSEL, ARANY CIRÁDÁKKAL ÉS GICCSES KÉPKERETTELCSÓKOLLAK BENNETEKET MARIKANÉNI BÜKKÁBRÁNYBÓL
  • Kedves Marika neni! Ki tetszett hagyni a tigrises falikepet es a bekeretezett gobelint! De a tobbi se hianyozhat semmikepp! 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!