HIRDETÉS BEZÁRÁS
KVÍZ

Intuíciós teszt: ellenőrizd, hogy van-e „hatodik érzéked” a tudósok által feltett 9 kérdés megválaszolásával

Az intuíció a hétköznapi döntések meghozatalakor is kulcsfontosságú lehet.
Szólj hozzá

  Volt már olyan, hogy belső megérzésed volt valamivel kapcsolatban, és később kiderült, hogy igazad volt? Ilyenkor az intuíciód szól hozzád.

  HIRDETÉS

  Az embereket évszázadok óta mozgatja a „hatodik érzék” és a kiélesedett intuíció gondolata. Sokan hisznek abban, hogy az alapvető öt érzékünkön túl létezik egy velünk született képesség, amellyel a fizikai világon túli módokon is érzékelhetjük és értelmezhetjük a világot.

  Pszichológiai szempontból az intuíció egy automatikus folyamat, amely segít következtetéseket levonni a különböző helyzetekről vagy emberekről tudatos gondolkodás nélkül. Ez a fajta tudattalan feldolgozás gyakran készteti az embereket arra, hogy az intuíciót paranormális vagy isteni jelenségnek tekintsék.

  A New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban megjelent kutatás szerint a PIEZO2 gén további érzékelési képességekkel ruház fel minket. A „hatodik érzék” kifejezéssel gyakran ezt a rejtélyes képességet illetik, amellyel érzékeljük azt, ami az általános érzékeinken túlmutat, legyen az fokozott érzékenység, érzékfeletti észlelés, vagy a környező világgal és más emberekkel való mély kapcsolat révén.

  A szakértők szerint az intuíció egy genetikai tulajdonság, amelyet az őseinktől örököltünk. Ez a hatodik érzék kiegészíti az alapvető érzékszerveinket – a látást, a szaglást, az ízlelést, a tapintást és a hallást -, és lehetővé teszi, hogy egy egészen más oldalról „értelmezhessük” a világot.

  Egyes embereknek erősebb az intuíciójuk, mint másoknak, és úgy tartják, hogy ez jelentős előnyt jelent számukra azokkal szemben, akiknek kevésbé fejlett ez a „hatodik érzékük”.

  Kíváncsi vagy, hogy neked mennyire erős az intuíciód? Töltsd ki az alábbi tesztet, hogy most azonnal megtudd! Ne gondolkozz sokat, bízz az intuíciódban, és válaszolj az alábbi 9 kérdésre. A helyes válaszokat a képekre kattintva tudod ellenőrizni.

  Jegyezd meg, hogy hány kérdésre adtál helyes választ, mert a kérdések után egy ponttáblázat segítségével ellenőrizheted, hogy mennyire fejlett a hatodik érzéket!

  1. Milyen színű a képen látható cica? Szürke vagy vörös?

  Intuíció teszt 014

  Intuíció teszt 005

  2. A két ember közül melyikük a bűnöző?

  Intuíció teszt 013

  ferfi

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. A két fiatal közül melyik volt a Titanic utasa?

  Intuíció teszt 012

  titanic-utasa

  4. Ki rajzolta ezt a képet: egy tapasztalt művész vagy egy kétéves gyerek?

  Intuíció teszt 011

  festomuvesz

  5. A két férfi közül melyik szenved skizofréniában?

  Intuíció teszt 010

  csodalatos-elme

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. A két kisgyerek közül melyik lett felnőtt korára világhírű futballsztár?

  Intuíció teszt 009

  messi

  7. Mit gondolsz, ez egy valódi fénykép vagy Photoshoppal készítették?

  Intuíció teszt 008

  portugal-hullam

  8. Az emberek azt állítják, hogy az egyik épületben kísértetek járnak. Melyikben?

  Intuíció teszt 007

  szellemtortenetek

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9. Végezetül pedig mit gondolsz, milyen ez a kártyalap: pikk, káró, treff vagy kőr?

  Intuíció teszt 006

  kartyalap

  Hány pontot szereztél?

  6-9 pont: nagyon magas szintű az intuíciód. Gratulálunk! Képes vagy információkat megérezni és befogadni anélkül, hogy tudatában lennél azok forrásának vagy okának. Ez megnyilvánulhat abban, hogy helyes feltételezéseket teszel, vagy nem nyilvánvaló tények vagy benyomások alapján hozol döntéseket. Az intuíció lehetővé teszi, hogy felismerd azokat a finom jeleket, amelyeket mások esetleg figyelmen kívül hagynak. Megfelelő használat esetén az intuíciód erőteljes eszköz lehet a döntéshozatalban és a körülötted lévő világ megértésében. Bízz gyakrabban az ösztöneidben, és jó döntéseket fogsz hozni.

  3-5 pont: az intuíciód átlagos szinten van. Gondolkodj el a további fejlesztésén. Az intuíciód fejlesztéséhez próbálj ki olyan gyakorlatokat, mint a mindfulness meditáció, a naplóírás és a belső hangodra való odafigyelés. Ha bízol ebben a belső iránymutatásban és fejleszted azt, azzal teljesen átalakíthatod az életed, és idővel egy olyan készséggé válhat, ami a mindennapokban is nagy hasznodra válhat.

  Kevesebb mint 3 pont: az intuíciód alacsony szinten van. Az alacsony szintű intuícióval rendelkező emberek nehezen ismerik fel a nem nyilvánvaló összefüggéseket, vagy nehezen értik meg a környezetből érkező finom jeleket. Gyakrabban hagyatkoznak konkrét tényekre és logikára, figyelmen kívül hagyva az intuitív benyomásokat vagy előérzeteket. Ez oda vezethet, hogy elszalasztanak fontos információkat vagy lehetőségeket, amelyeket figyelmesebb érzékeléssel egyébként fel lehetne fedezni. Ne aggódj, az intuíció fejleszthető!

  Tetszett a teszt? Hány helyes választ adtál? Oszd meg az eredményedet kommentben!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.