7 trükkös rejtvény, ami próbára teszi az agyad. Meg tudod oldani őket segítség nélkül?

A rejtvények megoldása javítja a kognitív folyamatokat, erősíti az agysejtek közötti kapcsolatokat és javítja a memóriát. Arról nem is beszélve persze, hogy rendkívül szórakoztatók. A rejtvények megoldásával tehát két legyet üthetünk egy csapásra.

Ezúttal 7 érdekes rejtvényt hoztunk el nektek, ahol minden figyelmetekre és logikátokra szükség lesz, ha szeretnétek segítség nélkül megoldani a feladatokat.


SZÓLJ HOZZÁ!10 comments

  • Szia, guest
  • ööö... 7. feladat: 1. Elindítani a 7 perceset, s mikor lefolyt azonnal elindítani a 4 perceset. Amikor a 4 perces félig lefolyt, akkor van a 9. perc... vagy ez így túl egyszerű és kevesebb időveszteség, tehát túl pontos?
  • A 2-est leszámítva egész jó kis feladványok.Az első esetben én mondjuk nem is a gyűrűt figyeltem, hanem az arcokat. A középső hölgy pont olyan arcot vág, mint aki aggódik, hogy a férjének megtetszik, a külsőre hozzá sokkal jobban illő motoros csaj, a bal szélső pedig csak simán egy magabiztos valaki, aki nézelődik.A 3-as esetében - mivel nem volt kikötve a leírásban, hogy nincs a szekrényen - én nemes egyszerűséggel bekukucskálnék a kulcslyukon :DVisszatérve a 2-esre, ezek a feladványok a legnagyobb álmatematikai bullshitek a világon. Amennyiben a matematikában számokat helyettesítünk be, teljesen mindegy, hogy egy pár piros cipővel tesszük vagy X-vel, az adott jelölésnek van egy fix értéke. Ha én egy egyenletben leírok egy V-t, ami egy FÉL X, annak az értéke nem X/2 lesz - illetve nem magától értetődően, természetesen lehet olyan eredménye az egyenletnek, hogy megegyezik a kettő -, tehát egy egyenletben a fél pár piros cipő értékét nem határozza meg az egy pár piros cipő értéke.

Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!