HIRDETÉS

5 “ki volt a gyilkos” kvíz, amit csak egy igazi nyomozó képes megválaszolni

Csapjunk is a közepébe.

 1. 1 Ki volt a gyilkos?

  2.3

  Egy nap Anna kapott egy rózsa szálat, valamint egy üzenetet mellé, miszerint hamarosan meg fog halni. Másnap holtan találták a lakásában. Három gyanúsítottja van a rendőrségnek; Attila, Anna volt alkalmazottja, akit pár nappal ezelőtt rúgott ki; Lujza, Anna egypetéjű ikertestvére, aki a vagyont örökli; valamint Hanna, Anna régi barátnője. Hanna gyűlöli Annát, amiért a férje vele csalta meg. A rendőrök megkérik a gyanúsítottakat, hogy írják le saját neveiket. 

  A jobboldalon látható cetliket kapják. Ki a gyilkos?

  1. Attila
  2. Lujza
  3. Hanna
  Helyes válasz!
  Téves!
  2.2

  Azért "Lujza" a tettes, mert rosszul írta a nevét a cetlin, és ki írja rosszul a saját nevét? Ez alapján következtetni lehet, hogy mivel Anna és Lujza egypetéjű ikertestvérek, Anna megölhette Lujzát és a helyébe léphetett, így ő kapja saját vagyonát. Szóval végül is Anna az elkövető.

 2. 2 Ki a gyilkos?

  Kez a bokor alol
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Kovácsné a parkban sétáláskor egy kezet látott meg a bokrok között. Mikor közelebbről megnézte, észrevette, hogy egy holttest lapul a bozótban. A rendőrök kiérkeztekor a halottkém megállapította, hogy 3 napja halott az áldozat, Kovácsné pedig azonosította szomszédjaként. A többi szomszéd állítása szerint Kovácsné egy nagy zsákot cipelt, amikor elhagyta otthonát, valamint korábban büdös szagot éreztek a lakásából, amit meg is említettek neki.

  A rendőrök arra következtetnek, hogy Kovácsné megölte a szomszédját, büdösödni kezdett a lakásában, ezért a parkba vitte. Mikor Kovácsné lakásához siettek letartóztatni, egy idegen nő haldokolva a padlón ezt mondta; "nem ő, én vagyok az igazi Kovácsné, nekem adta ki magát a szomszéd, a szomszéd". Meghalt mielőtt elmondhatta volna melyik szomszéd szerette volna elhitetni a rendőrséggel, hogy Kovácsné meghalt. A szomszédságban hárman laknak, a szembe szomszéd; Helga (22), jobboldali szomszéd; Zsóka (51) és a baloldali szomszéd; Béla (38) . Ki a gyilkos?

  1. Helga
  2. Zsóka
  3. Béla
  Helyes válasz!
  Téves!

  Azért Béla a gyilkos, mert csak egy fiatalabb férfi bírhatta elvinni a zsákot, amiben a hulla volt, a parkig.

 3. 3 Ki a gyilkos?

  Hegymaszos gyilkos

  Egy nap Pisti, Karcsi és Zoli eldöntötte, hogy felmászik a hegyre. Útközben Karcsi megsérült és a legközelebbi pihenőnél megállt, míg a többiek folytatták a hegymászást. Hirtelen lavina zúdult Pistire és Zolira, amibe belehaltak. Azért hívták a rendőrséget, mert többen is azt mondták, hogy hangos kürtszót hallottak, mintha direkt akarták volna elindítani a hózuhatagot.

  Négy gyanúsított van, akik arrafelé túráztak, mint Zoli és Pisti. Zalán és Gizi együtt kelt útra, még Ábel és Bálint külön-külön. Nem sokára megtalálták a kürtöt, amivel elindították a lavinát. Körülötte csak Pisti és Zoli lábnyomai voltak. Mindenkitől DNS mintát vettek, hogy összehasonlítsák kürtével. A nyálminta megérkezése előtt Karcsi elmondta, hogy ők hozták a kürtöt, meg is akarták fújni, de inkább elrejtették. Meg is érkezett az eredmény. Mielőtt megnézték volna, a nyomozók tudták az eredményt, mivel tisztában voltak a gyilkos kilétével. A gyilkos...

  1. Zalán és Gizi
  2. Ábel
  3. Bálint
  Helyes válasz!
  Téves!

  Zalán és Gizi a tettes, mivel csak úgy fújhatták meg ha leereszkednek fentről, hogy ne érjen le a talpuk. Valakinek tartania kellett a másikat és csak ők mentek ketten. A kürtönn lévő DNS Gizié, mert Zalán tartotta fentről. 

 4. 4 Ki volt a gyilkos?

  Graffiti a falon

  Egy graffitis a városban, az épületekre a polgármester, Seder-Hajmási András, monogrammját festette. Másnap újabb grafitit találtak, a rendőrség falán. Ez egy művészi alkotás volt, amire azt írták, hogy a polgármester meg fog halni. A következő reggel megtalálták András holttestét. A nyomozók a város legjobb graffitiseit állították elő, mivel festéknyomot találtak Seder ingujján. A halottkém szerint az áldozatot, este 10 körül szúrhatták le. A három gyanúsított; Laci, Dez és PT (művészi nevük).

  Laci azt mondta este akkor egyedül aludt. Dez azt, hogy buliban volt, ezt többen is megerősítették. PT azt állította, hogy egy étteremben volt, amit a pincér tudott igazolni. Lacinak és PT-nek nem volt indítéka, míg Dez haragudott Andrásra, amiért részt vett családja kilakoltatásában öt évvel ezelőtt. A festék amit Hajmási ingujján találtak PT egyéni keverésű festéke. Ki volt a gyilkos?

  1. Laci
  2. Dez
  3. PT
  Helyes válasz!
  Téves!

  Dez a bulin meglátta Andrást, ezért leszúrta, majd visszament a bulizó helyiségbe. Később visszavitte házához, útközben lopott PT festékéből, hogy rákenje a bűncselekményt. Csak neki volt indítéka megölni a polgármestert.

 5. 5 Ki a gyilkos?

  Nyaralni ment csalad

  A Heves-család nyaralni ment. Másnap este az egyik szomszéd észrevette, hogy a házban ég a lámpa és  a kémény is füstölög. Benézett az ablakon, azt hitte betörő, ám egy másik szomszéd holttestére bukkant. A Heves-család hazaértekor a rendőrség elkérte tőlük a kamera felvételeit, ami szerencsére volt. A videóban a következő történt; Egy maszkos ember betört a házba, majd bejött a szomszéd leszúrta, majd elszaladt.

  A tetthelyen azonban elejtett véletlenül egy cukorkát, amin rajta volt az ujjlenyomata. Az volt a probléma, hogy az egyik vége el volt mosódva, így három nem rég szabadult bűnözőé is lehetett. Mind a hármat behívatták. Az egyik Kulcsos Béla, aki profin betud törni bárhová, anélkül, hogy észre lehetne venni. A másik Lopó Kopó, aki több házba is betört az utcájából. Miután visszatért régi lakásába, mindenki retteg tőle. A harmadik Zsipsz-Zsupsz Géza, aki megvárta még a szomszédok hívják a rendőrséget, aztán egy szempillantás alatt eltűnt. Béla keze ragadós volt, Lopó Kopónak száraz olajos voltak ujjai, Géza tenyerei pedig tele voltak hegekkel.

  Ki volt a gyilkos?

  1. Kulcsos Béla
  2. Lopó Kopó
  3. Zsipsz-Zsupsz Géza
  Helyes válasz!
  Téves!

  Nem Lopó Kopó volt, mert ő csak a saját utcájában rabolt, Zsipsz-Zsupsz Géza tenyerei pedig tele van hegekkel, ami meglátszódna az újlenyomata. Így csak Kulcsos Béla tehette.

5 "ki volt a gyilkos" kvíz, amit csak egy igazi nyomozó képes megválaszolni

Készült:
 1. Eredmény
  Elért pontszám:
  Helyes válasz!
  A barátaid képesek megdönteni ezt az eredményt?
  Mutasd meg az eredményed másoknak:
 2. Eredmény

  Elért pontszám:
  Mutasd meg az eredményed másoknak:

HIRDETÉS
HIRDETÉS

10 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!10 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!