HIRDETÉS

5 extrém fejtörő, ami megmutatja, hogy mennyire vág az eszed a nehéz helyzetekben


Jól átgondolt és megfontolt döntéseket hozni bárki képes, ám éles helyzetben gyorsan és jól dönteni már annál kevesebben. A most következő fejtörők segítségével letesztelheted, hogy mennyire vágna az eszed egy esetleges nehéz helyzet esetén, és megtalálnád-e a jó megoldást akkor is, amikor az adott problémára mindösszesen egyetlen egy jó megoldás létezik. Tedd próbára a rátermettséged…🧐

HIRDETÉS

1. Kivégzés

A középkorban vagy és egy királyt szolgálsz a palotájában. A király elégedett a munkáddal, de egy nap megpróbálják őt megmérgezni és Téged gyanúsít az árulással. Ennek következtében halálra ítél Téged, de meghagyja a választás jogát neked, hogy eldöntsd, milyen módon szeretnél meghalni. Mit mondasz erre?

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

2. Biliárdgolyók

Adott 8 biliárdgolyó. Az egyik golyó súlya valamivel nagyobb, mint a többi, egyforma súlyú golyóé. Legkevesebb hány mérésre van szükség ahhoz a patikamérlegünkkel, hogy biztosan kijelenthessük, melyik golyó a nehezebb?

3. 4 liter víz

Adott két üveg: az egyik 5 literes, a másik 3 literes. Nekünk azonban a recepthez 4 liter vízre lenne szükségünk. Hogyan tudunk kimérni pontosan 4 liter vizet a lehető legbiztosabb módon, az alábbi két üveg segítségével?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

4. Medveprobléma

Építettem egy házat, aminek minden oldala dél felé néz. Hirtelen megpillantok egy medvét. Milyen színű ez a medve?

5. Tablettaprobléma

Az erdei túrád rémálommá válik, mivel a harmadik napon váratlanul megharap egy mérges kígyó. Szerencsére felkészültél erre, ezért a túra előtt egy orvos 4 pirulát adott neked. Ebből kettő az ellenszert tartalmazza, kettő pedig katalizátor, vagyis felgyorsítja az ellenszert tartalmazó tabletták hatását.

Igen ám, de a zsebedben összekeveredtek a teljesen megkülönböztethetetlen gyógyszerek. Most gyorsan be kéne venned egy tabletta ellenszert és egy katalizátort, de nem tudod, hogy melyik-melyik lehet. Nem veheted be mind a négyet, mert akkor meghalsz, ha pedig két ugyanolyat veszel be, akkor eredménytelen lesz a hatásuk. Mit teszel?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

12 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!