HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 mesébe illő hely a Földön, ahol olcsón kezdhet új életet az ember

    A mai világban számtalan féle/fajta okból kifolyólag dönthet úgy egy ember, hogy az otthonától távol, más országban folytatja az életét. Bár az ilyesmi sosem könnyű, ha okosan választjuk és tervezzük meg az úti célunk, akár kevés pénzzel a zsebünkben is képesek lehetünk magas színvonalon élni az új helyen.

    HIRDETÉS

    Persze, hogy ott hogyan fogunk és mit dolgozni az már más kérdés, de ha elegendő pénz és anyagi háttér van mögöttünk, akkor egészen biztosan az alábbi, paradicsomba illő helyek lehetnek számunkra a legjobb választások az ,,új élet” kezdéséhez…😏

    1. 10 Avarua, Cook-szigetek


      Az Új-Zélandhoz tartozó kis sziget külsőleg semmivel sem rosszabb, mint például a Seyshell-szigetek vagy a Maldív-szigetek, a házak bérlése mégis rendkívül olcsó errefelé, már 120 dollár ellenében pofás kis vityillót bérelhetünk magunknak, egy teljes hónapra. A helyi őslakosok nagyon nyugodtak, kedvesek és mosolygósak, ráadásul a turisták sem lepik el annyira ezt a kis szigetet. Ide évente körülbelül 100 ezren járnak, míg például Hawaii-ra évente több, mint 8 millióan. Jelenleg külföldiek nem vehetnek még itt ingatlant, így ez az egy nehézség áll az ideköltöző útjába, de bérelni bármikor lehet!

    2. 9 Český Krumlov, Csehország


      Ez a festői kis város dél-Csehországban, a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján található. A város legnagyobb nevezetessége a krumlovi vár, de reneszánsz vására és páratlan rózsa fesztiválja szintúgy hatalmas tömegeket vonz, évről-évre. Nagyon kedvelt úti cél mindenki számára, a város hangulata pedig egy pillanat alatt bárkit rabul ejt. Összehasonlításképpen pedig egy háromfogásos vacsora ára körülbelül 20$ errefelé.

      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    3. 8 Koh Thonsáy, Kambodzsa


      Ez egy kis sziget déli Kambodzsában. Ez a dzsungel és a strandok paradicsoma. Szinte senki nem él itt, egy-két halász családot leszámítva. Éppen ezért egy bungalót már nevetséges összegért bérelhetünk. Itt pihenhetünk a tengerparton, vagy felfedezhetjük a helyi barlangokat a dzsungelben. Öt dollárért cserébe pedig a helyi halászok közvetlenül előttünk főzik meg nekünk az általuk kifogott rákot, vagy bármi más ízletes tengeri herkentyűt.

    4. 7 Guanajuato, Mexikó


      Mexikó kellős közepén található ez a pezsgő kulturális életet élő kisváros, Guanajuato. Kiváló lakást lehet itt bérelni havi 150-200 dollárért, egy pohár sör a bárban pedig kevesebb, mint 1$-ba kerül, míg egy mozijegy körülbelül 3$. Az egyik leghíresebb művészeti fesztivál az úgynevezett Cervantino, melyet Cervantes, a Don Quijote szerzőjének tiszteletére rendeznek évről-évre.

      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    5. 6 Pearl-szigetek, Panama


      Panama szárazföldi részétől 30 km-re nyugatra található egy csodálatos szigetcsoport a Csendes-óceánon. Nevét az itt kihalászott hatalmas mennyiségű gyöngy után kapta. Volt idő, amikor a hatóságok elől itt bujkáltak a kalózok. Most ez a hely – a helyiek menedéke az üdülők elöl. Egy tengerparti házat már havi 300 $ dollárét bérelhetünk, éppen ezért ideális hely lehet egy kis önkéntes száműzetésre. További érdekesség például, hogy itt forgattak három évadot a “Lost” című sorozatból.

    6. 5 Agonda, India


      Goa déli partjainak strandjai az egyik legszebbek Indiában. Itt akár elefánton is lovagolhatunk. Egy üveg bort pedig már 0,5 dollárért megvásárolhatunk, míg egy hajvágás körülbelül 0,6 dollár. Egy kunyhót 120 $-ért bérelhetünk havonta.

      Kell ennél több? Ez a része Goa-nak meglehetősen kihalt, a helyiek ugyanis nem hoznak ide turistákat, mint az indiai partok más részeire. Számtalan gyönyörű templom és szent hely található errefelé.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest
  • 9,809
    10 hozzászólásTizedik reakcióSzavazatszámlálóVeterán reagálóKvízmesterNetkukac20 hozzászólásElső hozzászólásLétrejött!BeszélgetésindítóTizedik szavazatIgazságosztóElső reakció
    Az első hely (10-es) tetszik a legjobban: Avarua, Cook-szigetek 😎💖
    • És gyönyörü tengerpart tartozik hozzá,csodás meleg mindig,,,, de nagy idióta vagy,, igen magyar látszik....

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.