HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

17 zseniális japán találmány, aminek a világon mindenhol el kellene terjednie

Bármennyire is frusztráló a technika elhatalmasodása az emberiség felett, valahol azért mindannyian szeretjük az okos, életünket megkönnyítő találmányokat. Ha pedig a szokatlan, de kétségkívül hatásos innovációkról beszélünk, akkor szó mi szó, Japán viszi a pálmát, ahol az emberek gyakorlatilag már most a ,,jövőben" élnek, legalábbis a világ többi részéhez képest.

    HIRDETÉS
    1. 1 Elforgatható vasúti ülések.


      Hiszen egymás háttámláját bámulni valljuk be, elég unalmas.
    2. 2 Bukósisak, melynek megtervezésénél külön figyelmet fordítottak a hölgyekre.


      És a copfos férfiakra.

      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    3. 3 Nyilvános WC, gyereküléssel.


      Hogy legyen hová tennünk az aprócska gyermekünket, amikor ránk jön a szükség.
    4. 4 Kávézó, ahol gondolnak a magányos szívekre is.


      Egyedül beülni kávézni elég unalmas tud lenni, éppen ezért vannak olyan kávézók, ahol általunk kiválasztott plüssállatokkal kávézhatunk. Hogy ez valóban segít-e tompítani a magány okozta problémát azért részemről kérdéses, de hát ne felejtsük el, hogy Japánról beszélünk.
    5. 5 Átlós gyalogátkelők.


      Nincs is idegesítőbb, mint két piros lámpát is végigállni, csak azért, hogy átjussunk a kereszteződésen A pontból B pontba.

      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    6. 6 Állítható tablet- és telefontartó.


      Hogy elkerüljük a lefekvés előtt a kezünkből kicsúszó és az arcunkba csapódó készülékek okozta kellemetlenségeket.
    7. 7 Napszemüveg kutyusoknak.


      Bár elsőre kissé szokatlannak tűnhet az eb-napszemcsi, a kutyusok szemét ugyanúgy képes bántani az erős napfény. Az én kutyám mondjuk biztos, hogy gondolkodás nélkül levakarná magáról, de biztosan van, akinél beválik...
    8. 8 ,,Néma" karaoki.


      Néhány barátom énektudásából kiindulva, bizony nem lenne rossz, ha idehaza is kapható lenne.

      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    9. 9 Mosdó a wc tetején.


      Az ivóvíz spórolása okán rendkívül elterjedtek náluk a kézmosó csapokkal felszerelt WC-tartályok. Zseniális ötlet, hiszen így két legyet üthetünk egy csapásra.
    10. 10 Fürdőszobapapucs.


      A Japánok kimagaslóan nagy hangsúlyt fektetnek a fürdőszobák tisztaságára. Éppen ezért a felkelő nap országában szinte elképzelhetetlen, hogy ugyanabban a koszos papucsban mászkáljanak a fürdőszobában, amivel a lakás többi részében csoszognak. Talán kissé furcsának tűnhet, de azért valljuk be, nem rossz ötlet.
    11. 11 Laptopozó-párna.


      Zseniális... Ennyi.

      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    12. 12 Házszám helyett tulajdonosnév.


      Japánban cím alapján megtalálni egy házat valódi kínszenvedés. Ha nem elég, hogy sok utcának még neve sincs, a házszámokat ráadásul a világ többi részétől eltérően, a ház építésének dátuma adja. Éppen ezért nem is bíbelődnek ilyesmivel, házszám helyett pedig egyszerűen a ház tulajdonosának nevét tüntetik fel az otthonukon, ami valljuk be egy egészen kényelmes és elegáns módja a tájékozódásnak, mely idehaza is sokszor jól tudna jönni, ha keresünk valakit és nem akarunk rossz házba kopogtatni.
    13. 13 Automatizált üzletek.


      Eltudjátok képzelni, hogy bementek egy élelmiszerboltba és nem is találkoztok személyzettel, csak robotokkal, ameddig a szem ellát?! Elég jövőszerű, nem? Nos, Japánban ez már valóság.

      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
      HIRDETÉS
    14. 14 Hotel, ahol robot-dinoszaurusz a recepciós.


      Na, jó...ennek nem sok haszna van a társadalomra nézve, de azért valljuk be elég menő be- és kicsekkolni egy Velociraptornál.
    15. 15 Variálható tatami.


      Hiszen fő a kényelem.
    16. 16 Zárható esernyőtartó a bevásárlóközpontokban.


    17. 17 Könnyedén kinyitható alumíniumdobozok.


      Ez miért nem terjedt még el a világban, nem is értem...🤔

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest
  • 12...ahaa...és a postás honnan tudja mejik Tanaka akit keres? Ha van egy környéken 5 Tanaka? Az a Tanaka honnan fogja tudni hogy övé az a csomag vagy levél? Ez egy baromság
    • Egy pöppet más a társadalmi és morális berendezkedésünk, mint a miénk, így elég nehéz megérteni, hogy működik náluk az ilyesmi :-) Arrafelé a postás nem nyúlja le a kuponfüzeted, nem előre megírt értesítőkkel indul el - csomag nélkül -, hogy aztán sunyin bedobálva elhúzzon gyorsan a rákba és nem állhat munkába egyedül, amíg nem tudja, melyik Tanaka, hol lakik :-) Mondjuk ott Tanaka előre köszön a postásnak és nem ritkán meginvitálja még egy kávéra is, amit a postás el is fogad, mert van ideje meginni xD
  • 1, ...a MÁV IC "komfortkocsikban" forgathatóak az ülések, ugyan úgy mint a képen (pedig azok a kocsik már 30 évesek is elmúltak)  ;)
  • Az nem jut eszedbe, hogy az átlós zebránál mindkét irányból áll a forgalom?
  • 9. Mosdóvízzel WC öblítés. Fura hiszen Japán mégis csak egy olyan szigetország ahol összel-tavasszal, oda-vissza járna a monszun vagyis nem szenvednek hiányt esővízből.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.