HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekFilmek és TVInterneten talált dolgok

10 be nem tervezett filmes baki, ami végül a kultusz filmek legszórakoztatóbb jelenetévé vált

    ,,A legjobb történeteket mindig az élet írja…” – tartja a mondás, és úgy tűnik, hogy ez az állítás a hollywoodi filmek világára is hatványozottan igaz.

    HIRDETÉS

    Noha ezen a szinten már általában sok millió dolláros forgatókönyvekkel dolgoznak a producerek, mégis a kultusz filmek legszórakoztatóbb jeleneteit sokszor maguk a kiszámíthatatlan bakizások és véletlen egybeesések írják…🧐

    1. 1 Casino Royale (2006)

      Az eredeti forgatókönyv szerint, Daniel Craig csak belemegy a vízbe, majd egy vágásnak kellett volna következnie, ám az operatőr valamilyen oknál fogva nem állította le a felvételt, így felvették azt is, amikor Daniel (szuper-szexi módon) kikászálódik a tengerből. Ez a jelenet olyan népszerű lett, hogy később egy akción 21 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el Daniel Craig filmben úszónadrágja.

    2. 2 Star Wars (1977)

      Ebben a Csillagok Háborúja jelenetben Luke Skywalker felkiált, hogy ,,nem látok semmit a sisakban”, majd jó keményen beveri a fejét. Ez a szerencsétlen baleset – melynek következtében később valódi dudor keletkezett Mark Hamill fején – nem volt betervezve, noha a rohamosztagos sisak látószöge tényleg rendkívül keskeny volt. Ez az apró (be nem tervezett) ügyetlenkedés mára a Star Wars filmek egyik legmókásabb jelenetévé vált.

    3. 3 A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége (2001)

      A Gyűrűk ura első részében van egy jelenet, amikor az ügyetlen (és magas) Gandalf (Ian McKellen) véletlenül beleakad a mennyezetről lógó csillárba. Ez a jelenet a forgatókönyv szerint is betervezett volt, ám az ez után következő ügyetlenkedés már nem. Itt Gandalf fordultában fejeli le a házon keresztül futó gerendát, mely ugyan nem volt betervezve, de a stáb annyira szórakoztatónak találta, hogy Peter Jackson végül úgy döntött, benne hagyják a filmben.

    4. 4 Esőember (1988)

      Az Esőember egyik legnépszerűbb, telefonfülkés jelenetét valójában teljes mértékig a véletlen szülte. Dustin Hoffman nemes egyszerűséggel befingott az egyébként is zsúfolt telefonfülkébe, ám a színészek nem adták fel és végig csinálták a jelenetet. Olyan jól sikerült ez a véletlen szülte helyzet, hogy végül a teljes filmbe is bekerült.

    5. 5 Django elszabadul (2012)

      Ebben a jelentben az volt DiCaprio feladata, hogy hangosan kiabáljon, majd az asztalra csapjon. Mivel azonban nem volt kellően körültekintő, a kezével pont úgy csap az asztalra, hogy közben összetör egy üvegpoharat. A következő jelenetekben látható is, ahogy folyik a vér a kezén, ami nem művér, valóban vérzett DiCaprio keze. Ez a jelenet tehát nem egészen így volt betervezve, ám olyan hatásos volt és DiCaprio olyan jól tűrte, hogy később benne hagyták a filmben.

    6. 6 A sötét lovag (2008)

      Ebben a jelenetben Joker ápolónő-ruhába öltözött, és azt tervezi, hogy felrobbantja a kórházat. A kezében látható detonátor éles volt, és valódi robbanást kellett volna előidéznie, ám valamilyen oknál fogva nem működött rendesen, így Heath Ledger kénytelen volt nyomogatni, rázogatni kicsit, mielőtt végül – láthatóan őt is meglepve – sikerült a robbanás.

    7. 7 A galaxis őrzői (2014)

      Ebben a jelenetben Chris Pratt-nek fogalma sem volt, hogy megy a kamera, pusztán szórakoztatni szerette volna kicsit a kollégáit a felvételek közti szünetben. Ám a kamera végül is forgott, ezért tehát megszületett a film egyik legviccesebb, legszórakoztatóbb jelenete.

    8. 8 Harcosok klubja (1999)

      Ebben a jelenetben arra kérték Edward Norton-t, hogy valami egészen váratlan módon üsse meg Brad Pitt-et, miközben Brad-nek azt mondták, hogy majd vállon fogja ütni. Edward végül is úgy döntött, hogy fülön üti Brad-et, amire ugyan senki sem számított, (talán még maga Edward sem) de végül is benne hagyták a filmben.

    9. 9 Mission: Impossible II (2000)

      Ebben a jelenetben Tom Cruise-t megkérték, hogy ne fogja vissza magát, legyen minél élethűbb. Mindez olyan jól sikerült, hogy egy óriásit rúgott a dublőr állkapcsára. Végül természetesen benne hagyták a filmben, de azt már nem tudták teljesen kivágni, ahogy Tom Cruise megijed, amikor ráeszmél, mekkorát is sózott oda társának.

    10. 10 Szellemirtók (1984)

      Bill Murray mindig is az improvizáció nagymestere volt, így természetesen a Szellemirtók című filmben elhangzott, kultikus mondattá vált ,,összenyálkázott” (angolul: ,,He slimed me!”) sem volt betervezve a forgatókönyvbe, csak simán rögtönzött.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest
  • 2. téves. Az említett jelenetben csupán egy egyszerű statiszta az aki bevágja a fejét. Csak Luke és Han öltözött be rohamosztagosnak. Akkor ki a harmadik? Sőt mikor ez a jelenet van, addigra már javarészt megszabadultak a rohamosztagos ruhától, mert már kiszabadították a hercegnőt.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.