HIRDETÉS BEZÁRÁS

Ez a lakás 1940 óta zárva volt. 70 évvel később belépve az emberek le voltak nyűgözve

A lakás még most is úgy néz ki, mint a 19. század elején.

  Üdv! A második világháború sok millió ember sorsát és terveit felforgatta. Így történt ez a fiatal Solange Beaugiron esetében is, aki épp akkor örökölt egy lakást a Pigalle tér közelében, a párizsi 9. kerületben található rue La Bruyère-en.

  HIRDETÉS

  Valószínűleg a német csapatok 1940-es közeledése a francia fővároshoz késztette arra a lányt, hogy elhagyja a várost. Kapkodva összecsomagolt, bezárta a lakást, és elindult Európa déli részére. Valami oknál fogva Solange soha nem tért vissza a párizsi lakásába, noha igen hosszú életet élt, egészen 90 éves koráig.

  Régi francia lakás 007

  Csak a halála után, amikor a rokonok átnézték az idős hölgy iratait, találtak rá a lakás papírjaira. Solange valamiért nem tartotta fontosnak, hogy a családjának beszéljen erről az ingatlanról, pedig mind a 70 év alatt rendesen fizette az elhagyott lakás közüzemi számláit. Akárhogy is történt, 70 évvel később, 2010 márciusában kinyitották a lakást…

  Régi francia lakás 006

  „Úgy éreztem, mintha Csipkerózsika kastélyára bukkantam volna” – osztotta meg benyomásait Olivier Choppin-Janvry árverező, aki elsőként lépett be a több évtizedre elfeledett lakásba.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A lakás feledéssel, porral, csenddel fogadta az embereket.

  Maga az idő mintha megállt volna benne. A 140 négyzetméteres lakásban a 19. század végi, 20. század eleji berendezés volt, teljesen érintetlenül. Ízléses enteriőr, műtárgyak, fatüzelésű kályha, kő mosogató a konyhában, elegáns fésülködőasztal tele kozmetikumokkal, parfümökkel és a tulajdonos személyes tárgyaival.

  Régi francia lakás 005
  Régi francia lakás 004

  A sarokban egy játék Mickey egér és Cucu malac is volt. Nagy meglepetésre ott díszelgett egy strucc kitömött példánya is. Illetve festmények és festmények… A falról levett festmények egyébként székeken álltak, mintha el akarták volna vinni őket, de valamiért nem tudták, vagy meggondolták magukat. 1955-ből származó iratokat is találtak, vagyis Solange vagy az apja, Henri Beaugiron, minden bizonnyal legalább egyszer meglátogatták a lakást a háború után.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Régi francia lakás 003
  Régi francia lakás 002

  Az egyik festmény felkeltette Olivier Choppin-Janvry figyelmét. Egy rózsaszín estélyi ruhás nőt ábrázolt. Kiderült, hogy a vásznon látható hölgy a híres színésznő, Marthe de Florian, Solange Beaugiron nagymamája volt. Magát a festményt a híres olasz festő, Giovanni Boldini festette, aki a színésznő nagy rajongója volt.

  Marthe de Florian volt a lakás korábbi tulajdonosa egészen az 1939-ben bekövetkezett haláláig. Így Solange, aki örökölte a lakást, nemigen tudott benne lakni. Ami a festményt illeti, eddig ismeretlen volt, és nem szerepelt a Boldini műveit felsoroló referenciakönyvekben sem. Később rekordösszegű, 3 millió dollárért kelt el egy aukción.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Régi francia lakás 001

  Néhány információ szerint Solange és Marthe leszármazottai érintetlenül hagyták a többi berendezést, a lakás összes bútorának és festményének összértékét pedig több mint 10 millió dollárra becsülik. A fő kérdés azonban – hogy Solange miért nem beszélt a rokonainak erről a lakásról – továbbra is megválaszolatlan maradt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.