HIRDETÉS BEZÁRÁS

9 hátborzongató kultikus fotó, amiről kevesen tudják, de létezik rá logikus magyarázat

  Mindannyian szeretnénk hinni az időutazó emberekben, a hozzánk tévedt földönkívüliekben vagy épp az óriás szörnyekben és szellemekben, ám az ezekről készült fotók és videók kivétel nélkül hamisítványok.

  HIRDETÉS

  Épp úgy, ahogy a most következő képek és videók, melyek hatalmas port kavartak az interneten és amelyekről emberek milliói gondolták úgy, hogy valódiak, pedig szó sincs ilyesmiről. Ideje egyszer s mindenkorra tisztázni ezeket…🧐

  1. 1 Szellem a liftben egy Szingapúri irodaházban.


   Ezt a szörnyű videót állítólag egy szingapúri irodaház kamerája rögzítette. A liftből kiszálló férfiak után egy félelmetes kísértet jelenik meg a liftben, az interneten pedig emberek milliói kezdtek el vitatkozni arról, hogy valódi-e a felvétel. Nemsokkal később kiderült, hogy csak egy gerillamarketing-szerű társadalmi célú hirdetésről van szó, amit azért hoztak létre, hogy kihangsúlyozzák vele a túlzásba vitt munka veszélyeit.

  2. 2 10 méteres csontvázak szerte a világban.


   Az óriás emberi csontokról készült képekkel számos internetes oldalon találkozhattunk, még egyes hírportálok is úgy hozták le, mint az Anunnaki nevezetű ősi faj maradványai. Természetesen szó sincs ilyesmiről, a képek a designcrowd.com weboldal photoshop-versenyére készültek, ahol egyébként az összes ilyen nevezett képet megtekinthetjük.

  3. 3 Rejtélyes időutazó.


   Valószínűleg minden ember látta már ezt az 1941-ben Kanadában készült fotót, amin az egyik férfi feltűnően modern viseletben, fényképezőgéppel a kezében látható. Az első ránézésre időutazó férfire azonban van logikus magyarázat.

   Először is a férfi egy montreáli hokicsapat mezét viseli, a napszemüvege pedig olyan polarizált változat, ami divatos volt ezekben az években. A kezében lévő kamera pedig egy 1925-ös Kodak modell, így minden kétséget kizáróan a férfi nem időutazó, maximum azzal gyanúsíthatnánk, hogy némileg meghaladta az akkori kor divatját.

  4. 4 Fotók a jetiről.


   Jeti, nagyláb… - bárhogy is hívjük, az 1967-ben róla készült ikonikus képek az egész világsajtót bejárták és emberek milliói gondolták úgy, hogy sikerült lencsevégre kapni a rejtélyes lényt. Arról már kevesebbeknek van tudomásuk, hogy Roger Patterson rendező ebben az évben forgatta le a szörnnyel kapcsolatos filmjét, és úgy gondolta, hogy néhány ilyen fotó jó reklám lenne a filmnek. A terve túl jól sikerült, a fotók nagyobb figyelmet kaptak, mint Roger filmje.

  5. 5 A Raynham Hall barna hölgye.


   A ,,barna hölgy” a valaha készült talán leghíresebb kísértetfotó. Kezdetben úgy tartották, hogy az 1700-as évek elején élt Dorothy Walpole-t ábrázolják, az ügyet pedig tovább bonyolította, hogy a speciális vizsgálatok is azt mutatták, hogy nem manipulálták a képet.

   A fotót sokáig valódi kísértetfotónak tartották, de csak amíg a híres ügyvéd és kutató, Alan Murdie közelebbről is szemügyre nem vette a cambridge-i egyetem könyvtárában található megmaradt bizonyítékokat, ahol a fényképezőgépet vizsgálva rájött, hogy minden kétséget kizáróan annak hibás lencséje okozta a hátborzongató jelenséget.

  6. 6 Rejtélyes földönkívüli űrhajós.


   1964 májusában Jim Templeton épp a kislányát fényképezte a családi piknik közben, amikor a tudta nélkül érdekes jelenséget kapott lencsevégre. Amikor a képet előhívták kiderült, hogy a lány mögött egy rejtélyes, látszólag űrhajós szkafandert viselő alak tűnt fel.

   Bár a fotó hatalmas felhajtást keltett a sajtóban, nemsokkal később kiderült, hogy valójában Jim felesége látható a képen, aki a rossz fókusz és a véletlen egybeesések következtében nézett ki úgy, mint egy űrhajós.

  7. 7 Óriási repülő ,,valami" Zambia felett.


   2017-ben számos internetes portál hozta le hírként a zambiai bevásárlóközpont fölött elcsípett rejtélyes alakot az égen. Az őrületet a dailymail.co.uk cikke váltotta ki, ahol több szemtanú Istenként emlegette ezt a valamit.

   Nemsokkal azután, hogy a hír elterjedt az interneten kiderült, hogy mi okozta a rejtélyes alakot az égen: videó. Pontosabban ez, és némi utólagos Photoshop.

  8. 8 A Newby-templom szelleme.


   Ezt a fotót 1963-ban készítették a North Yorkshire Krisztus Egyházban. A képen látható alak kapucniban és maszkkal az arcán látható, magassága pedig egészen döbbenetes: a környező tárgyakhoz viszonyítva körülbelül 2,7 méter. Bár 55 év telt el azóta, ez a fotó még ma is sok vita tárgyát képezi.

   Egyes szakértők szerint a kép valódi, mások szerint a kettős exponálás eredménye, amikor az egyik korábban készült kép véletlenül rávetült az utána készítettre. Te mit gondolsz róla?

  9. 9 Sellő-csontváz.


   A mendemonda szerint Hawaii partjainál mosta partra a víz ezt a rejtélyes sellő-csontvázat. Nem sokkal a kép elterjedése után pedig egyiptomi tudósok történelmi felfedezésként emlegették – ennyi elég is volt hozzá, hogy a média rárepüljön.

   Számtalan hírportál dőlt be a hamisítványnak, pedig ha jobban megnézzük szabad szemmel is láthatjuk a gyenge Photoshop-munka nyomait. A bal képen láthatjátok a mindenhol elterjedt hamisítványt, a jobb képen pedig a csontvázról készült eredeti fotót, aminek természetesen egyáltalán nem volt uszonya.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.