Egy hős építőmunkás, aki mindennap játékra csábította a szomszédban található gyermekkórház aprócska betegeit

Waldo (régebbi magyar újságokban Vilinek hívott) neve sokaknak ismerős lehet, hiszen ez a csíkos pulcsis, szemüveges mesefigura számtalan kalandba kalauzolta már el a fiatalabb korosztályok tagjait.


Leginkább a különféle mese és állatfigurákkal telerakott képekről ismerhetjük őt, ahol a gyerekek feladata volt, hogy a számtalan épület és élőlény között megtalálják, a rendszerint nagyon jól elrejtett Waldo-t. Éppen ezért nem is csoda, hogy a gyerekek imádják őt, ezt pedig Jason Haney építőmunkás is jól tudta.

Jason Haney és csapata legutóbb az Indiana állambeli South Bend gyermekkórházának szomszédságában kapott megbízást, ahol úgy gondolták, hogy a rengeteg zajért és kellemetlenségért cserébe, szeretnék valamivel kárpótolni a fiatal, gyógyulásra váró betegeket. Jason ezért a lányával közösen készített egy hatalmas Waldo figurát, amit aztán mindennap az építkezés más és más pontján rejtett el úgy, hogy a gyermekkórház ablakaiból ha csak kicsit is ugyan, de még éppen észrevehető és megtalálható legyen a mesefigura.

Jason később egy külön Facebook csoportot is létrehozott a kicsi betegek számára, akik aztán feltölthették oda a megtalált Waldo-ról készült képeket, vagy éppen segítséget kérhettek barátaiktól, ha az adott napon éppen nem sikerült megtalálniuk a figurát. A gyermekkórház kis betegeinél pedig nem meglepő módon hatalmas szenzációt okozott ez a különös játék és kezdeményezés, melynek egészen biztosan lesz folytatása, Jason és lánya ugyanis már neki is látott az újabb, ezúttal Minyon külsejű figurák gyártásának...?

Jason Haney sokat gondolkodott rajta, hogy mivel tehetné könnyebbé a sok zajjal és kellemetlenséggel járó építkezést a szomszédban található gyermekkórház kis betegei számára.

Végül a lányával közösen úgy döntött, hogy készítenek egy 2,5 méter magas Waldo figurát, amivel mindennap egy kis játékra kalauzolják majd a gyógyulásra váró apróságokat.

A gyermekek nem meglepő módon azonnal beleszerettek az építész ötletébe és minden napot az elrejtett figura megkeresésével indítottak.

Waldo mindennap más és más helyen bukkant fel.

Rendkívül csodálatraméltó és inspiráló az építész ötlete.

Valószínűleg a világ minden gyermekkórházában örülnének a gyermekek egy ehhez hasonló játékhoz...

Ti megtaláljátok Waldo-t?

Ha az előző netán túl könnyű lett volna, akkor próbáljátok meg itt...?


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!