10 mázlista ember, aki olyasvalamit talált a kertjében, amitől az egész élete megváltozott

Legtöbben arról álmodozunk, hogy egy napon megnyerjük majd a lottót és végre az egész életünk fenekestül felfordul, pedig lehet, hogy elég lenne pusztán áskálódnunk egy kicsit a hátsó kertünkben. Az alábbi embereknek legalábbis ez nagyon bevált, ők azok a szerencsések ugyanis, akik olyan kincsekre bukkantak a saját kertjükben, amikre valószínűleg még álmukban sem mertek volna gondolni...


1.  Ferrari

1978-ban két kölyök a saját hátsó kertjükben játszott Los Angeles-ben, amikor a földet ásva hirtelen egy Ferrari Dino 246 GTS tetejébe ütköztek. Azonnal kihívták a rendőrséget, akik végül kiásták a teljes autót és megállapították, hogy nagy valószínűséggel ellophatták korábban és mivel nem tudták máshol elrejteni, ezért elásták a rablók. Az autót végül egy aukció keretén belül értékesítették, a befolyt összegből pedig természetesen a fiatal srácoknak is jutott.

2.  Glyptodon páncél

Az argentin Jose Antonio Nievas azzal hívta fel egy nap a rendőrséget, hogy egy hatalmas dinoszaurusz tojást talált a kertjében- A kiérkező régészek végül megállapították, hogy nem egészen dinoszaurusz tojásról van szó, ez valójában egy, a dínók korában élt glyptodon nevű tatu-szerű állat páncélja, ami körülbelül akkora lehetett, mint egy Volkswagen Beetle. A páncélon egy lyukat is találtak, ami arra utalhat, hogy egy másik glyptodon végzett vele, harc közben.

3.  Középkori kincs

2007-ben Andreas K. ausztriai lakos békésen gyomlálta a növényeit a kertben, amikor egyszer csak hirtelen egy fura dobozba akadt az ásója. A dobozban 200 különféle ékszer, köztük gyűrűk, brossok, csattok voltak, melyekről a szakértők utólag megállapították, hogy körülbelül 650 évesek lehetnek.

4.  Meteorit darabok - hatszor egymás után

Ha bármitek eltűnik otthon, ezt az embert hívjátok segítségül, ő ugyanis egymás után hatszor talált meteoritot a saját kertjében. Aki tisztában van ezeknek az űrből jött objektumoknak az értékével, az tudja, hogy ez gyakorlatilag felér egy lottónyereménnyel. Radivoje Lajic házát egyébként külön szakértők is vizsgálják, hogy megértsék, van-e valamilyen mágneses aktivitás a környéken, ami ennyire oda tudná vonzani az égitesteket.

5.  Nukleáris búvóhely

Chris és Colleen Otcasek az új házuk vásárlását követően bukkant erre a nem mindennapi hidegháborús búvóhelyre, ami nem csakhogy tökéletes állapotban maradt 50 év múltán is, de még mindig fel volt töltve élelmiszerekkel, altatókkal, könyvekkel, kávéval és hasonló, túléléshez szükséges eszközökkel.


Tetszett? Érdekesnek találtad? Oszd meg a barátaiddal!

2k
587
2k, 587 pont
MI A REAKCIÓD?
Vicces Vicces
174
Vicces
Imádom Imádom
108
Imádom
Érdekes Érdekes
749
Érdekes
Szomorú Szomorú
167
Szomorú
LOL LOL
98
LOL
Ötletes Ötletes
335
Ötletes
Hűha Hűha
241
Hűha
Cuki Cuki
107
Cuki
Menő Menő
242
Menő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bejelentkezés

Csatlakozz közösségünkhöz!

Még nincs Liked.hu profilod?
Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Légy Te is része a közösségünknek!
vagy

Válassz egy típust

Cikk Kép Lista Szavazás Kvíz Videó Zene Galéria