15 érdekes adat, ami megmutatja mennyit változott a technológia az elmúlt pár évtizedben

Hirdetés helye

...

Az emberi technológia folyamatosan fejlődik, és ez így is van rendjén.


1.  Kazettás magnókról MP3-ra

A zenei világ egyik legnagyobb "lépése" a kazettáról MP3-ra váltás volt, mellyel a hatalmas magnók idejét megpecsételve apró, a zsebünkben is könnyedén elférő lejátszókra váltott a világ.

2.  Bakelit lemez

Anno ezek a vékony műanyag lemezek 45 perc zene tárolására voltak képesek, mely akkor rengetegnek tűnt. Mára azonban ez megváltozott, az okostelefonjaikon ennek többszörösét, akár 10-20 óra zenét is képesek vagyunk eltárolni, jóval magasabb minőségben természetesen.

3.  Mobiltelefonok

7,1 milliárd emberre körülbelül 5 milliárd obiltelefon jut napjainkban, ami egészen elképesztő, pláne annak tudatában, hogy a 7,1 milliárd emberből körülbelül csak 3,5 milliárd ember rendelkezik saját fogkefével. Ez remekül szemlélteti napjaink olykor megmagyarázthatatlan és rendellenes fontossági sorrendjét.

4.  YouTube

Ha régen videót szerettünk volna nézni, a legkézenfekvőbb megoldásnak az tűnt, hogy leugorjunk a videókölcsönzöbe, és válogassunk a már akkor is igen tágas filmválaszték közül. Ez azonban eltörpül a napjainkban elérhető választéktól, csak összehasonlításképpen például, kizárólag a YouTube videómegosztó portálra körülbelül 100 órányi videót töltenek fel a felhasználók, minden egyes percben.

5.  Mi lesz az életünkkel?!

Egy átlagos városban élő 21 éves, körülbelül 10 ezer órát töltött már a mobilfelefonja képernyőjét bámulva, és több, mint 250 ezer üzenetet, SMS-t és e-mailt küldött el készülékeivel.

6.  Alkalmazások és játékok

A mobiltelefonokhoz készített alkalmazásokat és játékokat összegyűjtő áruházakban, körülbelül 500 új játék és alkalmazás jelenik meg, minden egyes nap. Ez hatalmas szám, mégis alig találunk magunknak valóban hasznos és szórakoztató alkalmazásokat közöttük...

7.  A mobiltelefonok kialakítása

Néhány évvel ezelőtt még a minél kisebb, kompaktabb készülékek gyártása volt a mérvadó, mára azonban ez teljesen megváltozott, készülékeink az okostelefonok megjelenésével egyre nagyobbak, egyre hatalmasabb képernyővel lettek megáldva.

8.  Facebook

A Facebook felhasználók tábora napjainkban már átlépte az 1,59 milliárd főt, ami elképesztő szám, pláne annak tudatában, hogy a világ legnépesebb országában, Kínában is csak 1,37 milliárd ember él.

1. / 2 oldal

...

Tetszett? Érdekesnek találtad? Oszd meg a barátaiddal!

192
0
192, 0 pont
MI A REAKCIÓD?
Vicces Vicces
0
Vicces
Imádom Imádom
0
Imádom
Érdekes Érdekes
0
Érdekes
Szomorú Szomorú
0
Szomorú
LOL LOL
0
LOL
Ötletes Ötletes
0
Ötletes
Hűha Hűha
0
Hűha
Cuki Cuki
0
Cuki
Menő Menő
0
Menő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bejelentkezés

Csatlakozz közösségünkhöz!

Még nincs Liked.hu profilod?
Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Légy Te is része a közösségünknek!
vagy

Válassz egy típust

Cikk Kép Lista Szavazás Kvíz Videó Zene Galéria