Narancsbőr ellen Facebook

7 női szokás, amitől szép és egyenletes lesz a bőrünk

Nyakunkon a nyár, a nyaralás és ki jobban, ki kevésbé, de mindannyian szeretnénk kicsit formába rendülni a nyári kiruccanásokhoz. Ebben a tervünkben pedig semmi sem akadályozhat meg jobban, mint a fürdőruhánk alól kibuggyanó narancsbőr. A jó hír, hogy a cellulitisz egyáltalán nem probléma, a kevésbé jó hír, hogy nem lehet teljesen megszabadulni a narancsbőrtől, de szinte nullára csökkenthető annak látható hatása a bőrön. Mutatjuk, mivel…


 1. 1 Megfelelő táplálkozás.


  Általános tévhit: ha lefogyunk, a cellulitisz eltűnik. Ez nem igaz. A cellulitisz elleni küzdelem a megfelelő táplálkozással kezdődik, melyhez a következő étrend szükségeltetik:

  • fehérje (hús, bab, dió)
  • lecitin (tojás, paradicsom, spenót, szójabab)
  • zsírsavak (hal, olajbogyó, avokádó, dió)
  • zsírégető zöldségek és gyümölcsök (pl. grapefruit)
 2. 2 Helyes folyadékbevitel.


  A leghasznosabb ital, amit csak ihatunk, az a víz. Ha egészséges bőrre és testre vágyunk, akkor érdemes minden mást mellőznünk (vagy legalábbis minimalizálnunk) kell a mindennapjainkból. A táplálkozási szakemberek legalább napi 1,5-2 liter víz fogyasztását ajánlják, a kávék-teák és egyéb italokat nem figyelembe véve.

 3. 3 Edzés.


  Ha több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit újrahasznosítunk, akkor elzsírosodunk, ami hatással lehet a narancsbőr megjelenésére. Bár a fizikai gyakorlatok segítik a kalóriák égetését, sok esetben feleslegesen erőltetik meg a testünket. Ha egészséges bőrre vágyunk, nincs szükségünk súlyzókra vagy kondigépekre. Menjünk futni, guggoljunk, ugrálókötelezzünk és a testünk hálás lesz mindezért.

 4. 4 Masszázs.


  • Különleges kefékkel és segédeszközökkel akár mi magunk is tehetünk a bőrünk egészsége érdekében.
  • A professzionális szalonokban külön olyan masszázst is kérhetünk, melyek elpusztítják a bőr alatti zsírréteget és javítják az anyagcserénket.
  • Még hatékonyabb az illóolajos masszázs, ami behatol az epidermiszbe, ahol zsírt éget és megszünteti a nyirokpangás okozta tüneteket.
 5. 5 Cserje.


  A narancsbőr elleni és anticellulit krémek általában nem hozzák meg a kívánt hatást, viszont a különféle cserjék képesek pozitív hatást elérni a bőr problémás rétegeiben, javítják a vérkeringést és gyorsítják az anyagcserét.

  A kávé cserje kisimít, csökkenti a narancsbőrt, ami ezáltal kevésbé lesz észrevehető.

  A homoktövis cserje eltávolítja a cellulózzónában felhalmozódó felesleges nedvességet.

 6. 6 Kontraszt zuhany.


  • A kontraszt zuhany javítja a vérkeringést és stimulálja az anyagcserét.
  • A vízsugár nyomása megszünteti a stagnációt, megtisztítja a bőrt és a bőr alatti rétegeket.
  • Irányítsuk a vízsugarat a problémás területekre és ~10 cm távolságból masszírozzuk – körkörös mozdulatokkal lentről-felfelé, majd fentről lefelé haladva.
 7. 7 Szauna.


  • A szaunák magas hőmérséklete fokozz a véráramlást és a nyirokkeringést, melynek következtében a bőr kisimul és rugalmassá válik; visszaáll annak természetes rugalmassága.
  • Megnyitja a verejtékmirigyeket, melyeken keresztül a toxinok így elhagyják a bőrünket és a zsíros stagnálás megszűnik.
  • A heti egy szaunázás segít eltüntetni a bőr alatti zsírrétegeket.
  • A különleges olajokkal és/vagy sárral történő kezelések szintén segíthetnek az egészséges bőr kialakításában és fenntartásában.

  Végezetül pedig fontos megjegyezni, hogy a cellulitisz elleni küzdelemben ezek a módszerek csak együttesen, komplex módon vezethetnek ereményhez, egy-egy ezek közül kiválasztott módszer önmagában sajnos nem elég hatékony.


MI A REAKCIÓD?

Haha
0
Haha
Cuki
0
Cuki
Okos
1
Okos
Ahhj
0
Ahhj
Izgi
8
Izgi
Fail Fail
1
Fail
Menő
1
Menő
2

Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!