Országok érdekességei

18 olyan helyzet, ami számunkra sokkoló, de más országokban csak egy szürke hétköznap

Külföldön nemcsak a nyelv, a kultúra és a szokások másak, mint idehaza, az emberek életmódja is. Amikor először látogatunk el egy új országba, nemcsak múzeumokba megyünk és megkóstoljuk a helyi konyhát, hanem önkéntelenül is felfigyelünk az egyszerű hétköznapi különbségekre. Ezek a felfedezések számunkra mindig rendkívül izgalmasak és meglepők, míg a helyiek annyira hozzájuk szoktak már, hogy észre sem veszik őket.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál mindig igyekszünk minél jobban megismerkedni a különböző kultúrákkal, ezért külön köszönettel tartozunk a most következő internetezőknek, akik a külföldön felfigyelt érdekességeket az interneten is megosztották.

 1. 1 ,,London külvárosába költöztem és találtam egy rókát a mosógépemben."


  Vigyázz vele, lehet, hogy megsérült. A rókák általában akkor keresnek ennyire biztonságos és eldugott helyet, amikor megsérülnek. Én is Londonban élek, és pár hónapja a munkatársaimmal segítettünk egy sérült rókán. © NadiaPm2001 / Twitter

 2. 2 A norvég bankjegyeken speciális barázdák vannak, melyek segítenek, hogy a látássérült emberek meg tudják őket különböztetni.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Egy kicsit a német orvoslásról.

  • Több éve nem voltam beteg, de aztán elkapott valami torokfájás. Eljöttem a háziorvoshoz, ami itt Németországban kicsit olyan inkább, mint egy terapeuta. Átvizsgált és vért vett tőlem az elemzéshez. 2 nap múlva hívott - mondta, hogy furcsa baktériumot talált, el kell mennem a kórházba.
   A kórházban már egy fiatal doktornő várt az előre megbeszélt időpontban, kezében a papírokkal. Leültünk beszélgetni, majd a papírokon látta, hogy milyen baktériumot találtak a szervezetemben, de nem ismerte, szóval így szólt: ,,Ezt sajnos nem ismerem, rá kell keresnem a Google-ban." És valóban megnyitotta a keresőt a számítógépén, hogy beírja a baktérium nevét, és elkezdje olvasgatni az első linket, amit kidobott, még csak nem is Wikipédia volt.
   Itt egy kicsit ledöbbentem. Kérdeztem, hogy nem kéne inkább konzultálni egy tapasztalt kollégával? A Google-ben otthon is megkereshetném. Megsértődött. Azt mondta, hogy a polcon lévő hatalmas könyvből (rámutatott) is kikereshetné, de így sokkal gyorsabb. Végül felírt valami antibiotikumot, amire a Google-ban kerestem meg az adagolást. © dymanoid / Pikabu
 4. 4 ,,Mi van, ha valaki megbotlik és elesik? Véleményem szerint ez tökéletesen illusztrálja a németek biztonsághoz való hozzáállását."


 5. 5 Egy ausztrál iskola felújításánál talált óriásmoly. Ausztráliában tényleg minden félelmetes.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Németországban vannak kolbászautomaták.


 7. 7 Norvégiában tökehalból készült energiaitalok kaphatók.


 8. 8 Egyszerű módja ez annak, hogy újra gyerekek lehessünk.

  • Olaszországban hivatalosan 26 éves korig gyereknek számítanak az emberek. A tömegközlekedési eszközökre történő jegyvásárláskor épp ezért az életkor szerinti felosztás így néz ki: 0-25 (gyermek), 26-59 (felnőtt), 60+ (nyugdíjas). ©  ms_whovian / Twitter

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Berlinben közvetlenül a sövényekre fújják a graffitit.


 10. 10 Egy észak-angliai tó partján az emberek pénzérméket vernek egy fába, hogy szerencsét hozzon nekik.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!