HIRDETÉS BEZÁRÁS

A Reszkessetek betörők filmek 20 rejtett részlete, amit még a legfigyelmesebbek is elmulasztottak

A 90-es évek gyümölcsöző időszak volt a karácsonyi filmek számára, ilyenkor jelentek meg például azok a Reszkessetek betörők filmek, melyek azóta a karácsonyi rutinunk szerves részévé váltak, és tulajdonképpen el sem tudnánk képzelni már nélkülük egy karácsonyt. Attól függetlenül azonban, hogy Reszkessetek betörők filmek óta eltelt 30 évben már több tucatszor láttuk őket, még mindig képesek meglepetéseket okozni.
🔥 3 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 20 olyan apró érdekességet gyűjtöttünk össze az első és a második résszel kapcsolatban, melyeket valószínűleg még a legfigyelmesebb nézők sem vettek észre.

  1. 1 Donald Trump feltűnik a Reszkessetek betörők 2-ben, de nem véletlenül.

   4 434

   A helyzet az, hogy a szálloda, amiben forgattak, az ő tulajdona volt, és csak azzal a feltétellel engedélyezte a forgatást, ha ő maga is feltűnhet a filmben.

  2. 2 Az első részben egy jelenet erejéig láthatjuk Buzz barátnőjét, aki valójában egy parókás fiú. A rendező fiát öltöztették be lánynak, mivel egyetlen lányt sem akartak megbántani.

   1 468

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A Reszkessetek betörők első részében van egy öregember, Marley, akinek egy seb látható a kezén, amikor találkoznak a templomban. Később már csak egy ragtapasz van rajta, ami jelképezi, hogy a legnagyobb sebek is begyógyulhatnak.

   2 451

   Mivel a film közepén a tenyere belső része véres, a film végén pedig a külső részén van ragtapasz, ezért létezik egy elmélet, miszerint bármi is sebezte meg Marley kezét, valószínűleg teljesen átlyukasztotta azt. Egyesek szerint a film készítői ezzel a keresztre feszítést akarták szimbolizálni, de ezt nem erősítették meg a rendezők.

  4. 4 Ha még mindig nem tudod, hová tűnt Kevin repülőjegye, akkor megmutatjuk, hogy az apja a kukába dobta, amikor kiöntötték az italokat az asztalra.

   3 452

  5. 5 A Reszkessetek betörők első részének elején Joe Pesci egy pisztoly formájú nyakkendőtűt visel.

   5 446

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A második részben Kevin öccse, Fuller ugyanazt a kabátot viseli, mint Kevin az első filmben.

   6 429

  7. 7 Az első részben 17 ember utazott a furgonokban, tehát az egyik kocsiban 8, míg a másikban 9.

   7 405

   Amikor megszámolták az embereket, mindkét kocsiban 8 embert számoltak, tehát azt feltételezték, hogy a másikban ül 9 ember, ezért nem derült ki, hogy nem stimmel a létszám.

  8. 8 A filmben még a reptéren dolgozó hölgy is megszámolja a család tagjait, de mivel Kevin jegye a kukában van, ezért az ő számolásánál is stimmel a létszám.

   8 401

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A film egyes jeleneteihez mű-gumilábakat készítettek Marvnak, hogy képes legyen például mezítláb járni a hóban, vagy a karácsonydíszeken járni.

   20 204

   Egyébként a karácsonyfadíszek, amiken Marv sétál, cukorkákból készültek, de a színész úgy döntött, hogy akkor sem kockáztat.

  10. 10 A filmben látható Piszkos lelkű angyalok gengszterfilm ikonikus jelenetét csak a Reszkessetek betörők miatt hozták létre, azonban egy létező gengszterfilmre épül, amit úgy hívnak, hogy Mocskos arcú angyalok.

   9 388

   A rendező kiemelte, hogy milyen nehéz volt színészeket találnia az 50 évvel ezelőtti film jelenetének leforgatásához, mivel az embereknek manapság már teljesen másképp néz ki az arcuk.

  11. 11 A második részben, amikor a Rockefeller Centernél látjuk Kevint, a kamera felmegy, hogy az egész fát megmutassa, és jól látható, hogy az egész épületben csak két ablak világít.

   10 390

   Ezt szándékosan csinálták, hogy a karácsonyfa tetején lévő csillag így a Hughes Entertainment, vagyis a filmet készítő cég logóját szimbolizálja.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A Reszkessetek betörők első részében Kevin nemcsak üres házban ébredt, de valószínűleg rájött arra is, hogy a Mikulás nem létezik, mivel senki sem evett bele vagy tette el a neki kirakott tejet.

   11 382

  13. 13 A film elején Kevin apja megkéri őt, hogy tegye el az autóit, mert Leslie néni majdnem a nyakát törte miattuk. Ez később eszébe jut Kevinnek, amikor csapdát állít velük a betörőknek.

   12 378

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A második részben látható galambos hölgy neve sehol sem szerepel.

   13 371

   A stáblistán is csak egyszerűen úgy nevezik, hogy "galambos nő a parkban".

  15. 15 Az első rész egyik jelenetében jegygyűrűt láthatunk Joe Pesci ujján, ami egyértelműen arra utalna, hogy a betörő házas, azonban sokak szerint a színész egyszerűen elfelejtette levenni forgatás előtt.

   14 361

  16. 16 A Reszkessetek betörőkben többször is elsütik azt a poént, hogy a kocsival a házhoz érkező emberek feldöntik a ház előtt álló szobrot.

   15 355

   Azt viszont csak a legfigyelmesebbek vehették észre, hogy a szobrot még az a rendőr is ledöntötte, akit azért küldtek, hogy megnézze Kevint.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  17. 17 A házban forgatott összes jelenetnél a zöld és a piros, vagyis a karácsonyi színek dominálnak. Ezt szándékosan csinálták, hogy a nézőkben még inkább karácsonyi hangulatot keltsen a film.

   16 327

  18. 18 Rob bácsi és Georgette néni, akiknek a házában Kevin csapdákat állított a második részben, egy pillanatra feltűnnek az első részben.

   17 313

  19. 19 A második részben Marv megragad egy gyereket a parkban, mert azt hiszi, hogy ő Kevin, mivel a srác ugyanazt a sapkát viseli, mint Kevin az első részben.

   18 302

  20. 20 Az első részben van egy jelenet, amikor a furgonnal majdnem elütik Kevint. Ezt a jelenetet azonban szemmel láthatóan visszafelé vették fel: ez jól látható Kevin mozgásából, illetve abból, hogy a kipufogóból áradó füst visszafelé száll.

   19 255

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A furgonos résznél nem ezért "stimmelt" a számolás, hanem mert a szomszéd kisgyerek is ott volt a furgonnál és rá hitték azt, hogy Kevin......
 • Csak a figyelmesebbek vehették észre, hogy a rendőr is ledönti szobrot...Végül is csak a vak és az, aki nincs a szobában, az nem látja...

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.