HIRDETÉS
Filmek és TVSztárok és celebek

8 film, amiben a színészek tényleg az életüket kockáztatták

  A színészek bármire képesek egy szerep kedvéért. Számukra teljesen természetes, hogy olykor hónapokig a családjuktól távol dolgoznak, vagy éppen kőkemény edzést végeznek, hogy a filmhez illő módon változtassák meg a testüket. Néha a forgatások azonban nagyon nehezek, sőt, olykor egyenesen veszélyesek is.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál összegyűjtöttünk most néhány történetet, melyek jól mutatják, hogy milyen nehéz is tud lenni olykor a színészek élete.

  1. 8 Szemfényvesztők — Isla Fisher

   3706c9596c8c2dbaa1c14a6283

   A filmben a színésznőnek ki kellett szabadulnia a ráaggatott láncokból, majd kimásznia a vízzel teli kockából. Megtörtént azonban a váratlan: a láncok összegabalyodtak, a színésznő pedig hosszú másodpercekre a víz alá szorult. A filmes csapat azt hitte, hogy Isla csak játszik, ezért senki nem sietett a segítségére. Szerencsére a színésznőnek sikerült megnyomnia a vész leeresztő gombot, így az egész kalamajka happy enddel zárult.

  2. 7 Becstelen brigantyk — Diane Kruger

   8486685a2eb7135baa25786f1c

   Quentin Tarantino filmjei mindig sok vért, verekedést és gyilkosságot tartalmaznak. A Diane Kruger színésznő által játszott szereplőre hasonlóan borzalmas sors várt. A történet szerint Christoph Waltz karakterének meg kellett őt fojtania, de Tarantino kicsit túl messzire ment, és annyira ragaszkodott az élethű fojtogatáshoz, hogy Diane Kruger végül valóban elvesztette az eszméletét forgatás közben. Szerencsére semmilyen komolyabb következmény nem történt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 6 Halj meg máskor — Halle Berry

   51b89c57e98b89ec4e58f5d20e

   A Halle Berry-vel forgatott szerelmi jelenetek során Pierce Brosnan megpróbált viccelődni kicsit a hangulat oldása végett. Az egyik jelenetben a színésznő gyümölcsöt eszik, majd megcsókolja Pierce-t. Halle Berry igyekezett csábító lenni, ám váratlanul a torkán akadt a füge, és fulladozni kezdett. Pierce gyorsan cselekedett és Heimlich-fogással megmentette a színésznőt. Később a színésznő így nyilatkozott az esetről:

   ,,Ott volt mellettem, és mindig is az egyik kedvenc emberem marad az egész világon."

  4. 5 Breaking Bad — Aaron Paul

   286d895ba8af1fa2c71ca600a0

   Az egyik terepen forgatott jelenetnél Paulnak várnia kellett. A lövöldözés nem éppen a tervek szerint alakult, ezért a színész úgy döntött, hogy nem vár tovább, hanem inkább odamegy a rendezőhöz, és megkérdezi tőle, hogy improvizálhat-e kicsit. Rögtön azután, hogy Paul elment a számára kijelölt várakozási helyről, egy hatalmas szikla zuhant a helyére, ahol állt, ami olyan erővel csapódott be, hogy az általa keltett széllökés még a vásznat is letépte a forgatáson.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 4 Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész — Jennifer Lawrence

   e6135d5d15b06a2c01e8dbfe93

   A látványos jelenetek érdekében a forgatásokon gyakran használnak füstgépeket. Az Éhezők viadala forgatása közben használt füstgép azonban elromlott: annyi füstöt kezdett termelni, hogy a színészek, köztük Jennifer Lawrence sem látott semmit és alig kaptak levegőt. A vészkijáratot is alig lehetett megtalálni, ám szerencsére időben leállították a forgatást, és minden stábtagot biztonságos helyre vittek.

  2. 3 A magányos lovas — Johnny Depp

   b12f845109b3ba14d0ff92869a

   A film forgatása során több lovas jelenetet is le kellett forgatni. Valószínűleg Johnny nem tudta 100%-osan elsajátítani a lovaglás művészetét, mert forgatás közben a ló egyszer csak ledobta magáról, majd 20 méteren keresztül húzta maga mögött. Csodával határos módon a színész sértetlenül megúszta a balesetet és folytatta a forgatást.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 2 Fék nélkül — Joseph Gordon-Levitt

   03130f52b688a1d7ceb4b2b8eb

   Az egyik jelenet forgatása közben a biciklin tekerő Joseph egy taxinak ütközött, és betörte annak hátsó ablakát. A színésznek sikerült eltakarnia az arcát, így végül nem vágták szét az üvegszilánkok. Legalábbis az arcát, a karja nem úszta meg: összesen 31 öltéssel kellett összevarrni. Ez a baleset egyébként a film végén látható credit-be is bekerült.

  4. 1 Titanic — Kate Winslet

   2118335a238e4a5b8ae27468ad

   Mindannyian emlékszünk arra a jelenetre, amikor a szereplők a vízben lebegve várják, hogy megmentsék az életüket. A forgatás valódi vízben zajlott, és hogy még valóságosabb legyen, James Cameron elrendelte, hogy a víz elég hideg legyen ahhoz, hogy a színészek tényleg hűvösnek érezzék. Ez az esetek többségében nem okozott problémát, a színészek ugyanis speciális vízzáró ruhát viseltek, egy embert kivéve, Kate Winslet-et, aki annyira beleélte magát a főhősnő szerepébe, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy biztonsági ruha nélkül forgassa le a jelenetet.

   Ez nem volt túl jó ötlet, mivel ennek eredményeként a színésznő súlyos tüdőgyulladást kapott és majdnem ott kellett hagynia a forgatást - James Cameron beszélte rá, hogy maradjon.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

One comment -

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.