HIRDETÉS
Filmek és TV

7 film, amiről úgy gondoltuk, hogy Happy Enddel zárult, de tévedtünk

  Egyes filmek rendkívül kétértelműek, ezért a bennük végbemenő cselekmény javarészt attól függ, hogy mi nézők, hogyan értelmezzük azokat.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán 7 olyan népszerű és közkedvelt filmet gyűjtöttünk most össze, melyek egytől-egyig úgy élnek bennünk, mint amelyeknek szívmelengető happy end lett a vége, pedig ha jobban elmerülünk a történetükben, rájöhetünk, hogy nem is olyan boldog a befejezés, mint gondoltuk.

  1. 1 Truman Show, 1998


   A film vége: Truman kilép abból a televíziós világból, amibe bele született, és amiben az egész életét élte, a valóságban pedig egy igazi lány és egy új élet vár rá.

   Lehangoló igazság: Bár Truman valóban „kiszabadult” a műsor fogságából, a valóságban továbbra is híresség maradt, ezért az emberek a műsorból kikerülve is követni fogják őt és figyelni minden lépését. Ebben a tekintetben pedig a főszereplő nyugodt és csendes élet iránti vágya egyszerűen lehetetlen.

  2. 2 Vissza a jövőbe, 1985


   A film vége: Marty McFlynak sikerül visszatérnie a jelenbe, a történelem megváltoztatása után pedig szülei gazdagokká és boldogokká válnak.

   Lehangoló igazság: a tökéletes alternatív jövő megteremtéséhez a főszereplőnek el kellett törölnie az egész múltját. Az anyján és az apján kívül tulajdonképpen az összes barátja és ismerőse, akiket korábban ismert, valószínűleg teljesen idegenekké váltak számára.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Harcosok klubja, 1999


   A film vége: Jack rájön, hogy Tyler az ő alteregója. Végre egész embernek érzi magát, a végén pedig Marla kezét fogja, miközben az ablakon át nézik, ahogy a város összeomlik.

   Lehangoló valóság: az összes Tyler által elkövetett bűncselekményért Jacknek kell majd felelnie, így a letartóztatása csak idő kérdése.

  4. 4 A fekete ruhás nő, 2012


   A film vége: a fiatal ügyvéd, Arthur újra egyesül a feleségével a következő világban.

   Lehangoló valóság: a főhős halálát nehéz happy endnek értelmezni. Reálisan nézve tehát teljesen új értelmet nyer a film vége. 

  5. 5 Total Recall – Az emlékmás, 1990


   A film vége: Douglas Quaid a Marsra megy, ahol sikerül elindítania egy légkör-generátort, majd a zárójelenetben Quaid és Melina a marsi levegőn sétálnak, és csókolóznak.

   A lehangoló igazság: a legvalószínűbb, hogy rövidesen valakit Douglas Quaid után küldenek a Marsra, hogy megölje őt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 50 első randi, 2004


   A film vége: Henry rájön, hogyan segíthet az amnéziás lánynak: videóra veszi életük legfontosabb pillanatait, és minden reggel a kibővített videóval kelti a lányt, hogy az nyomon tudja követni az életét.

   Lehangoló igazság: még ha Henry továbbra is videóra rögzít mindent, ez időről-időre egyre kevésbé lesz romantikus. Egy reggel Lucy majd terhesen, betegen vagy épp öregen fog felébredni és egyre nehezebb lesz megismertetni és elfogadtatni vele a múltját.

  7. 7 Fel!, 2009


   A film vége: miután a kaland véget ér, Carl és Russell úgy élnek tovább együtt, mint unoka és nagypapa.

   Szomorú igazság: ha pesszimistán nézzük a filmet, akkor be kell látnunk, hogy az idős Carl-nak már nincs sok ideje hátra, akkor pedig nem lesz, aki gondoskodjon a fiatal Russell-ről. De mi a Liked.hu-nál pozitívak vagyunk, és mivel ez egy mesefilm, ezért hisszük, hogy minden jól alakul! 😊

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

One comment -

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 4. Miért ne lehetne? Ha neki ott jobb, akkor? Ugyanez van az Utazókban is, Jim és Aurora meghalnak, de egy nagyon boldog élet élnek le, együtt.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.