HIRDETÉS
Filmek és TV

20 részlet a Harry Potterből, ami láttán azt fogod mondani: “Hogy nem vettem ezt észre korábban?”

A Harry Potter életéről szóló filmeket és könyveket gyakorlatilag a végtelenségig lehetne tanulmányozni, hiszen annyi apró utalás és titok rejtőzik bennük, hogy sosem érnénk a végére. Ennek köszönhető többek közt, hogy még azok, akik százszor olvasták vagy nézték végig a filmeket, minden alkalommal találhatnak valami új és meglepő részletet ebben a lenyűgöző történetben.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mi is nagy rajongói vagyunk a fiatal varázsló történetének, de ennek ellenére majdnem dobtunk egy hátast, amikor elolvastuk a most következő érdekességeket, amiket az internetezők osztottak meg a sagaval kapcsolatban.

  1. 1 Azt gondolhatnánk, hogy Petunia néni valamilyen ételt főz ebben a jelenetben, pedig aki olvasta az első könyvet, az tudja, hogy valójában befesti Dudley régi ruháit, hogy Harry hordhassa őket az iskolában.


  2. 2 A harmadik részben minden alkalommal, amikor Hermione a semmiből tűnik fel az osztályteremben, láthatjuk a nyakában az időnyerőt, amit azonnal el is rejt.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A jelenet, amelyben Voldemort átöleli Dracót a Halál ereklyéi végén, teljesen rögtönzött. Ezért olyan meglepett Draco.


  4. 4 Az „Azkabani fogoly”-ban a Kövér hölgy portréja mellett egy festmény lóg, mely a film rendezőjének, Alfonso Cuarona-nak a feleségét és a lányát ábrázolja.


  5. 5 A Félvér hercegben, amikor Horatius Lumpsluck székké változik, a cipője látható marad.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Tom Felton (Draco Malfoy) színész nagyapja, a híres geofizikus, Nigel Anstie szerepelt egy cameo-szerep erejéig az első filmben. Tanárt játszott.


  7. 7 Az utolsó jelenetekben látszik, hogy Harry sebhelye már alig látható. Ez utalás a könyvsorozat utolsó sorára: ,,A sebhelye tizenkilenc éve nem fájdult meg. Minden rendben volt körülötte."


  8. 8 Rafe Fiennes (Voldemort) külön kérte, hogy adjanak egy kis kampót a pálcája végéhez, hogy könnyebben tudja mozgatni és ne essen ki a kezéből.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Gilderoy Lockhart kiengedi a tündérmanókat, Hermione az egyetlen, aki azonnal lelöki a könyveit az asztalról, mert tudja, hogy azok mindent tönkretesznek, amit csak meglátnak.


  10. 10 A bölcsek kövében Harry sebhelye nem Piton tekintete miatt kezd égni, hanem azért, mert Mógus professzor, akinek a tarkóján Voldemort rejtőzött, épp elfordította a fejét.


  11. 11 A Tűz Serlegében látható banda tagjait valójában híres zenészek játszották, köztük a Radiohead és a Pulp zenekar tagjai.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A "Halál ereklyéi" 1. részében Dobby meghal, megszegve ezzel a Titkok kamrája című részben tett ígéretét, melyben azt ígérte Harry-nek, hogy "soha több nem próbálja meg megmenteni az életét".


  13. 13 Az első részben Fred és George megpróbálja összezavarni az anyjukat, hogy ne tudja, ki-kicsoda, pedig a nevük kezdőbetűje a bőröndjükön volt.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A második részben Félig Fej Nélküli Nick köszönti Percy Weasley-t és Penelope Clearwater-t, akik együtt sétálnak. A könyvben Ginny közli a többiekkel, hogy ők ketten igazából randiznak.


  15. 15 Horatius Lumpsluck pálcájának vége meztelencsiga formában végződik, utalva ezzel a professzor angol nevére: Horace Slughorn - a slug meztelencsigát jelent.


  16. 16 A film első részében Dursleyéknak és a szomszédjaiknak pontosan ugyanolyan márkájú és típusú autóik vannak, hogy megpróbáljanak a lehető legnormálisabbak lenni.


  17. 17 Amikor a diákok bedobják a nevüket a Tűz Serlegébe, Neville már olvas egy könyvet, aminek köszönhetően segít Harrynek a verseny második feladatának teljesítésében.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 A hárfa, amivel Bolyhoskát elaltatták az első részben, a Félvér herceg című részben újra feltűnik a szükség szobájában.


  19. 19 A Halál ereklyéi 1. részében egy mugli család fotója nem úgy mozog, mint a többi fénykép, mivel azt mugli kamerával készítették.


  20. 20 Amikor Hagrid először viszi Harryt a Foltozott Üsthöz, a táblája csak akkor válik olvashatóvá, ha varázslók vannak a közelében, ügyelve arra, hogy rejtve maradjon a muglik előtt.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.