HIRDETÉS BEZÁRÁS

Pasta con le sarde

A Pasta con le sarde egy szicíliai tésztaétel szardíniával és szardellaval. Az olasz kormány prodotti agroalimentari tradizionali rendszerében hagyományos olasz élelmiszertermékként ismerik el. Leginkább Palermo városához kötődik, de az egész szigeten megtalálható.

    HOZZÁVALÓK (4 személyre)

    • Spaghettoni (vastag spagetti) 400 g
    • Szardínia (tisztítandó) 300 g
    • Friss újhagyma 100 g
    • Vörös fokhagyma ízlés szerint
    • Mazsola (szicíliai fekete) 25 g
    • Fenyőmag 20 g
    • Olajos szardella (extra szűz olívaolajban) 6 filé
    • Szárított csili ízlés szerint
    • Extra szűz olívaolaj ízlés szerint
    • Finom só ízlés szerint

    AZ ÉDESKÖMÉNYHEZ

    • Vadon termő édeskömény (vagy édeskömény zöldje) 150 g
    • Víz 3 l

    A SÁFRÁNYOS VÍZHEZ

    • Sáfrány (bibe) 0,5 g
    • Víz 200 g

    A ROPOGÓS MORZSÁHOZ

    • Zsemlemorzsa (durumbúzából) 150 g
    • Paradicsompassata (püré) 30 g
    • Extra szűz olívaolaj 40 g
    • Fokhagyma (aprítva) ízlés szerint
    • Oregánó (szárított) ízlés szerint
    • Petrezselyem ízlés szerint
    • Szárított csili ízlés szerint

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Beszélgetés indítása

Jelentkezz be!

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!

    Iratkozz fel a hírlevelünkre,

    hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

    *heti egy e-mailt fogunk küldeni