HIRDETÉS

Így néz ki a Volkswagen észak-amerikai sivatagban található autótemetője

Minden idők talán legnagyobb járműipari botránya 2015 őszén robbant ki, amikor hivatalosan is bejelentették, hogy a Volkswagen az egész világot átverve meghamisította a dízelmotorjainak károsanyag-kibocsátására vonatkozó adatait. A lebukással hatalmas pofonba szaladt bele a cég, amit az észak-amerikai Mojave-sivatagban található autótemetőjük is jól mutat, ahol több mint 14 ezer vadonatúj és visszahívott modelljük várja a megváltást.


Az autótemető a kaliforniai Victorville várostól nem messze található, egy régi repülőtér közvetlen szomszédságában. Ide hozzák például az új és visszahívott Golfokat, Q3-as Audikat vagy épp Jettákat.

A Volkswagen állítása szerint az Egyesült Államok területén több autótemetőjük is található, amik az ország környezetvédelmi ügynökségének (EPA) folyamatos felügyelete alatt működnek, ezzel biztosítva, hogy valóban elvégezzék a szükséges módosításokat az autókon, mielőtt azok visszakerülhetnének a forgalomba. Többek között frissítik az autók szoftver firmware-jét, módosítják a részecskeszűrőiket, és telepítik az új, frissített SCR rendszert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
forrás

A vállalat szerint havonta 8-10 ezer autó esik át a modernizáláson, ám ez így is elenyésző a több százezer érintett modellhez képest.

Mivel azonban a Volkswagen azóta több új modellt is kiadott, ezért a régi, átalakított autókra egyre kisebb a kereslet. Bár kitartóan próbálkoznak az eladásukkal, az autótemetőkben ragadt személyautók túlnyomó többségére mégis nagy valószínűséggel az elkerülhetetlen újrahasznosítás vár – ami óriási anyagi veszteséget jelent a cég számára.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Arról nem beszélve, hogy az idő is ellenük dolgozik, a Mojave-sivatagban található több ezer autó ugyanis folyamatosan porosodik és amortizálódik, ami mind az újbóli eladást, mind pedig az újrahasznosítást megnehezíti.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

6 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!6 comments

  • Szia, guest
Hasonló témájú bejegyzések
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.