Így néz ki a kuvaiti gumiabroncs-temető, ami olyan hatalmas, hogy az űrből is látni lehet

Egy átlagos autógumi élettartama nagyjából 30 ezer kilométer. Az elhasználódott gumiabroncsok bizonyos részét újra felhasználják: például játszóterekre készült játékokat vagy egyéb alkalmatosságokat készítenek belőlük. A maradék gumiabroncs azonban általában a kuvaiti gumiabroncs temetőbe kerül, mivel rengeteg ország fizet azért Kuvaitnak, hogy a sivatagba ásott gödrökben örök nyugalomba helyezzék az abroncsokat.


 1. 1 Noha minden évben hatalmas méretű lyukakat ásnak az elhasználódott kerekeknek, ennek ellenére körülbelül hétmillió darab így is a föld felszínén található.


 2. 2 A temető mára akkora méretű lett, hogy a világűrből is látni lehet.


 3. 3 2012 áprilisában óriási tűz keletkezett a gumiabroncs-temetőben, amit még a Nemzetközi Űrállomásról is látni lehetett.

  reddit

 4. 4 Becslések szerint akkor 5 millió gumiabroncs égett el - több száz tűzoltó, a katonaság és a Kuwait Oil Company alkalmazottai pedig együttesen is alig tudták megfékezni a tüzet.


 5. 5 A gumiabroncsok a nagy termelési volumenük és a környezetre káros összetevőik miatt az egyik legnagyobb és legnehezebben kezelhető hulladékforrásnak számítanak a világon.


 6. 6 A civilizált országokban a régi gumiabroncsokból például játszótéri játékok, autós szőnyegek, gumicsizmák és futópályák készülnek…


 7. 7 ...de a szegényebb országokban erre nincs lehetőség, így az ott elhasználódott gumiabroncsokat rendszerint ide, Kuvaitba szállítják.


 8. 8 A jelenség már csak azért is elkeserítő, mert a több ezer tonna elásott gumival a Kuvait- és hozzá hasonló országok hosszú-hosszú évszázadokra megmérgezik a földjeiket.


REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

0
Ez igen!
0
Nem tetszik!
0
Vicces
0
Imádnivaló
0
Meglepő
0
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!2 comments

 • Szia, guest
 • Egészen addig nem mérgez míg a B*ZIK BE NEM GYÚJTJÁK. Miért nem darálják be és fuvarozzák el országokba ahol hasznosítható. Aszfaltba is keverhető Ezer módja van de ezek az igénytelen teveb*szó patkányok semmire sem hajlandók csak szaporodni.

Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!