HIRDETÉS

Így néz ki a kuvaiti gumiabroncs-temető, ami olyan hatalmas, hogy az űrből is látni lehet

Egy átlagos autógumi élettartama nagyjából 30 ezer kilométer. Az elhasználódott gumiabroncsok bizonyos részét újra felhasználják: például játszóterekre készült játékokat vagy egyéb alkalmatosságokat készítenek belőlük. A maradék gumiabroncs azonban általában a kuvaiti gumiabroncs temetőbe kerül, mivel rengeteg ország fizet azért Kuvaitnak, hogy a sivatagba ásott gödrökben örök nyugalomba helyezzék az abroncsokat.


 1. 1 Noha minden évben hatalmas méretű lyukakat ásnak az elhasználódott kerekeknek, ennek ellenére körülbelül hétmillió darab így is a föld felszínén található.


 2. 2 A temető mára akkora méretű lett, hogy a világűrből is látni lehet.


 3. 3 2012 áprilisában óriási tűz keletkezett a gumiabroncs-temetőben, amit még a Nemzetközi Űrállomásról is látni lehetett.

  reddit
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 4. 4 Becslések szerint akkor 5 millió gumiabroncs égett el - több száz tűzoltó, a katonaság és a Kuwait Oil Company alkalmazottai pedig együttesen is alig tudták megfékezni a tüzet.


 5. 5 A gumiabroncsok a nagy termelési volumenük és a környezetre káros összetevőik miatt az egyik legnagyobb és legnehezebben kezelhető hulladékforrásnak számítanak a világon.


 6. 6 A civilizált országokban a régi gumiabroncsokból például játszótéri játékok, autós szőnyegek, gumicsizmák és futópályák készülnek…


 7. 7 ...de a szegényebb országokban erre nincs lehetőség, így az ott elhasználódott gumiabroncsokat rendszerint ide, Kuvaitba szállítják.


 8. 8 A jelenség már csak azért is elkeserítő, mert a több ezer tonna elásott gumival a Kuvait- és hozzá hasonló országok hosszú-hosszú évszázadokra megmérgezik a földjeiket.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

4 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!4 comments

 • Szia, guest
 • Egészen addig nem mérgez míg a B*ZIK BE NEM GYÚJTJÁK. Miért nem darálják be és fuvarozzák el országokba ahol hasznosítható. Aszfaltba is keverhető Ezer módja van de ezek az igénytelen teveb*szó patkányok semmire sem hajlandók csak szaporodni.
  • Ugatod ezt egy olyan országból, ahol a lakosság több mint fele még mindig b'szik szelektíven gyűjteni a szemetet és a műanyag szatyrot is bezacskózza csak mert ingyé van a teszkóban.... És persze mindenre az a válasz hogy minek, ha a multik meg a gyárak meg tököm tdja kik.... Szóval lehet előbb saját háztájon kéne körbenézni, mielőtt ilyen véleményt hánysz ide... 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.