HIRDETÉS

Egy fotós megmutatta a szomorú valóságot: így élnek a dél-koreai emberek a 2 méteres szoba-lakásokban


Dél-Korea egy tipikusan olyan ország, ami a felhőkarcolóival, különleges kultúrájával és modern technológiájával minden más ország számára példamutató lehet. Legalábbis sok dologban, de azért kétségkívül nem mindenben. A koreai fényképész, Sim Kyu-Dong azonban úgy döntött, hogy megmutatja a világnak az ázsiai ország ritkábban látott oldalát, és megmutatja, hogy élnek az ország legszegényebb emberei.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál teljesen ledöbbentünk a fiatal fényképész által készített képeken, ezért úgy döntöttünk, hogy a hihetetlen fotóit veletek is megosztjuk.

 1. 1 Goshiwon – így hívják Szöulban azokat az apró szobákat, amikben legtöbbször a fiatal egyetemisták szállnak meg az iskolás éveik alatt.

  View this post on Instagram

  #고시텔

  A post shared by 심규동 (@simkyudong) on


 2. 2


  ,,A helyiségek nagyon kicsik, csak aludni és tanulni lehet bennük” – magyarázza a fényképész. A goshiwon-ok manapság a legolcsóbb lakhatási megoldások a fővárosban, főként azért, mert nem kell hozzájuk letét vagy kezes, mint más albérletekhez és szállás-alternatívákhoz. Szöulban azonban nemcsak a diákok élnek ilyen szobákban, hanem a legszegényebb emberek is, akiknek egyszerűen nincs pénzük másra.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Megvannak a maga előnyei és hátrányai.


 4. 4

  View this post on Instagram

  #고시텔

  A post shared by 심규동 (@simkyudong) on


  A goshiwonokban általában egy ágy, asztal, és egy szekrény található, legalábbis jó esetben, de néha ennyi sem fér el bennük. Az itt található ágyak mérete is nagyon kicsi, az itt lakó emberek pedig soha nem érzik magukat egyedül, hiszen még az ajtó bezárásakor is hallják a folyosón sétáló többi lakost, vagy a mellettük lévő szobákban élő embereket.

  ,,Az első alkalom, amikor goshiwon-ban laktam, meglepő módon jobb volt, mint amire számítottam. Kevés ruhával és személyes tárggyal érkeztem a kis szobába, ahol az apró hely nagy meglepetésemre megmutatta nekem a minimalista élet varázsát” – mesélte a fényképész.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 5 Egy goshiwon jó kezdés a diákoknak.


 6. 6

  View this post on Instagram

  #고시텔

  A post shared by 심규동 (@simkyudong) on


  A fényképész hozzátette, hogy a goshiwonok remek alternatívák a diákok számára, akik Szöul magas albérletárait sosem lennének képesek megfizetni. Nem könnyű itt élni, de kezdésnek tökéletesek, az iskolai éveket itt is ki lehet húzni – folytatta a férfi. Az iskola befejezése után, az első munkájukat megszerezve aztán könnyedén elköltöznek innen az emberek, hogy egy normális lakásban kezdjék el építeni az életüket.

 7. 7 Az áruk nagyon eltérő.


  A goshiwonok díja az épületek minőségétől, és azok elhelyezkedésétől függ. A képeken szereplő goshiwonok az olcsóbb fajtákból valók, ezek bérleti díja nagyjából havi 200 dollár, vagyis valamivel több, mint 60 ezer forint. Ezért azonban egy saját szobát kapnak az emberek, amihez a folyosón található közös használatú WC és fürdőszoba is tartozik.

  A szobák ára persze szintén eltérő, van olyan, amihez privát WC is tartozik, és az ablakos szoba is 5 dollárral drágább. Az árat az is befolyásolja, hogy hol helyezkedik el a folyosón – szóval bár az goshiwonok árai között nagy a szórás, még így is ez a legolcsóbb szállás a dél-koreai fővárosban.

  Te el tudnád képzelni, hogy egy ilyen kis szobában élsz?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

2 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!2 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.