Kutya a toaletten

Ezért kísér el a kutyád a WC-re – és még 10 olyan dolog, amit nem tudtál a kutyádról

Milyen fantasztikus lenne, ha Dr. Dolittle-höz hasonlóan megértenénk, hogy mit is akarnak az állatok. Akkor például tudnánk azt is, hogy miért kezd el egy kutya őrülten ugatni, ha bekapcsoljuk a porszívót vagy miért kísér el minket a WC-re az éjszaka közepén. Nem tudtuk, hogy a kutyák viselkedésének sokkal mélyebb értelme is van. Értékes információt találtunk viszont ezzel kapcsolatban és így talán jobban megértjük kedvenceink viselkedését.


 1. 1 A kutyád elkísér a toalettre…


  Nagyon jó jel az, ha kutyusod elkísér a toalettre is. Ez azt jelenti, igen szoros a kapcsolat kettőtök között. Az állatorvosok szerint a kutya ösztöne azt súgja, hogy mindent a családdal együtt csináljon. Ha azonban nem megy veled, valószínűleg van még mit javítani a kapcsolatotokon.

 2. 2 Állandó szemkontaktus


  Az amerikai 60 minutes nevű tv műsorban Anderson Cooper beszélgetett Brian Hare-rel, aki egy nagyon híres viselkedéskutató. Arról beszélgettek, hogy a kutya hogyan fejezi ki szeretetét más állatok, illetve főleg az ember irányába. Hare szerint a kutyák, ha kedvesen néznek ránk,mintha “átölelnének” a szemükkel.

  Egyébként amikor a kutya velünk játszik, a szervezetben oxytocin hormon szabadul fel. Ez ugyanaz a hormon, ami az édesanyák szervezetében is megjelenik a kisbaba születésekor, s ezáltal szorosabb kapcsolatot tudnak kialakítani az újszülöttel.

 3. 3 Mikor a kutya ajándékokat hoz

  pikabu

  Hozott már neked valamit a kutyád? Egy botot, egy furcsa tárgyat, egy papírdarabot…A kutyák szeretik megmutatni, hogy milyen képességeik vannak és ezt szeretnék ilyen módon tudatni veled.

  Persze ez azt is jelenti, hogy olyan kis ajándékokat hoznak majd neked, amiket ők szeretnek. Ne várd, hogy majd egy új kávéfőzővel fognak beállítani. Inkább olyan ágakat, labdát, vagy egyéb apró dolgot fogsz kapni, amivel majd együtt játszhattok. A kutyák nagyon okosak!

 4. 4 Ha kutyád elfoglalja az ágyad


  Miért van az, hogy a kutya elfoglalja az ágyadat, Te pedig nem férsz el? A kutyák szeretnek időt tölteni a falka többi tagjával. S mivel Te vagy a kutyus szeretett gazdája, ezért Veled szeretne lenni!

 5. 5 Ha a kutya a lábadnál ül


  A kutya ilyenkor megjelöl téged mert Te is a falka tagja vagy és megjelöl mint terület. Ha a kutyusod félénk, akkor is a lábadhoz fog feküdni, hogy kicsit védelmezd őt.

 6. 6 A kutya a hátán fekszik


  A kutya ilyenkor összpontosít, biztos hogy jó ötletek merülnek majd fel benne.

 7. 7 Ha a kutya ásít…


  Ugyanaz az oka ennek, mint az embereknél. A kutya ilyenkor fáradt, vagy egyszerűen unatkozik. Az is lehet, hogy átérzi azt amit mi érzünk.

 8. 8 Ha a kutyád tönkreteszi a kanapét (vagy valami mást)


  Volt már olyan, hogy hazamentél és a kutyát valamit szétrágott, vagy tönkretett? Ez azért van, mert a kutya ideges lesz, mikor elmész és otthon hagyod őt.

  Ha hosszabb ideig magára hagyod, megijed az elválástól. Ez főleg a kiskutyákra jellemző, mert ők még nem szokták meg, hogy Te elmész. Tehát nem azért tesznek tönkre valamit, mert unatkoznak hanem azért, mert hiányzol nekik!

 9. 9 Ha a kutya a lábadhoz dől


  Ha a lábadhoz dől a kutya, egy kis bátorítást vár tőled. Mutasd meg neki, hogy minden rendben van, biztonságban van és szereted őt. Azt szeretné ilyenkor, hogy figyelj rá és foglalkozz vele.

 10. 10 Mikor kutyád összegömbölyödik


  Ha összegömbölyödik, azt hiszi láthatatlan lesz. Ez egy túlélési ösztön, sokszor bántalmazott kutyáknál láthatjuk ezt. Ilyenkor legyél kedves és türelmes kutyáddal, mutasd meg neki, hogy szereted őt.

 11. 11 Ha a kutyád bámul téged


  Ha kutyusod bámul, azt azért teszi mert szeret Téged, és bízik benned.



Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend