HIRDETÉS

5 összeesküvéselmélet, ami sok ember szerint igaz lehet


Az összeesküvéselméletek mindig is lázban tartották a társadalmat, a modern világban az internetnek és az ellenőrizetlen közösségi oldalaknak köszönhetően pedig még nagyobb teret hódítottak maguknak, mint valaha. A legtöbb ilyen összeesküvéselmélet persze akkora baromság, hogy az még viccnek is rossz, de mi tagadás, akad közöttük egy-két olyan, melyben olyan sok ember hisz, hogy ki tudja, talán tényleg lehet bennük valami igazság.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most 5 népszerű összeesküvéselméletet gyűjtöttünk össze, melyekben több millió ember hisz vakon, szerte a világban.

 1. 1 Vajon tényleg létezett William Shakespeare?

  91bb024d 707d 428d ae2a 2ca0506204f1

  Sokan úgy vélik, hogy ez nem lehetséges, mivel a drámaíró nem lett volna képes ilyen műveket írni magas szintű képzettség nélkül. Lehet, hogy létezett, de a szkeptikusok szerint csak egy átlagos színész volt, aki ellopta Edward de Vere műveit.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 2 Hitler valójában 1984-ben halt meg?

  cea362a3 5d4c 4e18 9a6f 33d848bee121

  Mindannyian tudjuk, hogy a náci vezető 1945-ben a saját bunkerében lett öngyilkos, de vannak, akik kételkednek ebben. Sokan úgy vélik, hogy a Führer Berlin megszállása után Dél-Amerikába menekült, ahol először Argentínában, majd később Brazíliában rejtőzött.

  „Hitler in Brazil – His Life and Death” címmel még könyv is készült erről, ahol a szerző többek között leírja, hogy a náci diktátor először Liepzig-re változtatta a nevét, majd később összeházasodott egy fekete nővel, Coutinga-val. A helyeik állítólag csak az „öreg német”-nek hívták őt.

 3. 3 Valaki eljátszotta I. Péter orosz cárt?

  847663ba 3442 4c67 bede bb2bf10b45f4
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Sokan észrevették, hogy I. Péter orosz cár nagy változásokon ment át az európai látogatása után. Borotválkozni kezdett, rászokott a cigire, és a divattal kapcsolatos elképzelései is teljesen megváltoztak. Egyesek szerint fizikai változások is megfigyelhetők voltak rajta, ez adott teret annak az összeesküvéselméletnek, miszerint az a személy, aki visszatért a mai Szentpétervárra, már nem I. Péter orosz cár volt.

  Sokan úgy gondolták, hogy az eredeti orosz cárt elrabolhatták valahol Európában, hogy aztán egy dublőr vegye át a szerepét, és olyan változásokat hozzon Oroszországban, amit az eredeti I. Péter orosz cár sosem tett volna meg magától.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 4 Jim Morrison eljátszotta a halálát, hogy a Seychelle-szigetekre költözzön?

  d26b8e08 d2f8 4360 99e8 6686010f9ebe

  Egyesek szerint igen. A The Doors együttes énekese – nem mellesleg a történelem egyik leghíresebb énekese – 1971-ben hunyt el, ám egyes források szerint senki más, még az énekes élettársa sem látta a holttestét. Egyes információk szerint az énekes csak eljátszott a halálát, hogy békében, a reflektorfénytől távol kezdhessen új életet a Seychelle-szigeteken. Hasonló összeesküvés elméletek kaptak szárnyra egyébként Elvis-szel kapcsolatban is.

 5. 5 Avril Lavigne szerepét egy brazil hasonmása vette át?

  08f1aaff 1abf 4d18 ab7b 2d621350a004

  Hihetetlenül hangzik, de rengetegen állítják, hogy az eredeti Avril még 2003-ban elhunyt, és azóta egy Melissa nevű hasonmása vette át a helyét. Ezt alátámasztja, hogy a 2000-es évek elején több blog is arról számolt be, hogy Avril Lavigne nem tudott megbirkózni nagyapja halálával, ami miatt depresszióba esett, és állítólag ez vezetett az énekesnő 2003-as halálához.

  Az összeesküvés elméletek híveinek kedvez továbbá, hogy 2003-ban az énekesnő magassága látványosan megváltozott, valamint, hogy ettől kezdve nem volt egyetlen nagy slágere sem Avril-nek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

3 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!3 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.