26 őrült tény, ami bármekkora hülyeségnek is tűnik, bizonyítottan igaz

Szinte minden egyes nap történik egy új és izgalmas felfedezés, melyet nagy valószínűséggel senki sem gondolt korábban. Ezek egy része pedig olykor alapjaiban rengeti meg a világról alkotott képünket, és bármennyire hihetetlennek vagy épp furcsának tűnnek is, szóról-szóra igazak. Az alábbi listán 26 ilyen őrült tényt gyűjtöttünk össze a minket körülvevő világról, melyek olykor tényleg még a legvadabb képzeleteinket is felülmúlják.


14. A Föld minden egyes kontinensén – az Antarktisz kivételével – található legalább egy Róma nevű város.

15. Észak-Koreában csak 1912 óta ,,mérik” az időt, Kim Ir Szen születése napjától. Így az ő naptáruk szerint nem 2018-at, hanem 106-ot írunk.

16. 30 éves korunk után minden 10 év elteltével körülbelül 1 centiméterrel csökken a magasságunk. Ez a gerinccsigolyák közötti lemezek dehidratálódásának és összehúzódásának köszönhető.

Magasságcsökkenés
17. A mongóliai haditengerészet egyetlen vontatóhajóból áll, amelyen hét tengerész szolgál, de csak az egyikük tud úszni.

18. Tanulmányok szerint a nők minden szerdán 15:30-kor néznek ki a ,,legöregebbnek” a korukhoz képest.

19. A halak korának meghatározására a pikkely ún. évgyűrűinek leolvasása a legismertebb módszer. Épp úgy, mint a fák esetében.

20. Szigorúan véve minden ember a “múltban él”. Az agyunknak ugyanis 80 milliszekundumra van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a minket körülvevő világ eseményeit.

21. A 70-es években Belgiumban sört szolgáltak fel az iskolás gyerekeknek a menzán, mert úgy tartották, hogy a sör egészségesebb, mint a különféle szörpök.

Sör és szörp22. A koala az egyetlen olyan állatfaj, aminek minden példányának – csak úgy, mint nekünk embereknek – egyedi az ujjlenyomata.

23. Svájc után az egy főre jutó legnagyobb aranytartaléka Libanonnak van.

24. A “Barbara” név jelentése latinul: külföldi nő.

25. Az embereknél használatos fogamzásgátló a gorilláknál is működik.

26. Ha pedig már itt tartunk, végezetül egy kis érdekesség: németül a fogamzásgátlót “Schwangerschaftsverhütungsmittel”-nek hívják. Mire ezt kimondjuk, már késő is…😂


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!