20 fotó, ami bizonyítja, hogy Ausztrália nem csak egy másik ország, hanem egy teljesen más világ

Amikor Ausztráliára gondolunk először általában rögtön a kenguruk, a kígyók, a cápák és a Sydney-i Operaház jut az eszünkbe, nem is véletlenül. Ausztrália azonban sokkal több ennél, egy kicsit közelebbről megvizsgálva pedig hamar rájöhetünk, hogy Ausztrália nem csak egyszerűen egy idegen országot, hanem kicsit egy idegen világot is jelent a bolygó más részein élő emberek számára, ahol olyan dolgok történnek nap mint nap, amik például itt nálunk teljesen elképzelhetetlenek lennének. Íme néhány ezek közül.


 1. 1 Kenguruk közvetlenül az emberek udvarán.


  Az ausztrál emberek gyakran időznek a kertjükbe tévedt kenguruk társaságban, ám bármilyen aranyosnak is tűnnek, nem felejtenek el tisztes távolságot tartani sem velük, sem pedig a koalákkal, ezeknek az állatoknak ugyanis az elképesztő méretű körmeim komoly sérüléseket okozhatnak.

 2. 2 Nyári közlekedés.


  Európai szemmel kissé talán furcsának tűnhet, de Ausztráliában bizony bevett szokás, hogy a sofőrök konyhakesztyűben ülnek be vezetni a nyári hónapokban, mivel a tűző napon hagyott autók olyan mértékben képesek felforrósodni, hogy a kormánykerék szó szerint égeti a sofőrök kezét.

 3. 3 Szavazás.


  Ausztráliában a szavazások közben készített fotók is emlékeztetnek a forróságra, sokan például fürdőruhában járnak szavazni. Ha pedig már itt tartunk: az ausztrálok számára kötelező elmenni szavazni, aki valamilyen okból elmulasztja, az büntetésre számíthat a távolmaradásáért.

 4. 4 Természet.


  Az elsőre nyugodtnak és kihaltnak tűnő országban nem érdemes vigyázni, több ezer különböző itt honos állat próbálhat meg ugyanis megölni vagy legalább súlyosan megbetegíteni bennünket – ilyenek a kígyók, a vápák, a krokodilok, vagy épp a medúzák.

  A sok életveszélyes teremtmény ellenére az általuk okozott halálos balesetek száma meglehetősen csekély, bár ez főleg az ausztrál lakosok elővigyázatosságának köszönhető.

 5. 5 Szokatlan állatkeverékek.


  Ausztráliában járva olyan érzésünk lehet, mintha a természet szokatlan humorérzékkel alkotta volna meg az ott élő állatokat - kicsit mintha innen-onnan ihletet merítve hozta volna létre azokat. Így születtek meg például a kacsák és hódok keresztezéséből létrejött kacsacsőrű emlősök, vagy a sündisznó külsejű, mégis kenguru erszénnyel megáldott hangyászsünök.

 6. 6 Erszényesek.


  Az erszényesek (Marsupialia) fő jellemzője, hogy az újszülöttek igen fejletlenül, úgynevezett „praktikusan embrionális” állapotban jönnek a világra. A fejletlen újszülöttek egyedfejlődése a születés után az anyaállat testén kívül, gyakran az emlőket körülvevő bőrredőben, az erszényben folytatódik. A legismertebb ilyen erszényesek a kenguruk, a wallaby-k, a koalák, az oposszumok, a vombatok, és az erszényes ördögök.

 7. 7 Törpe erszényesmókus.


  Ezek a cukiságmérőt kiakasztó kis állatok Ausztráliában, Pápua Új-Guineában, és egyes indonéziai szigeteken őshonosak. Bár fákon élő mókus-életmódot folytatnak, a végtagjaik alatt elhelyezkedő bőr segítségével nagy távokat képesek repülni.

 8. 8 Kacagójancsi.


  Mi lehet idegesítőbb, mint hajnali 5 órakkor egy madár nevetésére ébredni? Valószínűleg nem sok minden, az Ausztráliában és Pápua Új-Guineában őshonos kacagójancsi pedig éppen erről a jellegzetes nevetéséről híres, amit a lentebb található videóban Te is meghallgathatsz. Mit szólnál hozzá, ha szombat reggel erre a hangra kellene ébredned?


 9. 9 Karácsony.


  Míg a legtöbb Földön élő ember tél közepén ünnepli a karácsonyt, Ausztráliában ez az ünnep épp nyár közepére esik. Ennek is meg van azért a maga feelingje, az ausztrál lakosok például a tengerparton vagy a medenceparton ülve töltik a karácsonyt és a szilvesztert.

 10. 10 Vegemite.


  Mi lehet ez a furcsa, gépzsírra és motorolajra emlékeztető valami? Európai fejjel ezt fel sem foghatjuk, az ausztrálok számára azonban a Vegemite egy olyan nemzeti ételnek számít, amit szinte minden lakos kivétel nélkül szeret és rendszeresen fogyaszt. A világ más részein élő embereket azonban alaposan megosztja ez a szendvicskrém, sajátos illata és íze miatt ugyanis vagy nagyon megszereti azt az ember, vagy rendkívüli módon megutálja.Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend