HIRDETÉS

16 háziasított macskafajta, amiről valószínűleg még sosem hallottál

A véletlenszerű és szándékos mutáció eredményeképpen évről-évre jelennek meg az egyre furcsább és egyre hihetetlenebb külsejű macskafajták. Rövid szőrű, kopasz, sárga szemű, állófülű, kajlafülű, párduchoz hasonló…ma már tényleg mindeféle-fajta macska létezik. Az alábbi listán most néhány kevésbé ismert macskafajtát gyűjtöttünk nektek össze, melyeknek lehet, hogy még csak a nevét sem hallottátok korábban.


 1. 1 Amerikai drótszőrű macska


  Az amerikai drótszőrű macska rendkívül ellenálló a betegségekkel szemben. Okos és kíváncsi állat, a legjobb pedig, ha kertesházban tartjuk, mivel hihetetlenül nagy a mozgás és mászásigénye. Lakásban is tartható, ám csak abban az esetben, ha jól felszerelt játszóbirodalmat biztosítunk számára. Nagyon ritka macskafajta, amelyet csak néhány tenyésztő tenyészt az USA-ban, Kanadában, Japánban és Németországban.

 2. 2 Sokoke macska


  A Sokoke egy intelligens és rendkívül mozgékony macskafajta. Büszke és szabadságszerető macska, ami nagy teret igényel. Lehet az kert vagy lakás, számára mindegy csak a mozgásigényét valahogyan le tudja vezetni. Az idegenekkel szemben kissé bizalmatlan, de a gazdikkal barátságos és játékos.

 3. 3 Nebelung

  instagram
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Egy igen ritka, Amerikából származó macskafajta. Természete félénk, szelíd, befelé forduló, így kezdő gazdiknak nem javasolt. Nem bírja a stresszt, így kizárólag nyugodt családi környezetbe való cica.

 4. 4 Napóleon macska (minuet)


  A napóleon cicák a négy lábon járó kedvesség és gyengédség megtestesítői. Rendkívül könnyen alkalmazkodó családi kedvenc, amely gyermekek és más háziállatok nagyszerű társa lehet.

 5. 5 LaPerm


  Egy különösen gyengéd és ember-orientált macska. Ha egyedül érzi magát, gyakran előfordul, hogy követi gazdáját egy kis szeretgetés kicsikarásáért. Ha olyan családba kerül, ahol napközben egyedül kell lennie, akkor gondoskodni kell róla, hogy legyen egy társa, ugyanis nem bírja az egyedüllétet. Ezt a göndör szőrű különleges macskafajtát 1982-ben tenyésztették ki az USA-ban.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Tiffany macska


  A Chantilly-Tiffany egy igazi társ. Egy olyan kedvenc, amely szeret részt venni a családi életben és képes a gazdit mindaddig követni, amíg fel nem veszi és meg nem szeretgeti. Mindenki számára egyaránt javasolt macskafajta.

 7. 7 Bombay


  Egy szép és ritka macskafajta. Megjelenését illetően nagyban hasonlít egy miniatűr fekete párduchoz. Fontos megjegyezni azonban, hogy csak kívülről hasonlít egy párducra, mert természete jellemzően pont az ellenkezője: élvezi a szeretgetést, nagyon békés, gyengéd és kellemes társ. Kutyaszerű macskának is szokták nevezni, mivel szeret pórázon sétálni. Eredete az 50-es évekre vezethető vissza, Kentuckyból származik és Nikki Horner nevéhez fűződik.

 8. 8 Skót lógófülű macska


  Egy cicafajta, amelynek a fülei két hetes korukban lekonyulnak. Könnyen alkalmazkodó, kíváncsi természeti. Szereti tudni, hogy mi zajlik körülötte és meglepően jól tanítható macskafajta.

 9. 9 Amerikai görbefülű


  Egy igazi ölben ülő, simogatni való cica, amely mindemellett még imád játszani is. Az egyébként amerikai görbefülű macska rendkívül kiegyensúlyozott személyiségű, jó természetű. Rendkívül ritka fajta, különösen az Egyesült Államokon kívül. Csintalan, játékos, kellemes társ, aki csak a legritkább alkalmakkor "szólal meg".

 10. 10 Selkirk rex


  A Selkirk rex egy új macskafajta. Eredetileg az Egyesült Államokban fedezték fel. Érdekes göndör szőre miatt úgy néz ki, mint egy puha plüss játékmackó. Külleme egészen egyedülálló, a göndör fajták között a legfeltűnőbb. Igazi látványosság. Nagyon kedvesek és szeretik az ember közelségét. Engedelmes, nyugodt, nagyon jó családtag.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.