15 érdekes részlet a kedvenc filmjeinkből, amit valamiért sosem vettünk észre korábban

Nézőként általában minden rejtett apróság érdekel bennünket a kedvenc filmjeinkkel kapcsolatban, a képernyő előtt ülve azonban mégis átsiklunk olykor néhány rendkívül fontos jellemzőn. Észrevetted már például a Reszkessetek betörők című film pazarul felépített karácsonyi színvilágát? Tudod, hogy mi a kapcsolat a Jóbarátok című sorozat és a Pókember című film között? Nem? Akkor az alábbi érdekességek valószínűleg számodra is tartogatnak újdonságokat.


  1. 9 A Kaliforniai álom című film egyben felvett nyitójelenetéhez nagyon keményen kellett dolgozni a stábnak, hosszú órákon át forgatták ezt a néhány perces jelenetet.


    Azt, hogy hányszor kellett elölről kezdeniük jól mutatja, hogy ha jobban megnézitek: sok autó teteje már azelőtt be van horpadva, hogy táncolni kezdenének rajtuk a színészek. ITT megnézhetitek a teljes nyitójelenetet.

  2. 10 A Fekete Párduc című filmben az égen repülő űrhajó alulnézetből épp úgy néz ki, mint a főhős maszkja.


  3. 11 A Gyilkosság az Orient expresszen című film egyik utolsó jelenetében láthatunk egy utalást Leonardo da Vinci "Utolsó vacsora" című festményére.


  4. 12 A 2017-ben megjelent „Az utolsó Jedik” című Csillagok Háborúja epizódban Skywalker köpenye alatt láthatjuk a sérülést, amit az 1983-as Jedi visszatér című filmben szerzett.


  5. 13 Marlon Brando nem volt hajlandó átvenni a Keresztapa című filmekben nyújtott alakításáért kapott Oscar díjat, mivel szerinte az amerikaiak elnyomták az őslakosokat. Egy indián ruhás nőt küldött maga helyett. További érdekesség, hogy John Wayne meg akarta verni ezt a nőt.


  6. 14 A Szerelmünk lapjai című film Noé szerepére a rendező nem jóképű vagy menő férfit keresett, pusztán egy „rendes férfit” szeretett volna találni. Végül a fiatal Ryan Gosling-ra esett a választás, aki azért meg kell hagyni, hogy elég jóképű, és elég menő is.


  7. 15 Ha közelebbről megnézed, a Titanic című filmben soha nem füstöl a hajó utolsó, negyedik kéménye, aminek egészen egyszerű oka van: az eredeti hajón is csak dekorációs célt szolgált ugyanis ez a negyedik kémény, és James Cameron szeretett volna a végletekig hű maradni az eredeti eseményekhez.
Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.